28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN KASAPOĞLU`NA: "SİZDEN ÖNCE OLANLARI TÜMDEN YOK SAYDINIZ"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkan yoktu, antrenör yoktu” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu`na, “Sizden önce olanları tümden yok saydınız. Cumhuriyet`in ilk yıllarından bu yana kamu kuruluşlarının sportif faaliyetlerinden belki haberdar değilsiniz ama o yıllarda her okulda basketbol ve voleybol sahaları ve başta güreş alanlarında sportif başarıları oluşturan altyapı vardı. O süreçlere haksızlık ediyorsunuz, yok sayıyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 12:49   Okunma : 531

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkan yoktu, antrenör yoktu” diyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu`na, “Sizden önce olanları tümden yok saydınız. Cumhuriyet`in ilk yıllarından bu yana kamu kuruluşlarının sportif faaliyetlerinden belki haberdar değilsiniz ama o yıllarda her okulda basketbol ve voleybol sahaları ve başta güreş alanlarında sportif başarıları oluşturan altyapı vardı. O süreçlere haksızlık ediyorsunuz, yok sayıyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda dün Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bütçesi görüşüldü. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Komisyon`da yaptığı sunumda, “Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkan yoktu, antrenör yoktu. Yeteri kadar, bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, statları, pek çok vilayetimizde bir futbol topu dahi çok değerliydi. Uluslararası başarı için sporcu çıkaramıyorduk. Branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu bulamıyorduk” dedi.

Komisyon`da söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Kasapoğlu`nun bu sözlerine tepki göstererek şunları söyledi:

“KÖYLERE KADAR İNEN UYUŞTURUCU BELASININ GENÇLERİ NASIL SARMALADIĞINDAN BİLGİNİZ YOK MU”

“Sayın Bakan, süremiz sınırlı, o nedenle sizin bir saatlik sunumunuzu tek tek irdeleme olanağımız yok. Sizin anlattığınız gençlik ile bizim alanlarda, köyde, kasabada görüştüğümüz gençlik arasında dağlar kadar fark var. Sayın Bakan, üniversitelerin yaygınlaştığını anlattığınızda, o üniversiteden mezun 2 milyona yakın gencin işsizliğine hiç değinmediniz. O gençlerin durumu size yansımıyor mu? Gençler yurt dışında iş arıyor, çocuk işçiliği almış başını gidiyor. Çocuk yaşında çalışmak zorunda kaldığı süreçte iş cinayetlerinde yitirilen gençlerden haberdar değil misiniz? Ya da madde bağımlılığıyla köylere kadar inen uyuşturucu belasının gençleri nasıl sarmaladığından bilginiz yok mu?

“1999-2000 SEZONUNDA ŞAMPİYONUN GALATASARAY OLDUĞUNDAN DA MI HABERİNİZ YOK”

Sayın Bakan, ‘Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkan yoktu, antrenör yoktu. Yeteri kadar, bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, statları, pek çok vilayetimizde bir futbol topu dahi çok değerliydi. Uluslararası başarı için sporcu çıkaramıyorduk. Branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu bulamıyorduk` dediniz. Sizden önce olanları tümden yok saydınız. Cumhuriyet`in ilk yıllarından bu yana kamu kuruluşlarının sportif faaliyetlerinden belki haberdar değilsiniz ama o yıllarda her okulda basketbol ve voleybol sahaları ve başta güreş alanlarında sportif başarıları oluşturan altyapı vardı. O süreçlere haksızlık ediyorsunuz, yok sayıyorsunuz. Gazanfer Bilge, Yaşar Doğu, Ahmet Ayık, Mahmut Atalay, Mehmet Yurdadön, Veli Ballı, Mehmet Terzi, Can Bartu, Şükrü Gülesin, Metin Oktay, Lefter, Celal Sandal, Cemal Kamacı, Erman Kunter, Nasuh Mahruki`nin kim olduğunu hiç mi duymadınız? Ülkemiz spor tarihinden bu kadar mı uzaksınız? Dağcılıktan tenise, güreşten maratona, basketboldan futbola efsane olmuş onlarca isim vardı. O yıllarda ülke nüfusu bugünün de yarısı kadardı. Sayın Bakan, ‘Yirmi yıl önce maalesef pek çok eksiklik vardı. Sporda tesis yoktu, imkan yoktu, antrenör yoktu yeteri kadar` diyorsunuz da UEFA Kupası`nın 1999-2000 sezonunda şampiyonun Galatasaray olduğundan da mı haberiniz yok?

“O KADAR TESİS VAR DA NEDEN BU BAŞARILAR ORTADA YOK”

Sayın Bakan, sizden önce bir futbol takımının neredeyse tamamı yerli oyunculardan oluşuyordu. Sizin döneminizde ise 8 yabancı futbolcuyla takımlarımız sahaya çıkıyor. Tamamı yerli ve milli olan oyunculardan oluşan takımımız da ne yazık ki yok. Süper Lig`de ve 1. Lig`de 300`ün üzerinde yabancı futbolcu oynadığı için Milli Takım`a da Avrupa`dan yetiştirilen gençler gelip top oynuyor, ülkemizde 84 milyondan Milli Takım`da oynayacak oyuncu da bulamıyorsunuz. O kadar tesis var da neden bu başarılar ortada yok?

“NİĞDE OLARAK, MAHALLEDEN VAZGEÇTİK, 5 BİN KİŞİLİK STADIMIZI YIKTINIZ”

Sayın Bakan, ‘81 ilde köylere kadar, mahallelere kadar spor tesisleri var` dediniz. Niğde olarak, mahalleden vazgeçtik, 5 bin kişilik stadımızı yıktınız. Belki yapılış tarihini bilmeyebilirsiniz, 1970 yılında 5 Şubat Stadyumu inşa edilmiş, 1987 yılında genişletilmişti. Siz, yıkıp, ‘Beş yüz günde yapacağız` dediniz. 7 bin kişilik yapacağınız stadı, 500 gün bitti yeniden ihale ettiniz. Size bir soru önergesi verdim, önergede diyorsunuz ki ‘İnşaat devam ediyor`. Altında imzanız var. İnşaattan vazgeçtik, temeli dahi atılmadı, 500 gün geçti.

“NİĞDE`DE SPOR SALONUNU YIKTINIZ, ANCAK YENİSİ BİR YILDIR YAPILMADI”

Profesyonel Niğde Anadolu Spor stadsız kaldı, ligden düştü. Bor ilçesinde sentetik yüzeyli atletizm pisti, açık ve kapalı tenis kortu ve sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve çok amaçlı prefabrik spor salonunun yapılacağı açıklandıktan bu yana bir yıl geçti, bu konuda bir adım atılmadı. Niğde`de spor salonunu yıktınız, ancak yenisi bir yıldır yapılmadı. Bir de spor kulüplerine yardımdan söz ediyorsunuz. Niğde Anadolu Kulübü`nü ziyaret ettim. Bırakın yardımı, antrenmanda içecek su için sponsor arıyorlar. Engelliler Spor Takımı farklı illere gittiğinde konaklamalarını biz karşılıyoruz. Bunun gibi amatör takımlara da Anadolu`nun profesyonel takımlarına da yeterli desteği vermiyorsunuz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA