4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

CHP Mersin il Örgütünden Cumartesi Anneleri’ne müdahaleye tepki


Mersin’de, CHP İl Örgütü, Cumartesi Anneleri’ne yapılan polis müdahalesine ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, tepki gösterdi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2018 Perşembe 10:20   Okunma : 1238

CHP İl Başkanlığı öncülüğünde kent merkezindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan bir grup, İstanbul'da 'Cumartesi Anneleri' olarak bilinen kayıp yakınlarına yapılan polis müdahalesini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söylemlerini basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto etti. CHP İl Başkanı Adil Aktay ,İlçe  Başkanları,Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen,Gençlik Kolları İl Başkanı İ.Ethem  Güzel,Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları,Ali Galip Özkan,  Selçuk Dereli, eski milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Aytuğ Atıcı ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da destek verdiği eylemde konuşan CHP İl Başkanı Aktay, olaylarda 82 yaşında bir annenin gözaltına alındığını belirterek, "Yıllarca 'Anaların gözyaşı dinecek' diyenlerin şimdi gözü yaşlı annelere reva gördüğü bu şiddet, hepimizi derinden sarstı. 700 haftadır barışçıl bir şekilde devam eden bir çağrıya yönelik bu şiddeti, 'sıradan bir polis müdahalesi' diyerek geçiştiremeyiz" dedi.

'ERDOĞAN NEDEN GÖRÜŞTÜ?'

Yaşananların hakkını aramak isteyenlere verilmiş bir gözdağı olduğunu ifade eden Aktay, şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaybolan yakınlarının akıbetini soran anneleri, 'terör örgütü yandaşı' olarak yaftalamakla da kalmadı, kabul edilemez ifadelerle onlara hakaret etti. Bakan Soylu'ya soruyoruz: Madem bu insanlar terör yandaşı idi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığı döneminde neden onlarla görüşüp sorunlarını dinledi? O dönem Erdoğan Meclis kürsüsünden Berfo Ana'yı anlatırken takiye mi yapıyordu? Erdoğan'ın o konuşması sırasında kimi AK Partili milletvekillerinin gözyaşı dökmesi de mi tiyatroydu? Bugün ne değişti de bu insanlar terör yandaşı ilan edildi? İktidarın bu sorulara vereceği mantıklı bir açıklaması yoktur. Cumartesi Anneleri'ne yapılan saldırıyı kınıyor; çirkin, kışkırtıcı ve bölücü açıklamaları nedeniyle İçişleri Bakanı Soylu'yu protesto ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından bir grup kadın, Cumartesi Anneleri'ne destek vermek amacı ile oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra dağıldı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Mersin İl Örgütü, Adil Aktay, Alpay Antmen

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA