4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

EĞİTİM SENDİKALARININ ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDE `MESLEK NÖBETİ`NE POLİS MÜDAHALE ETTİ. POLİSİN `ŞOVMEN` DEDİĞİ SENDİKA YÖNETİCİLERİ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI


Eğitim sendikalarının, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı bugün esastan görüşen Anayasa Mahkemesi`nin önünde ‘meslek nöbeti` tutma girişimine, polis sert şekilde müdahale etti. Sendika yöneticilerinin etrafında kalkanlarla çember oluşturulurken, gazetecilerin müdahaleyi görüntülemesi engellendi. Eğitim-İş ve Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alınırken, açıklama yapmalarına bile izin verilmedi. Sendika yöneticilerinin darp edilerek ve ters kelepçeyle gözaltına alındığını belirten Eğitim-İş, “Bugün Türkiye için bir utanç günüdür” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Kasım 2022 Çarşamba 14:20   Okunma : 300

Haber: DİLAN KUTLU- Kameraman: FURKAN ERDEM 

Eğitim sendikalarının, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı bugün esastan görüşen Anayasa Mahkemesi`nin önünde ‘meslek nöbeti` tutma girişimine, polis sert şekilde müdahale etti. Sendika yöneticilerinin etrafında kalkanlarla çember oluşturulurken, gazetecilerin müdahaleyi görüntülemesi engellendi. Eğitim-İş ve Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alınırken, açıklama yapmalarına bile izin verilmedi. Sendika yöneticilerinin darp edilerek ve ters kelepçeyle gözaltına alındığını belirten Eğitim-İş, “Bugün Türkiye için bir utanç günüdür” açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi, CHP`nin Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun iptali istemiyle açtığı davayı bugün esastan görüşüyor. Kanuna karşı mücadele eden eğitim sendikalarının genel başkan, yöneticileri ve öğretmenler, Anayasa Mahkemesi`nin karşısında bulunan Ahlatlıbel Parkı`nın içinde ziyaretçilere ayrılan otoparkta ‘meslek nöbeti` tutmak istedi.

Ancak polis, sendika yöneticileri ve öğretmenlere müdahale etti. Öğretmenlerin etrafında kalkanlarla çember oluşturan güvenlik güçleri, “Basın mensuplarının çalışması için yer gösteriyoruz” diyerek gazetecilerin alana yaklaşmaları ve çekim yapmalarına izin vermedi.

POLİS AMİRİNDEN ÖĞRETMENE ‘ŞOVMEN`

Sendika yöneticileri, ellerinde Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu göstererek polisin müdahalesine tepki gösterirken; bir polis amirinin bu sırada “Şovmen” dediği duyuldu.

“YÜZBİNLERİN TEMSİLCİSİ OLAN İNSANLARA GÖZALTI YAPILIYOR”

Eğitim İş Sendikası Ankara 3 No`lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen, “2 bin liraya 3 bin liraya insanları muhtaç ettiler ve insanlar başvurmak zorunda kaldılar. Bunlardan utanç duyup istifa etmeleri gerekirken sadece övünç diyorlar ve teşekkür ederek alay geçiyorlar. ‘Sorular yok kolay olacakmış. Yok şu olacakmış.” diye konuştu.

Bir polisin “1,5 milyonun kararını 5 kişi mi verecek?” dediğini belirten Dağdelen, “Burada binlerce insanın temsilcileri var. Eğer şu anda halka açık bir alanda sadece bir arada durmak gibi nitelendirilen bir şeyde karşılaşılan manzaraya hepimiz şahit olduk. Görüyorsunuz gözaltı işlemleri yapılıyor. Burada yüzbinlerin temsilcisi olan insanlar var. Bu örgütlerin genel başkanları var” dedi.

“BİRÇOK SENDİKA YÖNETİCİ GÖZALTINA ALINDI”

Eğitim Sen MYK üyesi İkram Atabay ise, “Bugün meslek nöbetindeydik. Anayasa Mahkemesi`ne sesimizi duyurmak için elbette mahkemeye bir baskı oluşturmak amacıyla değil, fakat gördüğünüz gibi birçok sendika yönetici gözaltına alındı” dedi. Bu sırada polis, Atabay`ın konuşmasını engelledi.

TERS KELEPÇEYLE GÖZALTI

Polisin müdahalesi sırasında; Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, MYK üyesi Hüseyin Selçuk ile Orhan Yıldırım; Eğitim Sen MYK üyesi Simge Yardım ve Ahmet Karagöz ters kelepçeyle gözaltına alındı.

“BUGÜN TÜRKİYE İÇİN UTANÇ GÜNÜDÜR”

Polisin müdahalesini tepki gösteren Eğitim-İş, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“Bugün Türkiye için bir utanç günüdür. Eğitim-İş olarak; mesleğimize hakaret niteliğindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu`na dair iptal başvurusunun görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi önünde tuttuğumuz nöbet, ağır bir şiddetle bertaraf edilmeye çalışılmıştır. Genel Başkanımız Kadem Özbay ve MYK üyelerimiz Hüseyin Selçuk ile Orhan Yıldırım, darp edilerek, hakaretlere maruz kalarak, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştır. Uyuşturucu baronlarının, ihale hırsızlarının sırtı sıvazlanarak gözaltına alındığı bu ülkede, Başöğretmen`in eğitim neferlerine bu muameleyi reva görenler bilsin ki kendi korkularını açığa vurmuşlardır.

Türkiye`de hukukun en son ve en büyük kapısı olan Anayasa Mahkemesi önünde, Anayasa`da güvence altındaki en demokratik haklardan birini, barışçıl şekilde kullanırken sendikamızın saldırıya uğraması en başta hukuk devleti ilkesinin katlidir.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz; Haklı mücadelemizden de demokratik haklarımızdan da, dik duruşumuzdan da vazgeçmiyoruz! Direneceğiz ve kazanacağız!”

Eğitim Sen de "AYM önünde ‘Meslek Nöbeti` tutmak için bir araya gelen sendika başkan ve yöneticilerinin taleplerini demokratik bir şekilde ifade etmesine izin vermeyen emniyet güçleri tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Aralarında Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz Ahmet Karagöz ve Simge Yardım`ın da bulunduğu çok sayıda sendika yöneticisi, ters kelepçe yapılarak gözaltına almıştır" açıklamasını yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA