26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Yeşilboğaz, “En büyük düşman yozlaşmış hukuktur”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yargının kurucu bileşenleri olarak hep birlikte ülkeye, hukuka, adalete ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Bu değerlerimize hukukçular olarak biz öncülük edip sahip çıkmazsak, kim sahip çıkacak?" dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2018 Çarşamba 07:24   Okunma : 1120

Mersin Barosu Başkanlığı, 2018-2019 adli yıl açılışı nedeniyle resepsiyon düzenledi. Baro tesislerinde düzenlenen resepsiyona, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan,Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Kılıç, Mersin Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, İl Emniyet Müdür Yrd. Ömer Akpınar, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti, CHP Mersin Milletvekilleri Av. Alpay Antmen, Av. Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel, AKP Mersin Milletvekilleri  Av. Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, CHP Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmaz, Noter Odası Başkanı Ahmet Yeşildağ, avukatlar, stj. avukatlar ,bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda adliye personeli katıldı. Baro Başkanı Yeşilboğaz, yeni adli yılın hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “İnsanlara adalet umudu verebilmek için hukukun üstünlüğü ve bununla birlikte vatandaşların adalete olan güveni sağlanmalıdır. Hakimiyle, savcısıyla, avukatıyla, önümüzde yoğun ve zor bir süreç bizleri bekliyor. Hukuk devletinin var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargının üç sacayağından biri olan biz avukatlar, her zaman, her yerde ve her durumda korkusuzca sorumluluğumuzun bilincinde olduk, biat etmeden adaletin bekçileri olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar altında hassas ve zor görevlerimizi, özveriyle sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DEĞERLERİMİZE KİM SAHİP ÇIKACAK?”

Yargının kurucu bileşenleri olarak hep birlikte ülkeye, hukuka, adalete, demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Yeşilboğaz, “Bu değerlerimize hukukçular olarak biz öncülük edip sahip çıkmazsak, kim sahip çıkacak? Hukukumuzun yozlaşmasının ve yozlaştırılmasının karşısında sessiz ve seyirci kalmamalıyız. Bunun için üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü tesis etmeli, savunmalı ve korumalıyız. En büyük düşman adaletsizliktir, yozlaşmış hukuktur, topal bir adalet sistemidir. Bir devlet varlığını silahla sopayla değil, bağımsız ve tarafsız adaletin tesisi ile sürdürebilir” ifadelerini kullandı. Atatürk’ün ,‘Adalet mülkün temelidir’ sözünü hatırlatan Yeşilboğaz, “Biz hukukçular olarak amacımız, millet huzurunda sadakat yemini ile giydiğimiz ve adına cübbe dediğimiz ateşten bir gömlek içerisinde, vicdanımızın sesiyle, büyük bir inançla ve azimle sadece adalete hizmet etmek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, adli yıl

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA