26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Gönüllerin Buluştuğu Aşure Programı Devam Ediyor


Erdemli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Aşure Şenliğine Ayaş Mahallesi’nde devam edildi. Aşure günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayaş Kır Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte kuran tilaveti okunarak, dualar edildi ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

 

Tarih : 28 Eylül 2018 Cuma 15:53   Okunma : 927

Erdemli Belediyesi tarafından Ayaş Mahallesi'nde Muharrem ayı münasebetiyle gerçekleştirilen program öncesi Ahilik Haftası dolayısıyla esnafları ziyaret eden belediye başkanı Mükerrem Tollu, bereket duası ve Türk Bayrağı armağan etti. Aşure programında Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun yanı sıra MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin ve yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de programa katılarak vatandaşlara aşure dağıttılar. Başkan Tollu, vatandaş ve esnafların sorunlarını tek tek dinleyerek çözümü için talimatlar verdi.

"AYAŞ'TA YAPILAN HİZMETLERE TEŞEKKÜR"

Ayaş’ta gerçekleşen Aşure Günü Etkinliği, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde başladı. Daha sonra Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen Ayaş'ta “BİR BELEDİYEDEN DAHA FAZLASI” başlığı altında belediye tarafından yapılan hizmetleri anlatan kısa film gösterime sunuldu. Vatandaşlar mahallelerine yapılan hizmetlerden ötürü belediye başkanı Mükerrem Tollu ve çalışanlarına teşekkür etti.

MUHTAR KURT: TOLLU İLE HİZMET GÖRDÜK

Daha sonra Aşure etkinliğinde bir teşekkür konuşması yapan Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt, Erdemli Belediyesi'nin mahallelerine sunduğu hizmetlerden övgüyle bahsederek teşekkürlerini dile getirdi. Muhtar Kurt, yapılamaz denilen birçok hizmetlere Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu sayesinde kavuştuklarının altını çizerek, kalan eksiklerinin tespitinin yapıldığını dile getirdi ve Ayaş'ın Erdemli Belediyesi'nin çalışkan kadrosu ile çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

İBRAHİM TEPE: AYAŞ EN İYİ HİZMETİ HAK EDİYOR

Programda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tepe, Ayaş'a yapılan hizmetlerden bahsederek, el birliği ile mahallelerini en iyi noktaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Tollu'nun tecrübesiyle her sorunun üstesinden gelebilecek bir belediye konumunda olmasının da büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Tepe, Ayaş'a verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam edeceklerine işaret ederek, yatırım ve hizmetlerinin 2019'da da devam edeceğini müjdeledi.

"SİYASET YAPACAĞIZ DİYE BİR BİRBİRİMİZİ KIRMANIN ANLAMI YOK"

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, programda yaptığı konuşmasında, vatandaşların muharrem ayını kutlayarak, bu tür önemli günlerin dini ve sosyal anlamda insanları birleştirdiğini ve bu yüzden de belediye olarak bu tür programlara örnek verdiklerini söyledi. En önemli şartın birlik ve beraberlik olduğu vurgusu yapan Tollu, "Siyaset yapacağız diye birbirimize küsmemizin, kırılmamızın bir anlamı yok. Seçim sathında insanlar özgür iradeleriyle oylarını istediği yerlere verirler. O seçim zamanında olacak bir şey fakat şimdi ülkemiz zor durumda. Dış güçlerin kıskacı altındayız. Asıl Türk milleti zor günlerde dayanışma ve kardeşlik duygusuyla hareket ederek her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Bizim bir arada olmamız lazım. Buna dikkat edelim. Ayrıca biz yaptığımız hizmetlerle sizlerin karşısına gururla çıkıyoruz. Biz seçimlerde Cenab-ı Hakk'a 'rakiplerimizden bu kenti bizden daha iyi yönetecekse, seçimi kazanmayı onlara nasip et' diye dua ettik. Fakat önemli olan şu: siz bize emaneti devrettiniz ve bizde sizlerin emanetine asla gölge düşürmeden bu günlere geldik. Görev süremiz boyunca tek düsturumuz insanlarımız arasında sevgi dayanışma ruhunu pekiştirmek ve kardeşliğimizi zirveye çıkarmaktı. Biz bu misyonun neferleriyiz. Siyaseten bir ikbale kavuşacağız diye asla ayrıştıran olmadık. Bizim tek bir düşümüz vardı; Kamu kaynaklarını verimli ve insanlarımızın ihtiyacı ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaktı. Şükürler olsun ki; bizlere emanet edilen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece Erdemli'mize ve yaşadığımız kente çok daha güzel hizmetler yapacağız. Hepinize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"AYAŞ, HİZMETLERE BİZİMLE KAVUŞTU"

Büyükşehir yasası sonrası Ayaş'ın hizmetlere kavuştuğuna da işaret eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hizmetleri asla yeterli görmediklerine değinerek, “Ayaş'ta en küçük hizmet eksikliği kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek. Ayaş bir turizm bölgesi. Ayaş'ı daha yaşanabilir, sizlerin huzuru ve refahı için yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam edecek" vurgusu yaptı ve 2019 yılı itibariyle de Ayaş'ta sorunların büyük ölçüde tamamen çözüleceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ÖRNEK BELEDİYELERİNDEN BİRİYİZ"

Belediye hizmetleri ve yatırımlarına da değinen Tollu, göreve geldikleri günden bu yana hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan eşit hizmet ilkesiyle çalıştıklarını kaydederek, büyükşehir yasası sonrası hizmet alanlarının kat ve kat artmasına rağmen Türkiye'nin en örnek belediyesi konumunda olduklarına dikkat çekti. Erdemli'nin mahalleye dönüşen beldelerinde 4,5 yılda milyonluk yatırımlara imza attıklarının altını çizen Tollu, ‘belediyecilik bilimsel metotlar kullanılarak yapılıyor’ vurgusu yaparak, Erdemli'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi.

"KENTİMİZİ HİZMETLER VE YATIRIMLARLA VİTRİNE ÇIKARDIK"

Başkan Tollu, Erdemli'de bulunan her bir beldenin bir ilçeye eşdeğer olduğuna da dikkati çekerek, "Mersin’de 40 belde var 10 tanesi ilçemizde. Her bir beldenin bir ilçeye eş değer olduğu unutulmamalı. Yüzölçümü bakımından Mersin'in en büyük ilçelerinden biriyiz.  Ancak biz hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık ve ilçemizi yaptığımız hizmetler ve yatırımlarla vitrine çıkardık. Herkesin gurur duyabileceği bir Erdemli Belediyesi var. Bizim tek düsturumuz halka hizmet etmektir" diye konuştu.

"23 NOKTADA DEV HİZMET HAMLESİ DEVAM EDİYOR"

Mali kaynak üretme açısından Türkiye'nin en önde gelen belediyelerden bir tanesi olduklarına işaret eden Başkan Tollu, belediyenin kaynaklarının en iyi şekilde yine vatandaşın refahı ve huzuru için kullanıldığına değinerek, şu anda 23 ayrı noktada milyonluk yatırımlar ve hizmet üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

"YARIN NASIL SEÇİM KAZANIRIZ' DİYE HESAP YAPMADIK!"

'Yarın nasıl seçim kazanır' düşüncesi içerisinde asla olmadıklarını ifade eden Tollu, "Vatandaşlarımızın 100 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek yatırımlardan söz ediyoruz. Biz seçim malzemesi yaparak bu tür yatırımları gerçekleştirmedik. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan insanları kategorize etmeden yolumuza devam ediyoruz. Yarın ‘nasıl seçim kazanırız’ diye hesap yapmadık. Bu tür düşüncelerin ve hesabın içerisine asla girmedik girmeyeceğiz de. Bizim tek düsturumuz gayemiz; insanlarımızı mutlu etmektir. Biz hizmetlerimizi de Allah rızası gözeterek yapıyoruz. Göreve geldiğimizde ne söz verdiysek fazlasını yaptık. Bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte kentimizin tüm eksiklerini birlikte çözmeye devam edeceğiz. Bize güvenmeye devam edin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

8 BELDEDE AŞURE PROGRAMI DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri, Aşure programlarının Muharrem ayı boyunca Esenpınar'da 29 Eylül,  Limonlu'da 1 Ekim, Kocahasanlı'da 2 Ekim, Arpaçbahşiş'te 4 Ekim, Tömük'te 8 Ekim, Kargıpınarı'nda 9 Ekim, 10 Ekim Çarşamba günü ise Çeşmeli Kapalı Pazar yerinde son bulacağını bildirdiler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA