28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İSTANBUL İSVEÇ BAŞKONSOLUSU ERİCSON`DAN VAHAP SEÇER`E ZİYARET


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson ve heyetiyle birlikte Türkiye-İsveç İş Birliği Birimi`ni ağırladı. Başkan Seçer, ziyarette konuklarına Mersin hakkında özellikle nüfus, lokasyon ve ekonomik özellikler gibi konularda bilgi aktardı.

 

Tarih : 2 Aralık 2022 Cuma 17:33   Okunma : 501

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson ve heyetiyle birlikte Türkiye-İsveç İş Birliği Birimi`ni ağırladı. Başkan Seçer, ziyarette konuklarına Mersin hakkında özellikle nüfus, lokasyon ve ekonomik özellikler gibi konularda bilgi aktardı.

Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson, Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati, Türkiye-İsveç İşbirliği Birimi Başkanı Björn Jönsson, Başkonsolos Asistanı Alper Kayralci ile Ticari Koordinatör Şevin Yalçın yer aldı.

BAŞKAN SEÇER: “RESLOG İLE EKİPLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi`nin bazı çalışmalarda İsveç Hükümeti ile dolaylı olarak bir ilişkileri olduğunu belirten Başkan Seçer, “Özellikle kentimizin mülteci sorunu ile ilgili olarak, RESLOG ile ekiplerimiz çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar sonucunda hem RESLOG`un amaçlarına uygun, hem de belediyemizin nihai olarak amaçladığı çalışmalardan iyi neticeler aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Başkonsolos Ericson`a kentin özelliklerini anlatan Seçer, Mersin Limanı ile birlikte kentin ekonomisinin de büyümeye başladığını, Türkiye`nin 5. sırada vergi ödeyen bir kent olduğunu belirtti. Seçer, Mersin`in göçlerle büyüyen bir şehir olduğunu ve dünya için önemli bir lokasyonda olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar 200 yıllık birikimini, tecrübesini, deneyimini çok önemli bir itici güç kabul ettiğim Mersin, çok daha kısa zaman diliminde, çok daha iyi yerlere gelecek. Temelde saydığım bu 3 önemli başlık, Mersin`i daha iyi takip etmek, daha iyi irdelemek gerektiğini gösteriyor sanırım” diye konuştu.

Mersin`in, Türkiye siyaseti açısından da çok farklı bir yeri olduğuna işaret eden ve kentte her siyasi geleneği temsil eden yapılara rastlanabileceğini kaydeden Seçer, “Bu durum, kentimizde demokrasinin hangi noktalarda olduğunu gösterirken, heterojen seçmen aritmetiği içerisinde, bu koltukta oturmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor.  Bütün siyasi gelenekleri, yaşam biçimlerini, mezhepleri, meşrepleri, ayrılıkları kapsayıcı ve kucaklayıcı bir belediye başkanı olarak görev yapmaya özen gösteriyorum” dedi.

ERİCSON: “RESLOG PROJESİNDE ÇALIŞTIĞIMIZI DUYMAK BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ”

İstanbul İsveç Başkonsolusu Peter Ericson ise “Sizi ve şehrinizi tanımak gerçekten güzel ve ilginç oldu. İsveç`in Türkiye`de dört Fahri Konsolosluğu var.  Burada olmamızın temel amacı, bugün şehri daha yakından tanımak. Dolayısıyla Mersin`i tanıdığımız için ve özellikle İsveç Hükümeti ile burada yapılacak işleri de konuşabildiğimiz için çok mutluyum. RESLOG projesinde de çalıştığımızı duymak, beni çok memnun etti” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA