1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

“SORUMLULARIN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ HUKUKEN VE VİCDANEN ZORUNLUDUR”


Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Kadın Hakları Merkezi yaptığı ortak yazılı açıklamada, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek yıllarca cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması üzerine yaptığı yazılı açıklamasında, “Tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesi, mağdurenin sağlığı ve güvenliğinin sağlanması hukuken ve vicdanen zorunludur. İstismarın önüne geçilmesi için devlet yetkililerini acilen göreve çağırıyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 17:25   Okunma : 294

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Kadın Hakları Merkezi yaptığı ortak yazılı açıklamada, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek yıllarca cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması üzerine yaptığı yazılı açıklamasında, “Tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesi, mağdurenin sağlığı ve güvenliğinin sağlanması hukuken ve vicdanen zorunludur. İstismarın önüne geçilmesi için devlet yetkililerini acilen göreve çağırıyoruz” ifadesine yer verdi.

“CEMAATLERİN ELİNDE İSTİSMARA UĞRAYAN BİLMEDİĞİMİZ, SESİ ÇIKMAYAN DAHA KAÇ ÇOCUK VAR?”

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Kadın Hakları Merkezi açıklamasında, “İsmailağa cemaatiyle bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının altı yaşındayken cemaat üyesi Kadir İstekli (29) ile imam nikahıyla evlendirilerek, çocukluğu boyunca her gün istismara maruz kaldığı, kızı H.K.G.’nin şikayetçi olmasıyla birlikte ortaya çıkmıştır. Cemaatlerin elinde istismara uğrayan bilmediğimiz, duymadığımız, sesi çıkmayan daha kaç çocuk var?

6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikâhı kıyılan H.K.G. ifadesinde, cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatmıştır ve 6 yaşındayken gelinlik giydirilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

“TARİKAT VE CEMAATLER ACİLEN KAPATILMALI”

Çocuk yaşta evliliğin TCK kapsamında suç olduğunun belirtildiği açıklamada,“Kanımızı donduran istismar hakkında mağdure tarafından yapılan şikâyetin ardından dava açılırken, henüz kimse tutuklanmamıştır. 2012 yılında ilgili soruşturmanın üstü kapatılmıştır. İstismara göz yuman mağdurenin ailesi,  istismarcı, soruşturma dosyasını kapatan savcı ve tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesi, mağdurenin sağlığı ve güvenliğinin sağlanması hukuken ve vicdanen zorunludur. Laik toplum düzenini yok etmeye çalışan tarikat ve cemaatler acilen kapatılmalı.

“HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Mağdurun yanında; suçlunun karşısındayız. Mersin Barosu Başkanlığı olarak, Kadın ve Çocuk Hakları Merkezimizle birlikte, çocuk yaşta istismara uğrayan mağdurenin yanında olacağımızı ve her türlü hukuki desteği vereceğimizi, hukuki süreci sonuna kadar yakından takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Hukuki süreçte, çocuk yaşta sürekli olarak cinsel istismara maruz kalan mağdurenin üstün yararının gözetilmesini, sorumluların en ağır cezayı almasını talep ediyor, istismarın önüne geçilmesi için devlet yetkililerini acilen göreve çağırıyoruz” denildi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA