9 Haziran 2024 Pazar

20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   13:02   YKS MARATONUNUN ILK OTURUMU TYT SONA ERDI   12:59   GAMZE TAŞCıER, ILO TOPLANTıSıNDAKI SÖZLERI NEDENIYLE BAKAN IŞıKHAN`ı ELEŞTIRDI: BAKANı EMEKÇININ GERÇEKLERIYLE YÜZLEŞMEYE ÇAĞıRıYORUZ   12:09   HATAY`DA DIKMECELILERIN BU KEZ DE TOKİ KONUTLARıNA SU HATTı IÇIN ZEYTIN AĞAÇLARı SÖKÜLÜYOR... KÖYLÜLER TEPKILI: BU ADALET MI? ASıRLıK AĞAÇLARı SÖKÜYORLAR   11:56   VAN`DA ASKERI ARAÇ DEVRILDI, 4 ASKER YARALANDı   11:39   BARAN BOZOĞLU: "ARTAN HAYVAN SAYıSı NEDENIYLE SOKAKLARDA SıKıNTı OLDUĞUNUN FARKıNDAYıZ ANCAK BUNUN ÇÖZÜMÜ YAŞAMıN SAVUNULMASıDıR"   11:30   GENÇ TÜRK SATRANÇÇıLAR 2024 AVRUPA OKULLAR SATRANÇ ŞAMPIYONASı`NDA TOPLAMDA 28 MADALYA KAZANDı   10:39   CHP`LI ÖZTÜRK`TEN BULGARISTAN SEÇIMLERI IÇIN SANDıĞA GIDIN ÇAĞRıSı: "HAK VE ÖZGÜRLÜKLERINIZE SAHIP ÇıKıN"   10:39   TICARET BAKANLıĞı, ÇIN MENŞELI OTOMOBILLERDEN ILAVE GÜMRÜK VERGISI ALıNACAĞıNı AÇıKLADı   10:24   ÖZGÜR ÖZEL: "NATO PARLAMENTERLER ASAMBLESI BAŞKAN YARDıMCıLıĞı GÖREVINE SEÇILEN TEKIRDAĞ MILLETVEKILIMIZ FAIK ÖZTRAK`ı TEBRIK EDIYORUM"   10:21   YKS`NIN ILK OTURUMU BAŞLADı... TYT`DE 3 MILYON 120 BIN 878 ADAY TER DÖKÜYOR   10:11   YKS`NIN ILK OTURUMU BAŞLıYOR... ÖSYM BAŞKANı ERSOY, SıNAV MERKEZINE GELEREK HAZıRLıKLARLA ILGILI INCELEMELERDE BULUNDU   10:11   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN KADıNLAR: "BIRLEŞIN, KOOPERATIFLER KURUN"   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN `TARıM VE SOKAK HAYVANLARı ÇALıŞTAYı`   01:25   İLIÇ`TEKI MADEN FACIASıNDA TOPRAK ALTıNDA KALAN SON IŞÇININ CANSıZ BEDENINE 116 GÜN SONRA ULAŞıLDı   19:24   MILLETVEKILI UYSAL YKS’YE GIRECEK ÖĞRENCILERE BAŞARıLAR DILEDI   14:51   TBMM`DE AKP VE CHP ARASıNDA "ET VURGUNU" TARTıŞMASı....    12:43   SILIFKE BELEDIYESPOR`DA İLKER AVCıBAY DÖNEMI    12:43   AYHAN BARUT`TAN HUBUBAT FIYATLARıNA TEPKI: "AÇıKLADıĞıNıZ BU FIYATı ALıP BAŞıNıZA ÇALıN"   12:41   CHP`LI 14 BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI TARıM VE ÜRETICI DESTEKLERI IÇIN BIR ARAYA GELDI. ERHAN ADEM: “ÇIFTÇILERIMIZIN REFAHıNı YÜKSELTECEK KAPSAMLı POLITIKALARı HAYATA GEÇIRECEĞIZ”  
 
     
   

Yeşilboğaz: "Koruma Kanunu Tasarısı Yaptırımdan Uzak"


Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki yasaların hayvanların haklarını korumak için yeterli olmadığını belirterek, “Hayvana şiddet toplumsal bir meseledir. Hayvan haklarını savunanlar olarak da maalesef azınlıktayız. Hayvanlara adalet borçluyuz. Hayvana şiddet kabahat değil, suçtur” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2018 Çarşamba 16:24   Okunma : 1121

Açıklamasında hayvanları korumanın, kollamanın, beslemenin, tedavi ettirmenin, sevmenin, rahatsız etmemenin, insanların görev ve sorumlulukları arasında yer aldığına dikkat çeken Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde toplumsal şiddet artmış, maalesef cinnet toplumunda yaşıyoruz. Hayvanlar, toplum içerisinde en savunmasız durumda olan canlılar olduğu için bu şiddet ortamından en çok onlar nasibini alıyor. Hayvanlar da insanlar kadar hak sahibidir. Hayvan haklarını savunanlar olarak da maalesef azınlıktayız. Hayvanlara adalet borçluyuz." şeklinde konuştu.

“CEZADA ALT LİMİT EN AZ 3 YIL OLMALI”

 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hayvanları ve onların haklarını korumak için yeterli olmadığını ve yaptırımdan uzak olduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yasanın hayvan hakları savunucularının da fikirleri alınarak hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Tasarıya göre; sahipli veya sahipsiz hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden, ya da hayvanı haklı bir neden olmaksızın öldüren kişi dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacak. Bu suçlar için belirlenecek cezanın alt limiti en az 3 yıl olmalı ki faillere ‘iyi hal indirimi’ uygulanarak ceza ertelenemesin, adli para cezasına çevrilemesin." ifadelerinde bulundu.

“HAYVANA ŞİDDET KABAHAT DEĞİL, SUÇTUR”

Tasarıda yer alan diğer madde; sahipli hayvana karşı işlenen suçlar, hayvan sahibinin şikâyetine bağlanırken, sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruya bağlanıyor. Bakanlık da bu görevi bölge müdürlükleri, il ve ilçe teşkilatları aracılığıyla yerine getirecek deniyor. Gerekli kanıtlar bulunduğu takdirde bireylerin de dava açabilmesi mümkün olmalı. Tasarının bu hali ile getireceği yenilikler kapsamında; hapis cezası nadiren verilecek, bol bol ceza erteleme olacak, nadiren adli para cezası ve arttırılan idari para cezaları olacak. İdari para cezalarında öngörülen artışlar ise oldukça yetersiz. Hayvana şiddet kabahat değil, suçtur” diye konuştu.

 “BİZ ÇOĞALIRKEN, DİĞER CANLILARIN SAYISI HIZLA AZALIYOR”

Medya kurumlarında hayvanlara uygulanan şiddete karşı kamu spotlarının yayınlanması ve halkın bu konuda bilinçlenmesinin acilen sağlanması gerektiğini ifade eden Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Biz çoğalırken, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı maalesef hızla azaltmaktadır. Yeryüzünde olan tüm canlılar yaşama hakkına sahip olduğu unutulmamalıdır. Avukatlık mesleğinin kutsallığı yaşam hakkını savunmaktır. Mersin Barosu olarak Hayvan Hakları Merkezimizle nerede hayvan hakkı ihlali varsa, o hayvanların sesi olduk. Hiç bir canlının katledilmesine ve eziyet edilmesine sesiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA