27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

FAHRETTİN KOCA: “RAHMETLİ REFİK SAYDAM`IN RUHUNU ŞAD EDECEK HIFZISSIHHAYI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ. AŞILARIN YÜZDE 86`SINI YENİ HIFZISSIHHA`DA KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu`nda; “Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2022 Pazar 01:11   Okunma : 230

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu`nda; “Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda İçişleri Bakanlığı ile Aile, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. Görüşmelerde yürütme adına konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özetle şunları söyledi:

“Bakanlığımızın tüm faaliyetlerini yürütürken bu beyaz önlüğü üzerimde hissederek hareket ediyorum. Bu cümlelerimi kurarken bazılarınızın gözünün önüne son günlerde servis edilen sahte doktor hikayelerinin geldiğine eminim. Öncelikle bilmenizi isterim ki gündeme gelen müstakil örnekler, tüm bir sağlık teşkilatını lekelememeli. Bu tür hastalıklı durumları, milletimizin gündeminde tutmanın sağlık ailemize zarar verdiği ortadadır. Kimseye de faydası yoktur. Hiçbir densizin, önlüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz.

“EVET BU SON BÜTÇE. YÜZ YILIN SON BÜTÇESİ. TÜRKİYE YÜZ YILININ İSE İLK BÜTÇESİ”

Muhalefet edenlerimiz, ‘son bütçeniz, konuşun` diyor ya bize; biz, her bütçemizi son bütçemiz görüyoruz. Bunun için kalıcı ve sürdürülebilir hizmetler üretmeye gayret ediyoruz. Kişiden bağımsız kurumlar kurmaya, mevcut kurumlarımızı kişilere bağımlılıktan kurtarmaya odaklanıyoruz. Ben yaptım diyerek değil, biz birlikte yaptık diyerek yol alıyoruz. Bilimden ışık almadan, vicdan terazisinde tartmadan adım atmamaya özen gösteriyoruz. Evet bu son bütçe. Yüz yılın son bütçesi. Türkiye yüz yılının ise ilk bütçesi. Kurduğumuz sistem gelecek yüz yılın hazırlığıdır.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE REHABİLİTASYON MERKEZLERİMİZ, HAYATA GEÇİYOR. 10 İLDE BAŞLIYORUZ”

Bağımlılıkla mücadele, artık tüm toplumların gündemi. Bugüne kadar hizmet veren AMATEM ve ÇAMATEM`lerin yanı sıra yeni kuracağımız Bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezlerimiz, hayata geçiyor. 10 ilde başlıyoruz. Bir vesileyle bağımlılık pençesine düşmüş kişileri, en modern merkezlerde rehabilite edip, toplum hayatından kopmalarını engelleyeceğiz.

“AYRICA HEKİM İSTİHDAMINDA ZORLANILAN YERLER İÇİN İHDAS EDİLEN 27 BİN SÖZLEŞMELİ HEKİMLE, YILBAŞINDAN İTİBAREN SÖZLEŞMELER YAPILACAK”

Alımını ilan ettiğimiz, 85 bin sağlı personelinin 42 bin 500`ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını ise peşinden hemen alacağız. Bu personelin 32 bini polikliniklerimizde hizmet verecek olan tıbbi sekreterlerden oluşuyor. Bu sayede hekimlerimizin iş yükünü azaltıp verimliliğini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca hekim istihdamında zorlanılan yerler için ihdas edilen 27 bin sözleşmeli hekimle, yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.

“BAĞIŞIKLAMA PROGRAMIMIZDAKİ AŞILARIN YÜZDE 86`SINI YENİ HIFZISSIHHA`DA KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Yarını kaçırmak istemiyorsak üretime, teknolojiye, bilgiye değer vermeliyiz. Bakın bugün Türkiye`de kullanılan ilaçların kutu bazında yüzde 89`u değer bazında yaklaşık yüzde 53`ü ülkemizde üretiliyor. Bu regülasyon otoritemiz sayesinde oldu. Araştırma fonlayan kuruluşlarımız sayesinde oldu. Kamu alım gücünü doğru şekilde kullanmamız sayesinde oldu. İhracatın ithalatı karşılama oranında çok önemli bir seviyeye ulaştık. Yıllar sonra yeniden aşı üretir hale geldik. Rahmetli Refik Saydam`ın ruhunu şad edecek Hıfzıssıhhayı yeniden inşa ediyoruz. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86`sını yeni Hıfzıssıhha`da kendimiz üreteceğiz. Ayrıca suçiçeği, hepatit ve kuduz aşılarının teknoloji transferi ile üretileceği üç yeni tesis projemiz ise ihale aşamasındadır.

“HPV AŞISI İÇİNSE, YAŞ GRUPLARINI DİKKATE ALAN BİR PLANIN HAZIRLIĞINDAYIZ”

Rahim ağzı kanserine sebep olan HPV`nin tespiti ve bulaşmasının engellenmesi amaçlı aşısı ile ilgili yol haritamız hazır. HPV taramalarında yerli test kiti uygulamasına önümüzdeki günlerde başlıyoruz. HPV aşısı içinse, yaş gruplarını dikkate alan bir planın hazırlığındayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA