30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

Kasım Canbolat Adaylık Sürecini ve Çalışmalarını Anlattı


Akdeniz Belediyesi Başkan Aday Adayı Kasım Canbolat, adaylığı sürecindeki çalışmalarını ve ileriye dönük projelerini gazetemize anlattı.

 

Tarih : 6 Ekim 2018 Cumartesi 11:30   Okunma : 825

Geçen yerel seçimde Akdeniz'in az bir oy ile kaybedilmesinin, adayın yanlış çalışmasında kaynaklandığını düşündüğünü söyleyen Kasım Canbolat, "Ben o süreçten hemen sonra Akdeniz'le ilgili çalışmalara başladım, büromu kurdum sekretaryamı kurdum. Hemen hemen Akdeniz ile ilgili her çalışmaya, ilin, ilçenin bizlere verdiği her görevi yerine getirmeye çalıştım. Kendim de devamlı halkın arasında oldum. Genel seçimlerde, Referandum sürecinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Parlamenter seçimlerde, hepsinde görev aldım. Hepsinde de ciddi anlamda çalıştım. Zaten benim geçmişte bir Belediye Başkanlığı sürecim vardı. Belediye Başkanlığı sürecimde de kendi bölgemde iyi çalışmalar yaptım." şeklinde konuştu.

 Eskiden Akdeniz'de hep liberal partilerin bulunduğunu, kendilerinden sonra Akdeniz'in tamamen Cumhuriyet Halk Partili bir bölge haline geldiğini ve sonrasında yaptığı çalışmaları diğer bölgelerde taşımaya çalıştığını ifade eden Canbolat, siyasi aktörlerle devamlı ilişki içerisinde olduğunu, ilçe yöneticileriyle, il yöneticileriyle, bölgesel mahalledeki siyasi bileşenlerle birlikte olduğunu belirtti.

"ROZET TAKTIĞIM 200 ARKADAŞIM BENİMLE BERABER ÇALIŞACAK"

"Partime katkı vermek için madden manen ne gerekiyorsa elimden geleni yaptım. Küçük bir örnek vereyim, benim kendi arkadaşlarım partiye üye olurken orada İl Başkanının bir gence çok özen gösterdiğini gördüm, genç arkadaşları partiye kazandırmanın önemli olduğunu söylemişti bana. Ben de ondan sonra genç arkadaşlarımı topladım, yaklaşık orada 55 arkadaşıma rozet taktım. Ondan önce de 100-150 yakın arkadaşımı üye yapmıştım." diyen Canbolat, "İnşallah ben atanırsam bu 200 arkadaşım gelecek benimle seçim bölgesinde çalışacak. Çünkü bizler onlara istihdam sözü verdik." dedi.

Belediye olarak yapacağı işlerden bahseden Canbolat "Belediyeye geldiğimizde en büyük yapacağımız işlerden biri de biliyorsunuz Akdeniz serbest bölgesi ile limanı ile Organize Sanayisi ile lojistiği ile en önemli bölgelerden biri bu yüzden bizler o bölgedeki işletmelerle o bölgedeki büyük fabrikalarla istişare yapacağız. Onların istedikleri işçileri biz kendimiz tespit edip onlara göndereceğiz. Yani böyle bir çalışma içerisine gireceğiz ve biz onların istedikleri nitelikteki gençler yetiştirmeye çalışacağız. Onlara ders verecek, onlara bir ekip çalışması olacağız diye düşünüyorum. Öncelikli projelerimizden birisi, nerede ne yapılabilir, gençlerimize nasıl iş imkanı sağlarız. Bütün her şeyi belediye yüklemenin mümkün olmadığını, belediyenin imkanın da bu işe tamamen yetmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden elimizde imkanlar varken bunu en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Süreç içerisinde dediğim gibi parti adına her türlü çalışmalara katıldım. Bizim bölgemiz kozmopolit bir yer, çok göç almış. Göç aldığı için de eski Arap Alevilerinin kurduğu mahalleler var; Karaduvar, Kazanlı, Adanalıoğlu, Karacailyas bunlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren tarafların yerleşim birimi. Aynı şekilde Yenişehir de tamamen çok kozmopolit bir bölge. İnsanların dışarıdan göç ettiği, yaşadığı yerler. Ben bir skala çıkarttım. Yaklaşık 15 bin Adıyamanlı, 15 bin Diyarbakırlı, 20 bine yakın Urfalı Akdeniz'de şu an ikametgah ediyor. 141 bin de Mersin yerlisi var." şeklinde konuştu.

"KENT BİLİM MERKEZİ KURACAĞIZ"

Akdeniz'de Kent Bilim Merkezi kurmayı düşündüğünü belirten Canbolat, bu proje ile bütün belediye hizmetlerinin internetten yapılabilmesi mümkün olabileceğini ve Akdeniz halkının vergi ödemek için, belediye hizmetleri için oraya kadar gitmesine gerek kalmayacağını, buna yönelik bir internet ekibini, ağını kuracaklarını söyledi ve "Kreşler, aşevi, misafirhane, kadın sığınma evleri gibi düşündüğüm kompleks veya bir proje var onlarla ilgili sosyal projeler var. Mesela Akdeniz'in en büyük sorunlarından bir otopark sorunu, bunu çözmemiz gerekiyor. Semt pazarı sorunu, mesela Çamlıbel bölgesindeki esnafların tamamen bittiğini görüyoruz. Bununla ilgili proje yarışmaları yapmamız gerekiyor değişik projeler olmalı ve orayı tekrar ayağa kaldırmalıyız. Yani ben şunu yapacağım demeyeceğim ama sivil toplum örgütleriyle, değişik birimlerle, kurumlarla bir araya gelip belediyede bir Proje Merkezi kuracağız. Yani bunu yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü proje çok önemli, Spor Tesisleri, amatör kulüplere yardım, çocukların geleceği ile ilgili sportif aktiviteler yapılmalı, çocukları kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan uzak tutmaya yönelik, bu uyuşturucuya saplanmış çocukları da onlardan kurtarmak için de bir Rehabilitasyon Merkezi kurma gibi bir düşüncemiz var. Süreç içerisinde nasıl yaparız onu da değerlendireceğiz. Belediyenin en büyük atılımcı ve şeffaf olması gerekiyor. Ben de geçmiş dönem Belediye Başkanlığı yaptığım için kapım bütün gelenlere bizzat edenlere açıktır, onları sorunları ile ilgilenmeniz gerekiyor. İyi bir ekip kurmamız gerekiyor, insanların sevebileceği, dürüst, bu işten anlayan, insanları kucaklayabilecek bir ekip kurmamız gerekiyor. Bunu da ben sağlayacağım. En büyük sorunlarımızdan biri de Akdeniz'de kentsel dönüşüm. Bunu, bütün bileşenlerle, kurumlarla, Büyükşehir ile bir araya gelip çözmemiz gerekiyor. Aslında geç kalınmış bir sorun, bunu oradaki insanları üzmeden, kırmadan, incitmeden, kendi ekonomik durumlarını bozmadan, bu işi de sağ almamız gerekiyor kentsel dönüşüm çok önemli bir sorun Akdeniz için. Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Avrupa'da birçok şehir gezdim. Fransa'ya gittim, İspanya'ya gittim, Hollanda'ya gittim, Belçika'ya gittim, İtalya'ya gittim, oradaki tüm belediyeleri de inceledim ve bu konuda da elimden geldiğince bir bilgi birikimim olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu

Paylaş :
Etiketler :  kasım canbolat, akdeniz belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA