27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Kurtuluş Geleneği 15. Yılında da Bozulmadı


Bu yıl 15.si düzenlenen, Kurtuluş Geleneğinin “Pilav Günü” etkinliği, Milletvekilleri,Belediye Başkanları,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Tarih : 12 Ekim 2018 Cuma 14:42   Okunma : 2763

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İhsan Derinöz, etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkürlerini ve selamlarını sunarak konuşmasına başladı. “Büyük insanlık “barış içerisinde yaşayacakları emek eksenli, özgürlükçü, çoğulcu-katılımcı, paylaşımcı bir dünya” hayalini var olduğu andan günümüze dek yüreklerinde yaşattı. Ve tarih yazmaktadır ki Prometheus’dan devraldığımız ateşin ışığını yüreğimize katıp, günümüze taşıyabilmek için SpartakUs'ün avuçlarında Bedrettin ve Ortaklarını Karaormanlar’da yeşeren sonsuz yaşamına emanet ederek ilerledik yolumuza. Mustafa Suphi’ler mütevazi kıvılcımlardı yaşadığımız topraklara ışığı taşıyan. Ve tarihi yazmaktadır ki yeryüzünün zalim Dehak’ları ne Taylan Özgür'ün elindeki taşı koparabildiler ne Denizlere, İbolara, Mahirlere baş eğdirebildiler. Ve tarih yazmaktadır ki Suphi'nin yoldaşı Maria'nın öfkesiydi Aynur Sertbudak Ve tarihi yazmaktadır ki bu Öykü Necdet Adalı ile Erdal Erdal Eren ile kucakladı Mahsun Korkmazı. Ve Ulaş’lardan Ulaşlara bir tarih böyle yazıldı. Devraldığımız özgürlük sevdası Anadolu-Mezopotamya topraklarında yüzyılı aşkın bir zamandır kesintisiz sürmektedir. Her büyük toplumsal tarihsel mücadele gibi zaman zaman hızlı düşse ya da soluklanmak için zaman zaman durulsa da geleceği kucaklamak için hep koştu hep koştu. Elbette eksiklikleriyle, elbette acemiliğin yükünü omuzlarında taşıyarak ama yüreklice, bilinçli hep o koşuyu sürdürdü. Geçmişte sırtladığımız bu sevda bugün karınca kararınca yol alsa da, büyük bedeller ödenerek geleceğe taşımak için üstlenilmiştir. Bu yürüyüş genç ellerde yükselerek ve büyüyerek geleceğe doğru hep sürecektir. Çünkü biz, günümüzün Zeus’larına Dehak’larına yani emperyalizme, faşizme ve sömürgeciliğe karşı sürdürülecek olan bu uzun soluklu çabanın sevdalı katılımcıları biliyoruz ki, ezilenlerin tek başına kurtuluş olanağı yoktur, olamaz. Bu nedenle bu onurlu mücadeleyi geçmişten geleceğe taşıyarak, mücadele bayrağının ön kuşaklardan genç kuşaklara devrederek ve büyüyerek ve yayılarak ve coşarak koşmalıyız.

Değerli dostlar, yoldaşlar, saygın konuklarımız, Pilav Günü etkinliği elbette sadece sıradan bir buluşma değildir. Bu etkinlik on yıllar öncesinde verilen özgürlük kavgası ahidinin yeniden hatırlanması, bilincinin bu ahde bağlı kalarak yeniden uyarılması günüdür. Varlığımızın gücünü görerek, gücümüzü gücümüzün değiştirme yeteneğini hatırlayarak, umutsuzluğu umuda dönüştürerek yani insan olmanın bilinç ve sorumluluğunu yeniden yaşayarak, birlikte büyüdüğümüz bir gündür Başka bir deyişle mekan olarak farklı yerlerde olsak da içinde yaşadığımız koşulların mutlaka değiştirilmesini hedefleyen yeni bir dünya arayışı içerisinde olan devrimci yüreklerin hedeflerinin de asgari düzeyde olsa da ortaklaşa bir ahdi yenileme günüdür.

Şimdi tek yürek olarak ortak duygularımızı ortak bir nefese, ortak bir sese dönüştürmek zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Bu kaçınılmaz bir sorumluluk olarak önümüzde dikilmektedir. Dün bunu yaptık gelecekte de yapmalıyız, elbette de yapacağız.

Yaşasın emekçi sınıfların, ezilen halkların egemenlik-bağımsızlık üzerine kurulmuş sistemlerin en büyük zülmunu yaşayan kadınların, baskı altına alınan, yok sayılan inançlar ve yaşam tercihlerinden dolayı en zalim katliamlarla yüzyüze olan LGBTİ’li kardeşlerimizin birleşik devrimci mücadelesi!

Bliyoruz ki tek başına Kurtuluş yok,

Ya hep beraber ya hiçbirimiz!” ifadelerinde bulundu.

İshan Derinöz’ün ardından DEV-LİS adına konuşma yapan Ulaş Budak, “Merhaba yoldaşlar dostlar konuşmama başlamadan önce 12 Eylül darbesinin ilk idamı Necdet Adalı yapmak istiyorum Necdet yoldaş Tıpkı Bizler gibi çok genç yaşta devrimcilik yapmaya başlamış yaşama ve son eylemi ile 68 lerden 2000'lere büyüyen mücadelemizin irade gücünü idam sehpalarında göstermiştir Bizler de Necdet yoldaşımıza diyoruz ki seni idam edildiğinde fısıltı ile öğretiyorlardı çocukları adına şimdi o çocuklar haykırıyor sokaklarda adını mücadelesini Her geçen gün daha da  bağlanıyor büyütüyoruz dostlar bugün yoldaşımız mücadele arkadaşımız Eylem Ataş ın 101 gün sonra Çukurova topraklarına defnedildiği gündür Eylem Yoldaş Kobane düştü düşecek denildiği zaman da üzünü Kobane topraklarına çevirmiş katil tecavüzcü IŞİD çeteleri ile savaşmıştır. Savaşı'nda münbiç hamlesinde ölümsüz değişmiştir Eylem yoldaşın 101 gün boyunca cenazesine işkence edenler bugün halen onun Mezar taşındaki fotoğrafından dahi korkmaktadır bu korku AKP faşizminin işçi sınıfını kadınlara öğrencilere saldırılarında görülmektedir Tıpkı Ulaş Bayraktaroğlu nun da dediği gibi korkularından dolayı bu kadar Zalimler kaçacak yerleri kalmadı Bizler devrimci liseliler olarak kuruluşumuzdan bugüne Özgür lise sınavsız üniversite eşit parasız bilimsel anadilde eğitim isteğimizi sıra sıra okul Okul Sokak Sokak örgütlü yoruz yarattığımız Tüm değer ve kazanımlarla biz varız diyoruz ne zafere yürüyoruz Zafere Doğru yürüyüşümüz de Necdet lerin aynı ölülerin mahirlerin hevallerin ilaçların eylemlerin özgelerin cenklerin hevallerin Devrim ruhu Bizim ruhumuz olacaktır Onlar dünya egemenlerin in korkulu rüyası oldu bugün de 1 yığın politikaları ile liselerde tekçilleştirilen militaristleştiren tekelleştiren cinsiyetçileştiren homofobikleştiren AKP iktidarının karşısında Aziz Bedrettin Asiye olacağız korkularını büyüteceğiz biz varız Yaşasın devrimci liseliler Yaşasın Dev-lis!” şeklinde konuştu.

Ulaş Budak’ın konuşmasının ardından özgürlük sembolü olarak İlhami Aras, Rıdvan Turan, Adil Aktay, Bedrettin Gündeş, Fatma Kurtalan, Sinan Muşlu, Sıdıka Hanım, Mari Miraç barış güvercinlerini uçurdular.

Yemek dağıtımı ve katılım gösterenlerin anonsunun ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğe, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan, CHP İl Başkanı Adil Aktay ve İl Yöneticileri, Demokratik Alevi Federasyon Derneği’nden Musa Kullu, 78’liler Derneği Başkanı Bayram Kızartıcı, HDP Toroslar İlçe Başkanı ve Yöneticileri, KESK Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Gürsoy, SDD Mersin Şube Başkanı Ahmet Yıldız, LGBTİ’den Yağmur Arıcan, HDP PM üyesi Hazım Kök, İHD Şube Eşbaşkanı Hakkı Demir, Adıyaman Balyanlılar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu, DBP İl ve İlçe Yöneticileri, HDP Büyükşehir Meclis Üyesi Bedri Kuran, CHP Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Do. Dr. İhsan Kamalak, CHP İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Aziz Biricik, CHP Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Özalp Önal, CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Tuncer, CHP Toroslar Belediye Aday Adayı Şerife Arıcı Yıldız, 68’liler Dernek Yöneticileri, CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Yücesoy AKSEV Yönetim Kurulu üyeleri, Pir Sultan Abdal Derneği Mersin Şube Başkanı Bülent Ufuk Ateş, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Seçer, CHP Yenişehir Belediye Bşkan Aday Adayı Burhan Tekniker, Emek Partisi İl Yöneticileri, Toros Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Meclis üyeleri, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP Yenişehir Aday Adayı Haşim Tulluk, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Galip Özkan, CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Salim Temamoğulları, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Aytuğ Atıcı, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, DİSK Mersin Şube Başkanı Kemal Gürsoy ve Yönetim Kurulu, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Dereli, CHP Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Önal Özdemir, HDP Mersin İl ve İlçe Başkan ve Yöneticileri, CHP Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Suatoğlu, CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Murat Ballı, CHP Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Önal,Şerife Arıcı, Mustafa Erkoç, CHP Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayı Ünal Uyar, katılım gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA