17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

VELİ AĞBABA MEMLEKETİ MALATYA`DA TÜTÜN ÜRETİCİSİ VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ: "KENDİ TÜTÜNÜMÜZDEN YERLİ VE MİLLİSİ Mİ VAR?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 17:08   Okunma : 506

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Ağbaba şunları söyledi: 

“Sanıyor ki 100 dönüm tütün ekmişsin, tonlarca tütün kalıyor. Bu tütün olmasaydı Doğanşehir`i, Fındık`ı, Polatlı`sı, inan ki çok zor günler geçirirdi. O nedenle devletin bunu teşvik etmesi lazım. Buradaki insanların, üreten insanların devlete bir yükü yok. Ne yapıyorsunuz? Sabahın dördünde kalkıyorsunuz, kolay değil, çocuğunuza bakmadığınız zaman tütüne bakıyorsunuz.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜTÜN YASAĞINI KALDIRACAĞIZ"

Söz verdik eğer biz gelirsek, söz, namus geldiğimiz gün bu tütünün yasağını kaldıracağız. Tütün sadece bizim Malatya`yı da ilgilendirmiyor. Türkiye`nin her yanında tütün satan esnaflar var. Edirne`de var, Kars`ta, Hakkari`de var. Her taraf tütün esnafıyla dolu. Bu tütün yasaklanınca içimi bitmiyor. Ne oluyor? ithal tütünler geliyor. Sizin bu altın sarısı tütünler gidiyor yerine içi toprak dolu tütünler geliyor. Yerliyse yerli milliyse milli, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden zorlandığını, devletten yeterli desteği alamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Ata mesleği bunlar bizde, 2002 ve 2003`lerde bir veteriner sıkıntısı oldu. Malatya`ya dört danışman veteriner vermişlerdi, gittik bir tanesini biz aldık. Şu anda hayvan besleyemiyoruz, buzağı fiyatları yüksek zaten inek yok ki buzağı olsun. Yem fiyatları yüksek, herhangi bir destek alamıyoruz. Destek almayınca olmuyor. Mesela 186 milyar destek düşmesi lazımken tarım ve hayvancılığa ne yaptılar? 54 bin liraya düşürdüler. Şu an besici 120 liraya kestiriyor ama tüketici tüketemiyor. Tüketici tüketemezse ben 120 liraya kezsem de sorun değil, kasap 170 liraya satsa da makul değil. Bir köyde bir kasapta 1 hafta kaldığı zaman biter o. Desteklenmesi lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA