2 Mayıs 2024 Perşembe

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:27   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: “İSTANBUL`DA YAŞANANLAR ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ”   12:20   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "TÜRKİYE`DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   11:53   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... “EMEKÇİLERİ TAKSİM`E SOKMAMAK ANAYASA`YI ÇİĞNEMEKTİR"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI  
 
     
   

VELİ AĞBABA MEMLEKETİ MALATYA`DA TÜTÜN ÜRETİCİSİ VE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ: "KENDİ TÜTÜNÜMÜZDEN YERLİ VE MİLLİSİ Mİ VAR?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

 

Tarih : 18 Aralık 2022 Pazar 17:08   Okunma : 502

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, memleketi Malatya`da tütün üreticileri ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. CHP`li Ağbaba, "Sizin altın sarısı tütünler varken ithal tütünler geliyor, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?" dedi. Tarım ve hayvancılık yapan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden yem alamadığını devletin de yeterli desteği sağlamadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Ağbaba şunları söyledi: 

“Sanıyor ki 100 dönüm tütün ekmişsin, tonlarca tütün kalıyor. Bu tütün olmasaydı Doğanşehir`i, Fındık`ı, Polatlı`sı, inan ki çok zor günler geçirirdi. O nedenle devletin bunu teşvik etmesi lazım. Buradaki insanların, üreten insanların devlete bir yükü yok. Ne yapıyorsunuz? Sabahın dördünde kalkıyorsunuz, kolay değil, çocuğunuza bakmadığınız zaman tütüne bakıyorsunuz.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE TÜTÜN YASAĞINI KALDIRACAĞIZ"

Söz verdik eğer biz gelirsek, söz, namus geldiğimiz gün bu tütünün yasağını kaldıracağız. Tütün sadece bizim Malatya`yı da ilgilendirmiyor. Türkiye`nin her yanında tütün satan esnaflar var. Edirne`de var, Kars`ta, Hakkari`de var. Her taraf tütün esnafıyla dolu. Bu tütün yasaklanınca içimi bitmiyor. Ne oluyor? ithal tütünler geliyor. Sizin bu altın sarısı tütünler gidiyor yerine içi toprak dolu tütünler geliyor. Yerliyse yerli milliyse milli, bundan daha yerli, milli bir şey olur mu?”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi ise artan maliyetler yüzünden zorlandığını, devletten yeterli desteği alamadığını belirterek şöyle konuştu:

“Tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Ata mesleği bunlar bizde, 2002 ve 2003`lerde bir veteriner sıkıntısı oldu. Malatya`ya dört danışman veteriner vermişlerdi, gittik bir tanesini biz aldık. Şu anda hayvan besleyemiyoruz, buzağı fiyatları yüksek zaten inek yok ki buzağı olsun. Yem fiyatları yüksek, herhangi bir destek alamıyoruz. Destek almayınca olmuyor. Mesela 186 milyar destek düşmesi lazımken tarım ve hayvancılığa ne yaptılar? 54 bin liraya düşürdüler. Şu an besici 120 liraya kestiriyor ama tüketici tüketemiyor. Tüketici tüketemezse ben 120 liraya kezsem de sorun değil, kasap 170 liraya satsa da makul değil. Bir köyde bir kasapta 1 hafta kaldığı zaman biter o. Desteklenmesi lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA