29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

HER 10 ÇALIŞANDAN 8`İ YILBAŞINI EVİNDE GEÇİRECEK


Türkiye genelinde bine yakın çalışanın katıldığı araştırmaya göre, her 10 kişiden 8`i yılbaşını evde geçirmeyi planlıyor. Çalışanların yüzde 73`ü ise en az bir yakınına yılbaşı için hediye almayı düşünüyor. Yılbaşı yemeği için çalışanların yüzde 43`ü 200-600 TL arasında, yüzde 40`ı da 800- bin 500 TL arasında bütçe ayıracağını belirtti. 

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 11:13   Okunma : 534

Türkiye genelinde bine yakın çalışanın katıldığı araştırmaya göre, her 10 kişiden 8`i yılbaşını evde geçirmeyi planlıyor. Çalışanların yüzde 73`ü ise en az bir yakınına yılbaşı için hediye almayı düşünüyor. Yılbaşı yemeği için çalışanların yüzde 43`ü 200-600 TL arasında, yüzde 40`ı da 800- bin 500 TL arasında bütçe ayıracağını belirtti. 

İşyeri malzemeleri pazarında hizmet veren Avansas, yılbaşı dönemi yaklaşırken çalışanların alışveriş tercihlerini, satın alma alışkanlıklarını ve yılbaşı kutlama trendlerini araştırdı.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 80`İ YILBAŞINI EVDE GEÇİRMEYİ PLANLIYOR

Araştırmaya göre; çalışanların yüzde 80`i yılbaşını evde geçirmeyi planlıyor. Bununla birlikte “yılbaşına özel yemek hazırlayacağız” diyen çalışanların oranı yüzde 56 iken “her zamanki gibi yemeğimizi yiyeceğiz” diyenlerin oranı yüzde 44 oldu. Yılbaşı yemeği için çalışanların yüzde 43`ü 200-600 TL arasında, yüzde 40`ı da 800- bin 500 TL arasında bütçe ayıracağını belirtti. 

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 48`İNİN 2023`TEN BEKLENTİSİ SAĞLIK OLDU

“Yeni yıldan beklentinizi bir kelime ile ifade edebilir misiniz?” sorusuna çalışanların yüzde 48`i sağlık, yüzde 33`ü huzur, yüzde 29`u ise mutluluk cevabını verdi. Çalışanların verdiği diğer yanıtlar, “Para, ekonominin düzelmesi, barış, başarı, güzel bir gelecek, umut, 2022`den daha iyi olması, bolluk, bereket, aşk, sevgi, adalet, eşitlik, refah, iş, hediye, şans” olarak sıralandı.

HER 10 ÇALIŞANDAN 7`Sİ YILBAŞI İÇİN HEDİYE ALIŞVERİŞİ YAPACAK

Araştırmaya göre her 10 çalışandan 7`si yılbaşında yakın çevresinden en az 1 kişiye hediye almayı planlıyor. Yılbaşı alışverişi için bin TL ve üzeri bütçe ayıracağını söyleyen çalışanların oranı yüzde 45 iken; 0-400 TL arasında harcama yapacağını belirten çalışanların oranı yüzde 30 olarak belirlendi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN HEDİYE ALIŞVERİŞİ KATEGORİSİ İSE YÜZDE 49 İLE GİYİM OLDU

“Yılbaşında kime, kimlere hediye alacaksınız?” sorusuna ise yüzde 65 oranla eşime yanıtı verildi. Anne ikinci, baba ise üçüncü sırada yer alırken kardeşime, arkadaşıma, iş arkadaşıma, nişanlıma, sevgilime, çocuğuma yanıtları da çalışanlar tarafından verildi. En çok tercih edilen hediye alışverişi kategorisi ise yüzde 49 ile giyim oldu. Aksesuar, kozmetik ürünü, elektronik ürün, kitap, züccaciye ürünü ve yılbaşı konseptli ürünler giyim kategorisini takip etti. 

ALIŞVERİŞ İÇİN ÖNEM VERİLEN KRİTERLERİN BAŞINDA TESLİMAT SÜRESİ GELDİ

Araştırmaya katılan çalışanların oransal çoğunluğu yılbaşı hediyesi veya kişisel yılbaşı alışverişini “yılbaşından 1 hafta önce” gerçekleştireceğini belirtti. Alışveriş için önem verilen kriterlerin başında “teslimat süresi” yer alırken “kampanyalar, promosyonlar”, “fiyat” ve “marka” diğer önem verilen faktörler arasında.

İŞLETMELERİN YÜZDE 53`Ü ÇALIŞANLARA YILBAŞI HEDİYESİ VERECEK

İş yerlerinde yılbaşı kutlaması da son yıllarda gelenek haline geldi. Her 10 çalışandan 7`si yılbaşı hediyelerinin çalışanların motivasyonu üzerinde etkili olduğunu düşünüyor. Bu kapsamda orta büyüklükteki işletmelerin yüzde 52`si küçük işletmelerin ise yüzde 33`ü iş yerinde kutlama ve hediye çekilişi yapılacağını aktardı. İş yerinde yılbaşı kutlama organizasyonu gerçekleştirileceğini belirten küçük işletmelerin oransal çoğunluğu kutlamanın “ofis içinde” gerçekleştirileceğini ifade ederken; orta büyüklükteki işletmelerin oransal çoğunluğu “anlaşmalı farklı bir mekanda” yapılacağını belirtti.  İşletmelerin yüzde 53`ü ise çalışanlara yılbaşı hediyesi verileceğini bildirdi. Çalışanlara verilecek hediye konusunda ilk seçenek yüzde 44 ile hediye çeki oldu. Hediye çekini ise yılbaşı sepeti, kupa, kalem, bardak altlığı gibi ürünlerden oluşan hediye kutusu, çikolata, şekerleme ve biblo, masaüstü hediyelik eşya takip etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA