26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Minibüsçüler Odası Esnafları Aziz Biricik’e Destek Verdi


Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz Belediye Başkan aday adayı Aziz Biricik, başkanı olduğu Mersin Minibüsçüler Odası’na bağlı kooperatiflerin başkan ve yönetim kurulları ile üyelerinin karşısına çıktı, destek istedi.

 

Tarih : 24 Ekim 2018 Çarşamba 15:46   Okunma : 1182

Mersin merkezde 9 kooperatifin bağlı olduğu ve bin 100 üyesi bulunan Mersin Minibüsçüler Odası üyelerinin ilgi gösterdiği toplantıda Biricik’e kooperatif üyeleri de destek olacaklarının sözünü verdi.

"MİNİBÜSÇÜ ESNAFININ SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM"

Akdeniz Belediye başkan aday adaylığı için kısa bir süre önce başvurusunu yaptığını anımsatan Başkan Biricik, Mersin’in, Akdeniz’in ve 19 yıldır başkanlığını yaptığı minibüsçü esnafının sorunlarını çok iyi bildiğini anlattı. Minibüsçü esnafının sorunlarının yerellerden çözülebileceğine dikkat çeken Başkan Biricik, şöyle seslendi:

“Sizlerin sorunlarını çözmek, sizlerin bir temsilcisi olarak yola çıktım. Sizlerin desteğini, her zaman yanıma olmanızı istiyorum. İçinizden çıkan biri olarak buradayım. 19 yıldır başkanlığını yaptığım Mersin Minibüsçüler Odası’nda iyi kötü günlerimiz oldu, kimi zaman rakip olduk. Ama sonuçta bu çatının altında birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelebiliyoruz. Bu bizim ekmek meselemiz. Bu davayı hep birlikte başaracağız. Her ne kadar Akdeniz’den aday olsam da kentin her noktasında sizin yanınızda olacağım. Odamızın sorunu çok fazla. Daha iyi hizmet adına bir yola çıktık. Biz bu işin tabanından geldik. Hamuruyla yoğrulduk. Yöneticiliği de en iyi şekilde yapabiliriz. Sizlerle birlikte, Akdeniz’de yaşayanlarla Akdeniz’i yönetmeye talibim.”

"BU YOLA HALKIN İÇİNDEN BİRİ OLARAK ÇIKTIM"

Yıllardır sivil toplum örgütlerinin içinde kente hizmet verdiğine değinen Başkan Aziz Biricik, “Bugüne kadar her alanda sizler için mücadele ettim. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğim. Daha güçlü mücadelemiz sürecek. Sizlerin bir temsilcisi olarak karşınızdayım. Sizlerin de bana destek vereceğinize olan inancımla, adaylık başvurum ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedim. Ben sizin adayınızım. Esnafın adayıyım. Halkın adayıyım. Halkın içinden biri olarak bu yola çıktım. Gerek kamuoyunda gerek Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir rüzgar oluşturmak için sorunlarınızı taşıyacağım” diye konuştu.

"AKDENİZ'İN HİZMETE ÇOK İHTİYACI VAR"

Başkan Biricik, Akdeniz İlçesi’nin göçle gelen nüfusun yoğun olarak yaşayan bir bölge olduğunu, yerel yönetimlerden de yeterli hizmeti göremediğini dile getirdi. “Akdeniz’in hizmete gerçekten çok ihtiyacı var” diyen Aziz Biricik, sorunları bire bir yaşadığını belirterek, “Eksiklikleri çok iyi biliyoruz. Akdeniz’de yaşayan vatandaşların ekonomisini, psikolojisini bilen insanlarız. İnsanların bizim gibi tabandan gelmiş insanlara ihtiyacı var” diye konuştu.

"BELEDİYEYİ SİZİNLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

 “Neden esnaftan bir temsilci belediye başkanı olmasın?” diye soran Başkan Biricik, esnafın da bu konuda cesaretlenmesi gerektiğini dile getirerek, “Bizler bu kente yaşayan insanlar olarak neden bu kenti yönetmeye aday olmayalım? Bizler işi bilen kişileriz. Bizim de bu kenti yönetmeye hakkımız da yeteneğimiz de var. Mersin’i bilen bir insan olarak bu işe hâkim olacağıma hiçbirinizin şüphesi olmasın. Akdeniz’in eksiğini biliyoruz. Ekibimizle sorunları çözeceğiz. Halkımız yetkiyi verirse, belediyeyi sizinle birlikte yöneteceğim” dedi.

 "HALKIMIZA ÖZGÜVEN KAZANDIRACAĞIZ"

Soruları da yanıtlayan Başkan Biricik, projelerinden de bahsetti. Akdeniz sınırları içinde kalan Mersin’in girişindeki manzaraya işaret eden Başkan Biricik, “Öncelikle Mersin’in girişini değiştireceğiz. Mersin’e girişte hayvan barınağını kokusu yerine narenciye kokusu gelecek. Akdeniz’de halkın toplantı yapabileceği alanlar yok. Neden Yenişehir’deki gibi bir kültür merkezi olmasın? Bunlar o mahallelerde yaşayan vatandaşların kendine olan güvenini de etkileyen bir faktördür. O güzellikleri göremiyor. Üniversite sınavları Akdeniz’de yapılmıyor. Neden yapılmasın? Akdeniz farklı tanınıyor. Huzuru sağlayıp, halkımıza özgüven kazandıracağız” dedi.

"KENTİ KENT OLARAK GÖSTERECEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Yaşlılar için bakım merkezleri, kadınların istihdamını artıracak merkezler kurma planlarından bahseden Başkan Aziz Biricik, gençlerimizin, kadınlarımızın kendi hayatını ikame edebilecekleri projeler hayata geçireceğiz. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli limanlarından biri olan Mersin Limanı’nın Akdeniz İlçesi’nde olduğuna işaret eden Başkan Biricik, “Serbest Bölgesi, sanayi bölgesi ile Akdeniz’e bir ivme kazandıracağız. Muhtarlarımızın bilgi ve görüşleri bizim için çok önemli. Akdeniz’deki çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için bir atılım gerçekleştireceğiz. Bütün bunlara Akdeniz halkı ile karar vereceğiz. Akdeniz engelsiz şehir olacak. Spor, kültür ve sanat şehri olacak. Mersin’in en geri kalmış ilçelerinden biri olan Akdeniz’de kaldırım, yol yok. Akdeniz’in daha çok projeye ihtiyaç var. Kenti kent olarak gösterecek projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Suriyelilerle ilgili bir soru üzerine Başkan Biricik, Suriyelilerin barış içinde kendi ülkelerine dönmelerinin sağlanmasından yana olduklarını ifade ederek, “Mersin’de yıllardır farklı kimlikler, kültürler barış içinde yaşıyoruz. Ancak, göçle gelen nüfuslar bir entegrasyon sorunu var. Onların kendi ülkelerinde barış içinde yaşamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  aziz biricik, akdeniz belediyesi, minibüsçüler odası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA