5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

MURAT EMİR`DEN BAKAN DÖNMEZ`E: “BOTAŞ`IN 2021 YILI YÖNETİM GİDERİ OLAN 148 MİLYON 644 BİN TL NEREYE HARCANMIŞTIR?”


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BOTAŞ`ın 2021 yılındaki bir yıllık yönetim gideriyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e “BOTAŞ`ın 2021 yılı yönetim gideri olan 148 milyon 644 bin TL nereye harcanmıştır? BOTAŞ yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ne kadardır? önetim gideri adı altında; yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin maaş, ödenek ve harcırahları dışında herhangi başkaca bir harcama var mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 11:42   Okunma : 297

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, BOTAŞ`ın 2021 yılındaki bir yıllık yönetim gideriyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e “BOTAŞ`ın 2021 yılı yönetim gideri olan 148 milyon 644 bin TL nereye harcanmıştır? BOTAŞ yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ne kadardır? önetim gideri adı altında; yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin maaş, ödenek ve harcırahları dışında herhangi başkaca bir harcama var mıdır” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sayıştay`ın BOTAŞ`ın 2021 yılı denetim raporunda bir yıllık yönetim giderinin 148 milyon TL`ye ulaştığı saptamasını TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Emir, şunları kaydetti:

“YA 6 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU AYLIK 2 MİLYON TL MAAŞ ALMAKTA YA DA BAŞKA KAYIT DIŞI HARCAMALAR YÖNETİM GİDERİ ALTINDA GÖSTERİLMEKTEDİR”

“Türkiye açısından kritik öneme sahip bir kurum olan BOTAŞ, 2017 yılında Varlık Fonu`na devredilmiştir. Devir sonrasında, Kurumun 2017 yılı karlılığı 2016`ya oranla yüzde 62,7 oranında azalmıştır. Sayıştay`ın 2021 yılı mali denetimleri kapsamında BOTAŞ`a yönelik hazırlanan rapora göre; BOTAŞ`ın yöneticilerine yalnızca 2021 yılında 148 milyon 644 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu hesapla ya 6 kişilik yönetim kurulu aylık 2 milyon TL maaş almakta ya da başka kayıt dışı harcamalar yönetim gideri altında gösterilmektedir, yani bir yolsuzluk söz konusudur.”

“BOTAŞ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN AYLIK MAAŞI NE KADARDIR?”

Emir, Enerji ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e “BOTAŞ`ın 2021 yılı yönetim gideri olan 148 milyon 644 bin TL nereye harcanmıştır? BOTAŞ yönetim kurulu üyelerinin aylık maaşı ne kadardır? Yönetim gideri adı altında; yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin maaş, ödenek ve harcırahları dışında herhangi başkaca bir harcama var mıdır” diye sordu.

“BU DÜZEN BÖYLE SÜRDÜRÜLEMEZ. KAMU KAYNAKLARININ HALKIN YARARINA KULLANILMASI GEREKİYOR”

Emir, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Yurtdışı görevlendirmelerde ödenen harcırahı da hesaba katsanız işin içinden çıkamıyorsunuz. Yönetim kurulu üyesi altı kişi, hadi denetçilerle birlikte bu sayı 10 olsun, tüm dünyayı 365 gün gece gündüz gezseler yine de 148,6 milyon TL`lik harcamayı açıklayamazlar. Bu hesapla ya 6 kişilik yönetim kurulu aylık 2 milyon TL maaş alıyor ya da başka kayıt dışı harcamalar yönetim gideri altında gösteriliyor, yani bir yolsuzluk var.

Vatandaşın vergileri ile oluşturulan havuzdan vatandaş dışında herkes yararlandı. İktidarın arpalığı haline getirilen kamu iktisadi teşebbüslerinin yönetimleri için harcanan paralar bizlerin vicdanını yaralıyor. Türkiye`de insanlar sosyal yardımlar ile ayakta kalmaya çalışırken ‘AKP`nin işi bilen yöneticileri` çift maaşlar, astronomik harcırahlarla yaşamlarını sürdürüyor. Bu düzen böyle sürdürülemez. Kamu kaynaklarının halkın yararına kullanılması gerekiyor.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA