26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Kocamaz Bu İsraftan Dolayı Vicdan Azabı Çekiyor Mu?


CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın sahil bandını önce enkaz haline getirdiğini, sonra yeniden düzenleme adı altında ranta açtığını belirterek, "Kocamaz hangi gerekçe ile sahilimizi enkaz haline getirmiştir? Bu konuda halkımızdan izin almış mıdır? Mersin’e bu kötülüğü yapacak kadar Mersin düşmanlığı nereden kaynaklanmaktadır? Ülkemizin krizle boğuştuğu bugünlerde bu kadar büyük bir masraftan dolayı vicdan

 

Tarih : 6 Kasım 2018 Salı 00:19   Okunma : 1198

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan aday adayı endüstri mühendisi Halil Öztoprak, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sahil bandındaki çalışmalarını 'yık-yeniden yap-rant yarat' olarak niteledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a tepki gösterdi.

Halil Öztoprak, Kocamaz'ın göreve geldikten sonra taşeron işçileri işten çıkardığını, kendisini eleştirenlere sosyal medyadan hakaret ettiğini, Deniz Parkı yıktığını, belediyede kadın çalışanların dövüldüğünü, Akkuyu nükleer santralinin imar planına işaretlendiğini, belediyenin yolsuzluk ve terör operasyonu haberlerine konu olduğunu ancak Kocamaz'ın bu olaylarla ilgili tatmin edici bir açıklama bile yapmadığını ifade etti.

'Kocamaz yıkmayı biliyor, yapmayı bilmiyor'

Halil Öztoprak, şunları söyledi: "Ama şehrimize en büyük darbeyi tamamen yeni olan, örnek olan, dünya güzeli olan Mersin sahilini enkaza çevirerek vermiştir. Kocamaz hangi gerekçe ile sahilimizi enkaz haline getirmiştir? Bu konuda halkımızdan izin almış mıdır? Bu hangi vicdan, hangi teknik bilgi, hangi mimar mühendis desteği ile yapılmıştır? Bu yıkım hangi ihtiyaçtan doğmuştur? Halka sorma, halkı bilgilendirme cihetine neden gidilmemiştir? Birlikte yönetmek vaadi ile belediye başkanı olan MHP'li belediye başkanı hiçbir konuda halkımıza danışmamış, halkımızı bırakın meclis üyeleri ve hatta kendi partisinden en yakınındaki insanlara bile sorma, bilgi verme gereği duymamıştır. Ülkemizin krizle boğuştuğu bu günlerde bu kadar büyük bir masraftan dolayı vicdan azabı çekiyor mu? Yapılan işten, güzelim yemyeşil sahilin ruhsuz, sağlıksız beton yığınına çevrilmesinden anlaşıldığı üzere yıkımı iyi bilen Kocamaz yapmayı ve çevre düzenleme sanatını hiç bilmemekte ve bilenlerden ve meslek odalarından destek talep etmemektedir. Bu yıkımı  derhal durdurup seçim sonucunu beklemelidir ve CHP'li Büyükşehir Belediye başkanına özür ile şerhi teslim etmelidir."

'Ortada bir proje ve ihale var mı?'

Sahil şeridindeki yıkımın Mersin'in marka değerine çok büyük bir zarar verdiğini, Mersin sahilini görmek için Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Karaman, Konya, Niğde, Kayseri ve başka şehirlerden gelen insanların da manzarayı üzüntüyle izlediğini belirten Öztoprak, "Enkaza çevrilen sahil bandını yeniden şantiyeye çevirenler hangi plan, proje ile bu işleri yapmaktadırlar? Projeler var mıdır? İhaleler yapılmış mıdır? İhaleler, projeler yoksa çalışma neye göre yapılmaktadır? Bu projeler Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ile Çevre Mühendisleri Odası'na gösterilmiş midir? Derhal bu sorular cevaplandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, HALİL ÖZTOPRAK, YENİŞEHİR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA