19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

"Narenciye Festivali Bu Kentte Birleştirici Rol Oynayacak"


Mersin Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin Basın Toplantısı gerçekleşti.

 

Tarih : 6 Kasım 2018 Salı 16:08   Okunma : 1240

Basın toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne katıldı.

Bu sene 6.’sı düzenlenecek olan festival 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 70 bin dönümlük arazide yapılacak olan festivale 30’a yakın ülke katılım sağlayacak. Yerli ve yabancı 700 gösteri sanatçısının katılacağı festival kapsamında, Narenciye Temalı Özel Tasarım Kıyafetleri Defilesi, ünlü şeflerin katılacağı Narenciye Lezzetleri Yarışması ve Gastro Show, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kadınların maharetli ellerinden çıkan birbirinden güzel El İşleri Sergisi, Satranç Turnuvası, Ödüllü Fotoğraf Yarışması ile denizde yelken ve flyboard gösterileri gerçekleştirilecek. 

Özdemir: “Malatya için Kayısı ne ise Mersin için de narenciye o”

Toplantıda Narenciye Festivali ile ilgili genel bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir Malatya için kayısı ne ise Mersin için de narenciye odur diyerek narenciyenin Mersin için önemini vurguladı. Özdemir konuşmasında, Mersin’in narenciye tüketimi ve narenciyenin önemine büyük katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca Özdemir, Narenciye Festivali için tüm kentin iş birliği yaparak bu coşkunun her yerde yaşanması ve duyurulması gerekliliğinden bahsetti.

Başkan Kocamaz: “Festivallerimiz kentimizin bilinirliği ve marka değeri açısından büyük önem taşımaktadır”

Narenciye festivaline destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konuşmasında bu kentin topraklarında üretilen ürünlerin marka değerine dikkat çekerek, markanın bir kentin itibar ve ayrıcalığına güç katacağına vurgu yaparak; “Belli bir alanda cazibe merkezi olmak ve bunu tüm dünyada bilinir kılmak demektir. Türkiye’nin onuncu büyük kenti olan ilimiz tarım, sanayi, lojistik, teknoloji, serbest bölge, liman ve turizm değerleriyle önemli bir kalkınma potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda Mersin’de gerçekleştirdiğimiz festivallerimiz de kentimizin bilinirliği ve marka değeri açısından büyük önem taşımaktadır. İlimiz genelinde ve ilçelerimizde düzenlenen festivallerin konusu da Mersin’imizin tarım kenti kimliğine vurgu yapmaktadır. Bu festivalin kentimizin bilinirliliğine katkı sağlayacağını, birleştirici gücü ile birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştireceğine inanıyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA