3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Tarih : 9 Kasım 2018 Cuma 16:47   Okunma : 843

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 23 ve gündem dışı 5 madde olmak üzere toplam 42 madde görüşüldü.

Mecliste, Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz, Mezitli, Erdemli, Silifke, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut Belediyelerinin 2019 Yılı Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 12 Kasım Pazartesi günü ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi bütçesi değerlendirilecek.

“Yarısı bizim vatandaşlarımız, yarısı ithal”

Mecliste, Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği’nin Emeğe Destek Projesi kapsamında her türlü giderlerin taraflarınca karşılanarak 3 ay süre ile 15 Suriyeli sığınmacı ve 35 Türk vatandaşının Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği hizmet alanları dâhilinde geçici destek elemanı olarak çalıştırılmasına yönelik ortak proje yürütülmesi talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Konu hakkındaki görüşlerini belirten Başkan Kocamaz, “Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. UNESCO ve Birleşmiş Milletler Mersin’de Suriyelilerin istihdamına yönelik bize başvuruda bulunmuşlardı. Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin, Konya ve Ankara illerinde yaklaşık 30 bin Suriyeliyi çalıştırmak istediklerini söylemişlerdi. Bende o zaman bunu biz vatandaşa anlatamayız, eğer böyle bir şey olacaksa, kaç kişi çalışacaksa bunun yarısı bizim vatandaşlarımız, yarısı da ithal olsun demiştik. UNESCO ve Birleşmiş Milletler bizim teklifimizi kabul etti. Yani yarısı bizim vatandaşımız olacak. Bu da onun bir denemesi. 50 kişiyi kapsıyor. Avrupa Birliği’nin bir projesi. Bu proje kapsamında 15 Suriyeli, 35 Türk vatandaşı değişik hizmet alanlarında çalıştırılacak. UNESCO ödeyecek tamamını ve İŞKUR rayıcılığıyla ödeyecek. Bizlere sadece çalıştıracağınız yerlerde değerlendirin diyorlar. Bunların bir kısmını ilçe belediyelerinde değerlendirebiliriz. Bunlar vasıfsız işçi. Temizlik ve park bahçeler gibi yerlerde değerIendirilecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Birleşimi, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileri ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA