26 Nisan 2024 Cuma

12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"  
 
     
   

Burhan Tekniker Adaylık Sürecini Anlattı: 100 Bin Oy Alabileceğime İnanıyorum


CHP Yenişehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Burhan Tekniker, gazetemize projelerini anlattı.

 

Tarih : 10 Kasım 2018 Cumartesi 11:02   Okunma : 1100

"HALKIN CHP'Yİ YEREL SEÇİMLERDE BAŞARILI GÖRMEYE İHTİYACI VAR"

Yerel seçimlerin en az genel seçimler kadar önemli olduğunu, iktidarın yolunun yerelden geçtiğini ve yani yerel seçimlerde başarılı olunmazsa eğer iktidara yürümenin de söz konusu olmadığını belirten Burhan Tekniker,  "Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlaka başarılı olması gerekiyor çünkü halkın önce Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerel seçimlerde başarılı görme ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi bütün illerde ve ilçelerde, Partiyi iktidara taşıyabilecek Partiyi en iyi temsil edebilecek, üretken, hizmet üretebilecek, halka dokunabilecek kişiler ile yola çıkarsa inanıyorum ki bir dahaki Genel seçimlerde CHP iktidar olabilir. Tabii biz de Mersin'de siyaset yaptığımız için bizim de görevimiz bu söylediğimiz şeyleri Mersin'de yapabilmek, uygulayabilmek. Ben de Yenişehir'de bu amaçla yola çıktım. Yenişehir'de iyi bir başkanlık, iyi bir Belediye Başkanlığı yapabileceğime inanıyorum. Hem halk açısından olsun, hem partimizi büyütme açısından olsun, istihdam açısından olsun, en iyisini halka sunabileceğime inanıyorum. Yenişehir Belediye Başkanlığı adaylığım sürecinde iyi bir kampanya götüreceğime inanıyorum. Yenişehir'de 100 bin oy alabileceğime inanıyorum. Bu konudaki bugüne kadarki birikimlerimi, insan ilişkilerimi, sivil toplum örgütlerinde yaptığım çalışmaları, sendikalarda yaptığım çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi adına oya dönüştürebileceğime inanıyorum. 40 küsur yıllık bir Sosyal Demokrat olarak görevimizi yapmak adına belki bu son adaylık düşüncem de olabilir. Daha önce de söyledim elimi taşın altına koymak için adayım. Gereken her türlü çalışmayı da yapacağız." şeklinde konuştu.

"EĞİTİM VE SAĞLIK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Eğitim ve sağlık konularının kendisi için en önemli konular olduğunu söyleyen Tekniker, bu konularla ilgili birçok projeleri olduğunu belirterek, "Yenişehir 32 tane mahalleden oluşuyor. Yenişehir yönetme imkânımız olursa, Belediye Başkanı olursak, 32 merkeze ayırıp, her mahalleyi bir ilçe kabul edip, planlayıp tüm eksikliklerini tespit edip ona göre her mahalleyi bir ilçe olarak yeniden dizayn edebiliriz. Bir mahalledeki oyun sahaları eksikliği, çocuklar için kütüphane eksikliği, parkların eksikliği, basketbol sahası eksikliği, sağlıkla ilgili eksiklikleri, eğitimle ilgili sıkıntıları çözmek adına merkezler oluşturup içeride eğitimin, sağlığın, Muhtarlığın, Belediye Birimlerinin, kütüphanelerin yani halkın günlük yaşamlarına hitap eden her şeyin bulunacağı bir merkez inşa edebiliriz. Tabi insanların barınma sorunları da var. Evsiz insanlar var, sokak çocukları var. Bunları çözebilecek, her mahallede bir tane Merkez oluşturma fikrim var." şeklinde konuştu.

"HALK KONAKLARI YAPACAĞIM"

Belediye başkanının görevinin, halkın yaşam standardını yükseltmek, yaşam kalitelerini arttırmak olduğunu ve bunu yapamayan bir belediyenin görevini yapmadığını söyleyen Tekniker,  "Bunun için de tabii ki çeşitli projeler ortaya koymak lazım. Benim bu söylediğim Halk Konakları dediğim bir proje. Yani her mahalleye bir Halk Konağı yapıp bütün bu söylediğim birimlerin içerisinde yer aldığı, içerisinde muhtarının da olduğu belediye birimlerinin de olduğu bir Merkez oluşturabiliriz.  Hatta ben şöyle bir iddiada bulunmuştum, daha önce açıklamıştım. 32 tane Mahalle Muhtarını, Fahri Belediye Başkan Yardımcısı yapacağımı söylemiştim. Bu doğru bir söylem, yani ben Başkan olursam benim 32 Fahri belediye başkan yardımcım olacak ve bunlar muhtarlardan oluşacak. Çünkü muhtarlar her mahallenin sorunlarını en iyi bilen yöneticilerdir. Orada kim aç, kimin eğitime ihtiyacı var, kime burs vermek lazım, kim hak eder, bunları muhtarlar bilir. Mahallelerdeki Belediye Meclis'lerini de çok aktif, üretken kullanmamız lazım. Belediye Meclis üyelerimizi her mahalleden sorumlu birer başkan yardımcısı olarak kullanmak gerekiyor. Yani sorumluluğumuzu, sivil toplum örgütleriyle, belediye meclis üyeleriyle, muhtarlarla, kentin dinamikleriyle, yaşayan halkla paylaşarak her şeyi aktif bir şekilde yapacağız." ifadelerinde bulundu.

"BELEDİYE HASTANESİ KURMAK İSTİYORUM"

Eğitim olmazsa olmazımız diyen Tekniker, "Tabii çok gencimiz var, bunların burs olanakları yok belediye olarak bu gençlere sahip çıkmak bizim görevimiz, bununla ilgili birçok projelerimiz var. Aynı şekilde sağlık da çok önemli bir konu. Bir Belediye Hastanesi açma fikrim var. Ama bunu yapıp öyle devlete, hükümete vermek değil. Bizler bir Partinin belediye başkanı olarak geliyoruz, bizim üyelerimizin birinci görevi halka hizmet etmek, halkın sorunlarını çözmek, ikinci görevimiz de partimizi büyütmek, partimizin oylarını arttırmak, yani siyaset yapmak, siyaset de bunun bir aracı. Bunu da Halk Konakları dediğim merkezlerde toplum bilimciler, uzmanlar ile bunları bu merkezlerde istihdam edip partimizin politikasını yayarak yapabiliriz.  Elbette ki siyaset de yapacağız biz ama biz siyaseti hizmet ile birleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"HERKES BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAMAZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir'i alabilmesi için olması gereken aday profilini anlatan Tekniker, "Güçlü bir aday olması, siyaseti bilmesi, enerji dolu bir insan, halk ile kucaklaşabilmesi, kendini sorunlarına hâkim olabilmesi lazım. Hep derler ki herkes Belediye Başkanlığı yapabilir ama bana göre herkes yapamaz Belediye Başkanlığı yapabilmek için insanları sevmek lazım, yani en azından sabahın altısında kalkıp kendi yaşamından ödün verebilecek kadar halkı sevmek lazım. Başka türlü Belediye Başkanlığını yapabilmek mümkün değildir. Güçlü bir büyükşehir adayı lazım, iyi tanınması ve kabiliyetli olması lazım, herkese ulaşması lazım." şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA