26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

“Hak, Hukuk Ve Adalet Slogan Olmaktan Öteye Gitmiyor”


Yeşilboğaz, “Hukukçunun dünü, bugünü, yarını olmaz. Hukukta bir kural ilke varsa, bu he zaman uygulanmalı, hukukçular her zaman sadece bildiği doğruyu söylemeli ve savunmalıdır. Siyasi konjoktür, ekonomik ortam her zaman değişebilir ama hukukçular ne olursa olsun doğruyu söylemekten ve savunmaktan asla vazgeçmemelidir.

 

Tarih : 24 Kasım 2018 Cumartesi 10:12   Okunma : 1867

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 15 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı. Yeşilboğaz konuşmasında, hukukçunun sadece kanunları ve vicdanı olduğunu söylerken, kürsüde yemin edip cübbe giyen Av. Meral Demir’in ise, “Hak, hukuk ve adalet slogan olmaktan öteye gitmiyor” sözü avukatlardan alkış aldı.

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, yemin eden avukatların ailesi ve yakınlarının katılımıyla, Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde Av. Meral Demir, Av. Mehmet Fuat Çiçeklidağ, Av. Eda Nur Gür, Av. Büşra Çakır, Av. Furkan Deveden, Av. Hülya Gizem Say, Av. Ayşegül Şeker, Av. Büşra Gezer, Av. Gül Yeter Palta, Av. Sümeyye İletmiş, Av. Reha Bulca, Av. Yılmaz Uğur Yılmazer, Av. Kübra Nur Yılmaz, Av. Vedat Deniz Turğut ve Av. Hasan Berhat Yaralı cübbe giyip yemin ederek mesleğe ilk adımı attı.

YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKÇUNUN SADECE KANUNLARI VE VİCDANI VARDIR”

Ruhsat töreni öncesi konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukçunun dünü, bugünü, yarını olmaz. Hukukta bir kural ilke varsa, bu he zaman uygulanmalı, hukukçular her zaman sadece bildiği doğruyu söylemeli ve savunmalıdır. Siyasi konjoktür, ekonomik ortam her zaman değişebilir ama hukukçular ne olursa olsun doğruyu söylemekten ve savunmaktan asla vazgeçmemelidir.

Genç arkadaşlarımız zor bir süreç içerisinde mesleğe attıklarını ifade eden Yeşilboğaz, "Hukukçunun sadece kanunları ve vicdanı vardır. Asla kimseye biat etmezler ve kimsenin önünde eğilmezler. Bu mesleği onuruyla, namusuyla yapacak genç kardeşlerimiz; bize, mesleğimize ve baromuza güç katacaklarına inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.

AV. MERAL DEMİR: “ADALETİN KUVVETLİ, KUVVETLİLERİN DE ADALETLİ OLMASI GEREKİR”

Kürsüde yemin eden Av. Meral Demir’in “Pascal’ın, Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin de adaletli olması gerekir’ sözünü kendime şiar edinip, hukuk yolculuğunda hem güçlü, hem adaletli olmaya talip oldum. Hak, hukuk ve adalet kavramları dünyada slogan olmaktan öteye gitmiyor. Aklımız ve vicdanımızla hareket ettiğimiz sürece, bataklıkta filizlenen bir bataklık çiçeği misali, bir gün adalet tecelli edecek. Buna inanıyorum. Biz yanlışı savunacak cahiller olmayarak, doğruyu inkâr edecek nankörlerden olmayarak, bu bataklığı kurutabiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği ilkeler doğrultusunda bir kadın olarak sesimi değil, sözlerimi yükselterek ilerleyeceğim. Karşınızda çok hayalperest birisi olduğunu düşüneceksiniz. Fakat ben yaşadığım karamsarlık halini, yeni bir başlangıç yaparak yenmeye karar verdiğim için, adalete olan inancımı yitirmeden vatanıma olan borcumu ödeyeceğim” şeklindeki konuşması avukatlardan büyük alkış aldı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA