15 Haziran 2024 Cumartesi

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

Silifke’de CHP’li kadınlar, kadına şiddeti kınadı


Cumhuriyet Halk Partisi Silifke Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle, bir basın açıklaması düzenlendi.

 

Tarih : 26 Kasım 2018 Pazartesi 14:42   Okunma : 1409

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle, bir basın açıklaması düzenlendi.

Göksu Aile Çay Bahçesinde bir araya gelen kadınları Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’ta yalnız bırakmadı. Ayrıca etkinlik kapsamında Duvarsız Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından kadına şiddete yönelik sunulan gösteri büyük bir ilgi gördü.

Kadına yönelik yapılan şiddeti nefretle kınadığını belirterek basın açıklamasını okuyan CHP Silifke Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, “Şiddetsiz bir medeniyet hayal ediyoruz. Geçen 25 Kasım’dan bu yana bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti. Kadınlar her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğruyor. Şiddet o kadar arttı ki artık medyada sıradan vaka gibi yer buluyor. Her sosyal kültürel çevreden ünlü ya da ünsüz toplumun her kesimine kadına yönelik şiddette tanıklık ediyoruz.

2018’in ilk 9 ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 50 Kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 375 kadına zorla seks içeriği yaptırıldı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. 316 kadın yaralandı. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar.

Tacizler evde, sokakta, belediye otobüsünde yaşandı. Yani kadınlar hiçbir yerde güvende değil. Kadınların büyük bir bölümü kocaları veya sevgilileri tarafından öldürüldü. Dile getirmekten daha utanç duyduğumuz bu olayların hepsi bu yıl bizim ülkemizde yaşandı. 2018’de de erkek sevgisi kadını öldürdü. Kadınları yok sayan onun emeği ve bedeni üzerinden hak iddia eden bu zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmanın ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz” dedi.

CHP’li Yörükçü, özellikle kadına yönelik şiddet suçu işleyen kişilerin hukuk önünde ağır cezalar alması gerektiğini dile getirerek, kadına yönelik şiddet ile ilgili eğitimin önemine işaret etti. Basın açıklamasının ardından Özgecan Aslan Parkı’na geçen kadınlar, burada fenerler uçurtarak Özgecan anısına karanfiller bıraktılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  silifke, silifke belediyesi, atatürk köprüsü, göksu projesi, mustafa turgut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şid

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA