29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

CHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA: “CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUSUNDA BUNDAN SONRAKİ BÜTÜN SÜREÇLERDE GRUBUMUZ ADINA KARAR ALMA KONUSUNDA OYBİRLİĞİYLE SAYIN GENEL BAŞKAN`IMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU YETKİLENDİRMİŞTİR”


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Olağanüstü gerçekleştirdiğimiz grup toplantımızda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar alma konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkan`ımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirmiştir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Şubat 2023 Pazar 15:26   Okunma : 444

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Olağanüstü gerçekleştirdiğimiz grup toplantımızda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar alma konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkan`ımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirmiştir” açıklamasını yaptı.

CHP Grubu, bugün basına kapalı olarak partinin genel merkezinde toplandı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, grup toplantısının ardından ortak açıklama yaptı. CHP Genel Merkezi`ndeki basın toplantısında konuşan Özgür Özel, grup başkanvekillerinin ortak imzası taşıyan bildiriyi okudu. Özel, şunları söyledi:

“Grubumuzun 110 milletvekili deprem bölgesinde görevli durumdaydı. Bu yüzden bu toplantıyı, Genel Başkan`ımızın, grup başkanvekillerimizin, MYK üyelerimizin genel merkezden katıldığı, diğer arkadaşlarımızın zoom toplantısıyla uzaktan katıldıkları ve görüşlerini bildirdikleri bir toplantı olarak uzaktan erişme de açtık ve bu toplantımızı bugün gerçekleştirdik. Saat 10:00`da başlayan ve 13:10`da, 3 saat 10 dakika sürerek tamamlanan toplantımıza 109 arkadaşımız, bölgedeki görev yerlerinden katıldılar. Toplantı, Sayın Genel Başkan`ımızın, grubumuza deprem bölgesinde yürüttüğü faaliyetler, kendisinin bu konuda yapmış olduğu koordinasyon ve genel merkezimizin koordinasyonuyla belediyelerimizin yaptıkları, yapmakta oldukları ve bundan sonra yapacakları konusunda yaptığı bilgilendirme; milletvekillerimizin her birisine ilk saatlerden itibaren gösterdikleri fedakârlık, çabalardan dolayı teşekkürlerini ileterek başladı.

“110 ARKADAŞIMIZ BÖLGEDE GÖREV YAPIYOR”

Milletvekillerimiz söz aldılar. 10 ilimizde görevli olan ve halen deprem bölgesinde görevli olan milletvekillerimiz birinci grup olarak, bölgeden göç eden ve nakilleri sağlanan, barınmaları illeri dışındaki depremden etkilenmemiş 15 ilde sağlanan depremzedelerin olduğu yerlerde görev yapan, onları ziyaret eden milletvekillerimiz ikinci grup olarak ve tematik komisyonlar dediğimiz, artık bundan sonra deprem bölgesinde ihtiyaca yönelik uzmanlık alanlarına göre görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızın görev yaptıkları yerlerden üçüncü grup olarak sınıflandırabileceğimiz 110 arkadaşımız bölgede görev yapıyor. Bu tematik komisyonlarımızın birincisi, teknik komisyonumuz; mühendis arkadaşlarımızın ve iki hukukçu arkadaşımızın deprem bölgesinde hasarlı binaların tespiti, buna yapılan itirazlar, ayrıca yargılamalara esas teşkil edecek olan delillerin tespiti, korunması noktasında faaliyet gösteren arkadaşlarımız.

“HEM ESNAFIN HEM SANAYİCİNİN HEM DE EMEKÇİLERİN SORUNLARINI GÜNDEMDE TUTUYORLAR, ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Tarım ve hayvancılık komisyonumuz, konunun uzmanı altı milletvekilimiz tarafından, kırsalda hem tarım hem de hayvancılıktaki yaşanan sorunlara dikkat çeken, çözüm arayan, bunu ilgili bakanlık, il müdürlüğü, ilçe müdürlüğüyle görüşen ve belediyelerimizin katkılarını sağlamaya çalışan çalışmalarını yürütüyor. Ekonomi komisyonumuz; ekonomi masamızdan, esnaf masamızdan ve emek bürolarımızdan temsilcilerden oluşan altı arkadaşımız hem esnafın hem sanayicinin hem de emekçilerin sorunlarını gündemde tutuyorlar, çözmeye çalışıyorlar. Sağlık komisyonumuz; üç doktor, bir kadın doğumcu, bir çocuk doktoru, bir halk sağlıkçı ve bir eczacı arkadaşımız, hijyen ve çevresel şartların iyileştirilmesi noktasında görev yapıyorlar. Yine refakatsiz çocuklar ve kayıpların takibi komisyonunda dört hukukçu arkadaşımız görev yapıyor. Ayrıca kültür varlıkları komisyonumuz; üç milletvekilimiz tarafından bölgedeki kültür varlıklarının durumu, zarar gördülerse bunun restorasyona imkan verecek doğru şekilde enkazların kaldırılması ve korunması noktasında katkı sağlıyorlar.

“CUMHURBAŞKANI ADAYININ TESPİT YÖNTEMİ KONUSUNDA GÖRÜŞLERİNİ BİLDİRDİLER”

Bu arkadaşlarımız hem yaptıkları çalışmalar konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptılar hem de üçüncü gündem maddemiz olan, yaklaşmakta olan seçimler ve burada cumhurbaşkanı adayının tespit yöntemi konusunda görüşlerini bildirdiler. Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz talep etti ve tamamına yakını söz haklarını kullandılar. Kendileri, aday belirleme noktasında, birazdan size üç grup başkanvekili imzasıyla da paylaşacağımız metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında kendileri, metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar. Ancak bu aşamada, Sayın Genel Başkan`ımızın Altılı Masa`nın ortak iradesine vurgu ve bizim Altılı Masa`dan belirlenecek adayın Türkiye`nin 13. Cumhurbaşkanı olması noktasında kararlılıkla bizlere çizdiği çerçeve üzerine sizlerle paylaşıyorum.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUSUNDA BUNDAN SONRAKİ BÜTÜN SÜREÇLERDE GRUBUMUZ ADINA KARAR ALMA KONUSUNDA OYBİRLİĞİYLE SAYIN GENEL BAŞKAN`IMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU YETKİLENDİRMİŞTİR”

CHP TBMM Grup Bildirisi: CHP TBMM Grubu olarak, 26 Şubat 2023 günü saat 10:00`da olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar alma konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkan`ımız Kemal Kılıçdaroğlu`nu yetkilendirmiştir.

“TÜRKİYE`NİN ŞEHİRLERİNİN YIKILMADIĞI; EKONOMİSİNİN, SAĞLIK SİSTEMİNİN ÇÖKMEDİĞİ YIKILMAZ BİR TÜRKİYE`NİN İNŞASI İÇİN GRUBUMUZ TARAFINDAN UMUTLA KARŞILANMIŞTIR”

Bu bildiri hem grup iç yönetmeliğimizin hem Anayasa`nın, seçim kanunlarının hem de siyasetin gerektirdiği tüm ihtiyaca cevap verecek en geniş şekilde kaleme alınmış, milletvekillerimizin kayıt altındaki toplantı sırasında beyanlarıyla ve hep birlikte ortaklaşılmış ve ardından grubu temsilen üç grup başkanvekili tarafından imza altına alınmıştır. Bundan sonra çalışmalar bu yetki belgesi çerçevesinde sürdürülecektir. Alınan karar, bütün yaşadığımız yasa ve büyük üzüntüye rağmen Türkiye`nin şehirlerinin yıkılmadığı; ekonomisinin, sağlık sisteminin çökmediği yıkılmaz bir Türkiye`nin inşası için grubumuz tarafından umutla karşılanmıştır ve Türkiye`ye de umut olacağı değerlendirilmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA