4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Rotary kulüplerine şampiyonluk sunumu


Başkan Tarhan, “Kadınlarımız daha güçlü olsun, ekonomik özgürlüğünü kazansın diye başlattığımız projemizin kabına sığmayarak Dünya genelinde bilinir olmasının gururunu yaşıyorum. Ama asıl ödül, pazarda tezgâh açan kadınların gözlerinde gördüğüm kendilerine güven ve minnet bakışıdır.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 01:15   Okunma : 1062

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Rotary Kulübünün davetlisi olarak katıldığı toplantıda Uluslararası Guangzhou Kentsel İnovasyon Ödülünü alma sürecinde yaşananları anlattı. Kadın Üretici Pazarlarının kurulmasından ödül alınmasına kadar geçen süreci özetleyen Başkan Tarhan, “Kadınlarımız daha güçlü olsun, ekonomik özgürlüğünü kazansın diye başlattığımız projemizin kabına sığmayarak Dünya genelinde bilinir olmasının gururunu yaşıyorum. Ama asıl ödül, pazarda tezgâh açan kadınların gözlerinde gördüğüm kendilerine güven ve minnet bakışıdır. Bu başarıda hepimizin payı var. Üretici kadınlarımızın, burasıyla özdeşleşen tüketicilerimizin, kurumsal bir yapı sağlayan Belediye meclis üyelerimizin, desteklerini esirgemeyen muhtarlarımızın ve değerli çalışanlarımızın payı var. Tüm halkımızın desteği var. Aldığımız bu ödül bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerde bizim daha cesur adımlar atmamıza da ön ayak olacaktır” dedi.

Çin’de yaşanan yarışma süreci hakkında yaşadıkları hakkında bilgi veren Başkan Tarhan,“300’ü aşkın şehri eledikten sonra finale kalan 15 belediye arasında nüfusu en az olan belediye bizdik. Ancak ödülümüze ve kendimize sonuna kadar güveniyorduk. Oxford ve Harvard gibi dünyada isim yapmış uzmanlar tarafından değerlendirmeler yapıldı. Ödül açıklanırken jüri temsilcisi, Mezitli’yi ‘Nüfusu küçük ama yüreği büyük kadınların şehri’ diye tanımladılar. Dünyanın sayısız basınında Mezitli kadınlarından söz edildi. Dev yazılarla Mezitli kadınlarının adı yazıldı. Artık Mezitli kabına sığmıyor. Dünyayı aştı. Dev şehirlerle yarışıyor. Daha birkaç gün önce CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Artık belediyelerimiz Paris ile yarışmalı’ diyordu. Biz bunu yaptık. Nüfusu 20 milyonu aşan belediyelerle Newyork ve Sydney ile yarıştık ve şampiyon olduk” diye konuştu.

Konukların uzun süre ayakta alkışladığı sunum sonrası Mersin Rotary Kulübü 2018-2019 Dönem Başkanı Güran Dinçer, Başkan Tarhan’a Mezitli ve Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi sundu.

Paylaş :
Etiketler :  ROTARY, NEŞET TARHAN, MEZİTLİ BELEDİYESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA