27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

"Amacımız Kimseyi Hukuktan Ve Adaletten Yoksun Bırakmamak"


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, düzenlediği basın toplantısında kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek; ülkenin, Mersin’in ve hukuk sisteminin sorunları ile yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 16:42   Okunma : 870

Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Av. Ece Kovan Demirtaş, Av. Mahçe İnanoğlu Deprem, Av.  Bilgehan Yaşa, Av. Burak Can Erden, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ve asın mensuplarının katılımıyla Mersin Barosu toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,  “Mersin Barosu kurulduğu ilk günden bu yana adeta bir demokrasi kalesi olmuştur. Toplumun bir nebze olsun ileriye gidebilmesi için benden önceki başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz hep birlikte mücadele ederek, başta Mersin olmak üzere, ülkenin hukuk ve adalet sisteminin gelişmesine çok önemli katkılar sunmuşlardır. Biz de açıkçası onların devamı olmaya çalışıyoruz. Meşaleyi bir adım daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılan seçimde ben ve yönetime seçilen değerli meslektaşlarımla birlikte, Mersin Barosu’na farklı bir çehre kazandırmaya çalıştık. Mersin Barosu nerede? denilirken, Mersin Barosu her yerde dedirtmeye çalıştık. Bizim amacımız; kimseyi hukuktan ve adaletten yoksun bırakmamak” diye konuştu.

“TOPLUMUN ADALETE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDEYİZ”

Toplumun adalete en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde olduğumuza vurgu yapa Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Adalete güvenin neredeyse yüzde 20’lere düştüğü bir dönemde baroların, hukukçuların ayakta durması gerekiyor ama en çok da basının destek vermesi gerekiyor. Hukuk ve adalet maalesef geçtiğimiz yıllarda çok iyi sınavlar vermedi. 15 Temmuz darbe sonrası neredeyse hakim ve savcılarımızın yarısından fazlası, adliye çalışanlarının birçoğu meslekten ihraç edildiler ve tutuklandılar. Kendine göre bir düzeni olan hukuk sistemimiz, çok büyük bir yara aldı. Şu anda hiyerarşik yapı tamamen çöktü. Şu anda kör topal da olsa, bir adalet sistemini işletmeye çalışıyoruz. Bu bize liyakat unsurunun olmadığını gösteriyor.  Hukuk bir güç aracı, öç alma aracı olarak görülüyor. Bizler barolar olarak ‘buna bir dur demenin vakti’ geldi diyoruz. Biz dilimizin döndüğünce sorunlara parmak basmaya çalışıyoruz. Bunları ilgililerin açıkça gözlerine sokmaya ve bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz açıklamaların veya etkinliklerin hiçbiri bireysel değil, tamamen toplumsal. Avukatlar ve barolar muhaliftir.

“ÜLKEYE, MERSİN’E, TOPLUMA, HUKUK VE ADALETE BORCUMUZ VAR”

Toplumun ve bireyin uğrayacağı haksızlıklara biz parmak basmaya çalışıyoruz. Bunları göz önüne getirmeye çalışıyoruz. Bizim düsturumuz adalet ve hukuktur. Bu ülkeye, Mersin’e, topluma, hukuka ve adalete bir borcumuz var. Bunu ödemek üzere geldik. Kadın hakları, çocuk hakları, çevre hakkı, hayvan hakkı, insan hakları gibi alanlarda çok daha hassasız. Bu haklar etrafında bir mücadele sergiliyoruz. Temel hak ve özgürlükler olmadığı zaman, insan ve toplum olmaz. Bunun için mücadelemizi dün de verdik, bugün de veriyoruz, yarın da vereceğiz. Bu sürecin en iyi işletilmesi için gazetecilerin de rolü çok önemli” dedi.

“EMİN ÇÖLAŞAN VE NECATİ DOĞRU’NUN FETÖ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNİ AKLIMIZ ALMIYOR”

Gazeteci Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun FETÖ ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Muhalif olan, özgürce düşüncesini ifade etmeye çalışan insanlar tutuklanıyor. Ülkemiz iyi bir sınav vermiyor. Bu durum 21. yüzyıldaki Türkiye’ye yakışmıyor. İfade özgürlüğü güzel ama ifadeden sonraki özgürlük daha güzel. Devlet ifade özgürlüğünü ve ifadeden sonraki özgürlüğü garanti etmek zorunda. Önemli olan budur. Gazeteciler toplumun sesidir. Vahim olan boyut; bugün söylediğiniz bir şey suç olmayabilir ama 3-4 sene sonra sizin pozisyonunuza göre suç olabiliyor. Biz bunu istemiyoruz. Söylediğiniz bir şey suçsa, bununla ilgili soruşturma şimdi yapılır, şu andaki düzleme göre karar verilir. 3-4 sene sonra değil.

“BU DURUM ABESLE İŞTİGALDİR”

Tutuklamaların çoğu öç alma kültüründen geldiği için kumpasa gidiliyor. Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun FETÖ ile ilişkilendirilmesini aklımız almıyor. Dün Türkan Saylan’a yapılan ahlaksızca davranış, bugün Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya yapılıyor. Bunu Türkiye’ye inandıramazsınız. Bu FETÖ ile olan mücadeleye ciddi anlamda zarar veriyor. Hükümet yanlısı kanalları da izledim. Onlar da aynısını söylüyor. Bu iki isimin FETÖ ile yan yana getirilmesi işi sulandırmıştır. Toplumdaki FETÖ mücadelesi farklı bir boyuta çekiliyor. Bundan önce FETÖ ile yapılan soruşturmalarda suçsuz insanlar da mağdur olmuştur. İlgililerin derhal buna müdahale etmesi gerekiyor. Bu durum abesle iştigaldir. Ülkemizde hala FETÖ tehlikesi geçmiş değil. Hükümetin biraz daha akılcı davranması gerekiyor. Gerçek fetöcüleri cımbızla çekip oradan alması gerekiyor. Bu mücadele önemli” ifadesini kullandı.

“ADAYLAR SUNDUKLARI PROJELERİ GERÇEKLEŞTİREBİLECEK Mİ?”

Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Yeşilboğaz, “Baroyu her zaman siyaset üstü bir kurum olarak gördük. Herkesin siyaset yapma özgürlüğüne sahip çıktık. Her partinin Mersin için projeler üretmesi ve güzel bir seçim yarışına girmesini ümit ediyoruz. Adaylarımızdan beklediğimiz iki şey bizim için çok önemli. Seçilecek adayların projelerine bakılmasını istiyoruz. Mersin nerede? Sunulan projeler Mersin’i nerelere götürebilir?  Sundukları projeler gerçekleştirilebilecek mi? Buna bakılsın. Kentin iş alanını genişletebilecek, birlikte yaşama kültürünü geliştirebilecek projeler üretilmeli. Bu projelerin peşinde gidilsin. Mersin çok kozmopolit bir kent. Kim seçilirse seçilsin, Mersin hep böyle kalmak zorunda. Bizim bütün talebimiz bu. Seçimler önemli. Seçim güvenliği de önemli. Halkımız hangi adaya oy verdiyse, onun oyunu korumak için seçimlerde aktif rol oynayacağız. Aday bazında değil, bütün partilere oy verecek vatandaşların oyuna sahip çıkacağız. Herkes sandığa gidip oyunu özgürce kullansınlar. İstediği kişiyi seçebilsinler. Ayrıca Mersin, siyasete kurban ediliyor. İktidar partisinden olmadığınız zaman ötekileştiriliyorsunuz ” şeklinde konuştu.

TURGAY DEMİRTAŞ: “BARO VE BASIN AYNI HİZMET SEKTÖRÜNDE”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ise konuşmasında, “Basın olarak Mersin Barosu ile her zaman birlikte hareket ediyoruz. Mersin Barosu’nun her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Baro da aslında bizimle aynı hizmet sektöründeler. Bu sohbet ortamını düzenleyen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA