19 Mayıs 2024 Pazar

16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``  
 
     
   

Kadınlar İçin “Peynir”i Sahnelediler


Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, yeni sezona ünlü tiyatrocu Tamer Güven’in yazıp yönettiği “Peynir” adlı oyunu CHP’li kadınlar için sahneledi. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananları anlatıldığı oyunda sanatseverler duygulu anlar yaşadı.

 

Tarih : 15 Aralık 2018 Cumartesi 14:06   Okunma : 1659

Mezitli’de doğup büyüyen ve ünü uluslararası arenada yayılan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, Tamer Güven’in yazıp yönettiği ‘Peynir’ adlı oyununun Mersin’de ki gala gösterimini kadınlar için yaptı. CHP Kadın Kolları Mersin İl Başkanı Pakize Esen ve Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in de rol aldığı “Peynir”i Bilge Işıklar, Başak Karatepe, Tamer Güven, Vedat Yalçın, Gökhan Doğan başarıyla sahneye koydu. Gecenin sürprizi ise usta oyuncu Ekrem Tamer oldu. Tamer, sesiyle oyuna destek verenler arasındaydı.

Mersinli sanatseverlerle birlikte, çok sayıda siyasetçinin de izlediği “Peynir” oyununun yazarı ve yönetmeni Tamer Güven, seyirciye hazırladığı ilginç sürprizlerle zaman zaman güldürdü, zaman zamanda duygulu anların yaşanmasına yol açtı. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananları anlatıldığı oyunda, bir dönemin karanlık Türkiye’sine de göndermeler yapılıyor. Kadına şiddet, çocuk istismarı, cezaevlerinde yaşanan işkence olayları gibi konular işleniyor.

Seyircilerin ayakta alkışladığı oyun sonrası Mezitli Belediyesi Kültür Sanat İşleri Genel Koordinatörü Oğuzhan Karayiğit, sahnede sanatçılara çiçek sunuldu.

Son günlerde artan kadın ve çocuk istismarına karşı cesur ve aydınlık kadınların seslerini yükselteceklerini söyleyen CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti. Güler, “Yaşadığımız coğrafyada kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Kadını erkekler eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayış ve onun karanlığına teslim olmayacağız” dedi.

Oyunu yazan yöneten ve rol alan Tamer Güven, gelen herkese teşekkür ederek, “Biz kadınların yaşadıklarına, toplum içersinde rollerine küçük bir mercek tutmak istedik. Kendi mutfağımızdan bir oyunu ilk kez seyircimizle buluşturduk. Gelip oyunumuzu izleyen teknik ekipte destek veren ve oyunda rol alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Arkadaşlarımız yine özveriyle çalışarak harika bir iş çıkardılar. Ama bu oyunun sahnelenmesi için imkan sağlayan bir kişiye özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bize 3 sezondur tüm imkanları sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Sanatın birleştirici gücüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Mezitli’de Tiyatro Var” olgusunu iyice yerleştirdiklerine dikkat çekti. Son üç senedir Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun çok büyük işlere imza attığını söyleyen Başkan Tarhan, “Sanatçılarımız, bizden hiçbir talepte bulunmadan üç sezondur çok harika işler çıkarıyorlar. Tiyatro aşkı tam olarak budur. Biz de arkadaşlarımızın bu çabalarını gördükçe onlara sanatlarını icra edebilecekleri daha güzel mekanlar yapmaya çalışıyoruz. Şimdi daha dar bir mekanda oynanan oyunumuz daha geniş yerlerde seyirciyle buluşmaya devam edecek. Yakın dönemde bitirmeyi planladığımız kültür merkezimizde daha fazla sanatsevere ulaşmayı hedefliyoruz. Sanatçı arkadaşlarımıza bu özverili çalışmaları ve ‘Mezitli’de tiyatro var’ olgusunu yerleştirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Oda Tiyatrosu Peynir isimli oyunu, Mezitli Sanat Evi’nde ki sahnesinde sergilemeye devam edecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, oda tiyatrosu, pakize esen, ethem güzel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA