29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TİP ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYI BARIŞ AKADEMİSYENİ ÇONGUR: "BU ÜLKE YA SİYASAL İSLAM`DAN VAZGEÇECEK YA DA TARİHİNİN EN KARANLIK İTTİFAKINA YOL ALACAK"


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara 3. bölge Milletvekili adayı Misket Elif Çongur, "Bir kişinin iki dudağının arasından çıkan bir kararnameyle haksız, hukuksuz, yargısız, sorgusuz işimizden, gücümüzden, ekmeğimizden alıkonulduk. 6,5 sene oldu. İki tarafta kalmış bir ülkenin seçimini oyluyoruz. Bu ülke ya siyasal İslam`dan vazgeçecek, üzerindeki deli gömleğini fırlatacak ya da ülke tarihinin en karanlık, en gerici ittifakına doğru yol alacak" dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 09:59   Okunma : 247

Haber: Nur Kaplan - Kamera: Eylem Ladin Değer

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara 3. bölge Milletvekili adayı Misket Elif Çongur, "Bir kişinin iki dudağının arasından çıkan bir kararnameyle haksız, hukuksuz, yargısız, sorgusuz işimizden, gücümüzden, ekmeğimizden alıkonulduk. 6,5 sene oldu. İki tarafta kalmış bir ülkenin seçimini oyluyoruz. Bu ülke ya siyasal İslam`dan vazgeçecek, üzerindeki deli gömleğini fırlatacak ya da ülke tarihinin en karanlık, en gerici ittifakına doğru yol alacak" dedi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi`nin Tiyatro Bölümü`nden Barış İçin Akademisyenler Bildirisi`ni imzaladığı için 7 Şubat 2017`de KHK ile ihraç edilen Misket Elif Çongur, TİP Ankara üçüncü bölge, ikinci sıradan Milletvekili adayı oldu. Akademik hayatı boyunca çok sayıda ünlü oyuncu yetiştiren, bunun yanı sıra spor yazarlığı yapan Çongur, TİP`ten aday olmasının nedenlerini ve TBMM`de yer alması durumunda yapmak istediği çalışmaları ANKA Haber Ajansı`na anlattı:

"SARAY REJİMİYLE HESAPLAŞMAK İÇİN"

Akademisyen Elif Çongur, şunları söyledi:

"Çocukluğumu 80`lerde, gençliğimi 90`lar Türkiye`sinde geçirdim. Neden Türkiye İşçi Partisi? Hayata aynı yerden baktığımız için soldan baktığımız için... Seçim bildirgemiz `Halkın Kırmızı Çizgileri` diye bir bildirge ilan ettik. Oradaki `kırmızı çizgi`ler benim için de yaşamsal olduğu için... Mesela, laikliği savunmak, planlı eşitlikçi kamucu bir ekonomik planlama, kadın haklarının üstünde durmak, saray rejimiyle hesaplaşmak, gençlerin yönetimde söz sahibi olması gibi çok temel kırmızı çizgilerimiz var. Bunlar da bana çok yakın olduğu için Türkiye İşçi Partisi`yle aynı yolda yürüyoruz.

"İNSANLAR AZARLANMAKTAN, TEK ADAM REJİMİNDEN SON DERECE YORGUNLAR"

Saha çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Derdimizi anlatmaya gidiyoruz, derdimiz ortak. Halkla, ekonomik durumda anlaşacağımız şeyler çok kesişiyor. Biz anlatıyoruz, onlar anlatıyorlar. Dertlerimiz, çözümümüz ortak. Saray rejiminden artık herkes bunalmış ve nefes alamaz durumda. Ankara 3. bölgede de bunları anlatıyoruz, dinliyoruz. Çok güzel geçiyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İnsanların artık nefes alacak bir şeyi kalmadı. Ekonomik olarak da çok zorlanıyorlar, özgürlükler anlamında da sürekli kendilerine parmak sallanmasından da... Özellikle gençler bundan çok yılgınlar. Sürekli ders verilmesinden, azarlanmaktan tek adam rejiminden son derece yorgunlar.

"YA BU ÜLKE SİYASAL İSLAMDAN VAZGEÇECEK YA DA EN GERİCİ İTTİFAKA DOĞRU YOLA ÇIKACAK"

Siyasal İslam`la vedalaşacağımız bir seçim olarak görüyorum o yüzden çok önemli. Sadece Parlamento`yu ve Cumhurbaşkanlığı`nı oylamıyoruz. İki tarafta kalmış bir ülkenin seçimini oyluyoruz. Bu ülke bu seçimi yapacak. Bu ülke ya siyasal İslam`dan vazgeçecek, üzerindeki deli gömleğini fırlatacak ya da ülke tarihinin en karanlık, en gerici ittifakına doğru yol alacak. İkisinin arasında bir yerdeyiz. O yüzden Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Ben hocayım, eğitim politikalarıyla ilgili ciddi çalışmalar yapmak isterim. Bir yandan spor yazarlığım var. Sporla ciddi bir bağ içerisindeyim. Herhalde spor politikaları da alanıma girer. Bir yandan da tiyatro akademisyeni olduğum için sanat kültür politikası tarafım var. Bu üçü üzerinde çalışmalar yapabilirim diye düşünüyorum.

"HAKSIZ, HUKUKSUZ, YARGISIZ, SORGUSUZ İŞİMİZDEN, GÜCÜMÜZDEN, EKMEĞİMİZDEN ALIKONULDUK"

Çok uzun zaman oldu. Biz 6,5 yıl bu hukuksuzlukla mücadele ediyoruz, adalet arıyoruz. Herhangi bir yargılama, sorgulama yapılmadan, bir hakim önüne çıkmadan, savunmamız alınmadan bir gece yarısı Olağanüstü Hal Kararnamesi`yle Resmi Gazete`de ismimizi gördük. Ki oralar bizim evimizdi. Oraları bir iş yeri gibi düşünmeyin. Akademi öyle bir yer değil. Hele Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü hiç öyle bir yer değildi. Bir kişinin iki dudağının arasından çıkan bir kararnameyle haksız, hukuksuz, yargısız, sorgusuz işimizden gücümüzden ekmeğimizden alıkonulduk. 6,5 sene oldu. Esasında çok yorgunuz. 6,5 senenin sonunda da geldiğimiz nokta birkaç iade. Kemal Bey`in bu çıkışı çok kıymetli. Biz, bütün ihraç edilen Barış Akademisyenleri işimize dönmeyi bekliyoruz.

"ANKARALILARIN ÇOCUKLARINA HOCALIK YAPTIM"

Meclis`te olmak da çok kıymetli. Halkın sesini, sözünü oraya taşımak çok kıymetli. Bize hayatta düşen görevin bir parçası... Ankaralılar neden bana oy versin? Çünkü onlardan biriyim, içlerinden gelen biriyim. Çocuklarına uzun süre hocalık yaptım. Dertlerini Meclis`e taşımak istiyorum. Seslerini orada çıkarmalarına yardımcı olmak istiyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA