30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

MURAT EMİR`DEN `E-NABIZ` AÇIKLAMASI: "ŞİMDİ SAĞLIK BAKANI NE YÜZLE TOPLUMUN KARŞISINA ÇIKACAK? DEVAM EDEN DAVADAN GÖRÜLÜYOR Kİ TÜM KİŞİSEL VERİLERİMİZ KATARLILARIN ELİNDE"


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2,5 yıl önce Meclis kürsüsünden gündeme getirdiği e-nabız ihalesindeki usulsüzlük iddialarının iki bakan yardımcısına yakın şirketlerin mahkemelik olmasıyla ortaya çıktığını belirterek, “Şimdi Sağlık Bakanı, ne yüzle toplumun karşısına çıkacak? Meclis kürsüsünden göz göre göre yalan söylerken hiç mi utanmadı? Biz, ‘e-nabız sistemiyle tüm vatandaşlarımızın kişisel bilgileri, kimlere satıldı` diye sorarken Bakan ağzını açamamıştı. Yine devam eden davadan görülüyor ki, tüm kişisel verilerimiz Katarlıların elinde” dedi. Emir, Sağlık Bakanı ile bakan yardımcılarının mal varlıklarının araştırılması çağrısında bulundu.

 

Tarih : 26 Nisan 2023 Çarşamba 14:40   Okunma : 431

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2,5 yıl önce Meclis kürsüsünden gündeme getirdiği e-nabız ihalesindeki usulsüzlük iddialarının iki bakan yardımcısına yakın şirketlerin mahkemelik olmasıyla ortaya çıktığını belirterek, “Şimdi Sağlık Bakanı, ne yüzle toplumun karşısına çıkacak? Meclis kürsüsünden göz göre göre yalan söylerken hiç mi utanmadı? Biz, ‘e-nabız sistemiyle tüm vatandaşlarımızın kişisel bilgileri, kimlere satıldı` diye sorarken Bakan ağzını açamamıştı. Yine devam eden davadan görülüyor ki, tüm kişisel verilerimiz Katarlıların elinde” dedi. Emir, Sağlık Bakanı ile bakan yardımcılarının mal varlıklarının araştırılması çağrısında bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 18 Aralık 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada; Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın`ın eşi tarafından kurulan Bilbest firmasının e-nabız ihalesini aldığını iddia etmiş; Bakan Fahrettin Koca da “e-nabız Türk Telekom tarafından Nisan 2015 yılında yapıldı. 2015`te e-nabız ilk defa kuruluyor, 2015`ten bu yana 1 liralık alışveriş gösterebileceğiniz bir fatura var mı” açıklamasını yapmıştı. Emir de Bilbest`in internet sitesinde tüm bilgilerin yer aldığını, Bakan Koca`nın doğruyu söylemediğini ileri sürmüştü.

Emir, 18 Aralık 2020`de Meclis kürsüsünden şu iddiaları dile getirmişti: 

“Sabahattin Aydın, Sağlık Bakanı`nın Medipol`den transfer ettiği bakan yardımcısı. Aydın, 2003`te Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olur. O sırada eşi Sibel Aydın bir şirket kurar, şirketin adı; Bilbest Bilişim Sağlık Limited Şirketi. Bu şirket Sağlık Bakanlığı`nın hastanelerinin online yazılım işlerini almaya başlar. O sırada bu gündeme gelince Sibel Aydın notere gider ve ortaklığını bitirir ve böylece de o sıradaki Sayın Müsteşar Yardımcısı üstündeki bu yükü atmış gibi görünür. 2010`da Sayın Bakan Yardımcısı müsteşarlığı bırakınca bu sefer aynı şirkete oğlu Muhammed İkbal Aydın tekrar ortak olur. Bu şirketin aldığı ihaleler saymakla bitmez; Sağlık Bakanlığı`nın hasta yönetim sistemi, ICD kodu, hasta bilgilendirme sistemi, kamu ihaleleri, kamu bölge hastanelerinin ihaleleri, en son 2015`te e-nabız bu şirket tarafından yapılıyor.”

Murat Emir, Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın`ın eşinin firması Bilbest ile diğer Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci`ye yakın olduğu bilinen Tiga adlı firmanın e-nabız sisteminin Katar`a satılması nedeniyle davalık olduğunun ortaya çıkmasının bu iddiaları yeniden gündeme taşıdığını belirterek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

 “ÖNERGEMİZ İKİ BUÇUK YILDIR YANITLANMIYOR” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunduğunu ancak aradan iki buçuk yıl geçmesine karşın halen bu önergenin yanıtlanmadığına dikkat çeken Emir, şunları söyledi:

“Sabahattin Aydın, Sağlık Bakanı`nın Medipol`den transfer ettiği bakan yardımcısı. Aydın, 2003`te Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olduktan sonra eşi Sibel Aydın`ın kurduğu Bilbest firması bakanlığın yazılım işlerini alıyordu.  

“ŞİRKETİ HÜLLE İLE İDARE EDİYORLAR” 

Sonra bu ortaya çıkınca hülle yoluna gittiler ve şirketteki ortaklığı bitirdiler. Sonra bakan, müsteşarlığı bırakınca bu kez aynı şirkete oğlu ortak oldu. Buradan da hülle yoluna gittiklerini anlıyoruz. Yani şirket yine Aydın ailesinin. Biz o zaman bu iddiaları gündeme getirdiğimizde Bakan, `1 liralık alışveriş yok` demişti. Şimdi Bilbest ile Tiga o zaman neden mahkemelik oldu? Mahkemeye sunulan dilekçe ve yanıtlardan da Bilbest`in e-nabızı üreten şirket olduğu net bir şekilde anlaşılıyor.  

“BAKAN NE YÜZLE TOPLUM KARŞISINA ÇIKACAK” 

Şimdi Sağlık Bakanı, ne yüzle toplumun karşısına çıkacak? Meclis kürsüsünden göz göre göre yalan söylerken hiç mi utanmadı? Altında görev yapan bakan yardımcıları, rant kavgasına girerken, ihaleleri kapışırken bizim uyarılarımız neden dikkate alınmadı? Biz, e-nabız sistemiyle tüm vatandaşlarımızın kişisel bilgileri, kimlere satıldı? Kimlere verildi? diye sorarken Bakan ağzını açamamıştı. Yine devam eden davadan görülüyor ki, tüm kişisel verilerimiz Katarlıların elinde.  

 “UTANMADAN GİZLİLİK TALEP ETMİŞLER” 

Öte yandan Sağlık Bakanı`nın tüm bu rant kavgalarına göz yumduğunu, hatta bu kişileri koruyup kolladığını anlıyoruz. Bir de yine utanmadan mahkemenin gizli yürütülmesini talep etmişler. Bu talep, ‘Biz kamu kaynaklarını kendimiz, eşimiz, çocuğumuz için kullandık. Milyonlarca TL`yi usulsüzlükle zimmetimize geçirdik. Ama halk bunu bilmesin` talebidir.  

 “İKTİDARA GELDİĞİMİZDE HESABINI SORACAĞIZ 

Bakan yardımcıları, eşine çocuğuna şirket kurduruyor, adeta bakanlığı söğüşlüyor ama kimse ses çıkarmasın istiyorlar. Acilen Sağlık Bakanı`nın da bakan yardımcılarının da mal varlıkları araştırılmalı ve bu ilişkiler ağı ortaya çıkarılmalıdır. İktidar ve yargı bunu yapmazsa, 14 Mayıs`a sayılı gün kaldı. Sağlık Bakanı da siyaseti bırakarak, kaçarak kurtulamaz. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden birisi de bağımsız ve tarafsız yargı eliyle bu usulsüzlüklerin, yolsuzlukların hesabını sormak olacaktır.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA