28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SOMA KATLİAMINDA EŞİNİ YİTİREN NACİYE KAYA, KILIÇDAROĞLU`NUN MİTİNGİNDE: "SOMA`NIN ADALETİ, KILIÇDAROĞLU BAŞA GELİRSE GELECEK. BAŞKA ŞANSIMIZ YOK YANİ. GELMEZSE, ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALACAK"


Soma katliamında eşi Mustafa Kaya`yı yitiren Naciye Kaya, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Manisa mitingine katıldı. Kaya, “Soma`nın adaleti, Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek. Başka şansımız yok yani. Gelmezse, ölen öldüğü ile kalacak. Giden gittiği ile, çocuklar babasız kaldığı ile kalacak. Babasız çocuk büyütmek çok zor” dedi.  

 

Tarih : 1 Mayıs 2023 Pazartesi 21:57   Okunma : 703

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: KERİM UĞUR

Soma katliamında eşi Mustafa Kaya`yı yitiren Naciye Kaya, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Manisa mitingine katıldı. Kaya, “Soma`nın adaleti, Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek. Başka şansımız yok yani. Gelmezse, ölen öldüğü ile kalacak. Giden gittiği ile, çocuklar babasız kaldığı ile kalacak. Babasız çocuk büyütmek çok zor” dedi.  

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Manisa mitingine katılan yurttaşlar, ANKA Haber Ajansı`na hem sorunlarını anlattı, hem de Kılıçdaroğlu`nu destekleme nedenlerini açıkladı.

Soma katliamında eşi Mustafa Kaya`yı kaybeden ve 2 çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan Naciye Kaya de mitingdeydi. Kaya, Türkiye`deki adaletsizliğin bitmesini isteyerek, “Bu adaletsizlikten bıktık artık. Değişim zamanı geldi de çoktan geçti bile. Değişmesi gerekiyor artık. Durmamız lazım artık, durmamız. Değişecek, değişmekten başka şansımız yok. Değişmezsek bittik artık biz. Türkiye bitti” diye konuştu.

“Adaletsizlikten bıktık artık” diye vurgulayan Kaya, “Benim daha önce de abim vefat etmişti, maden faciasında. Biliyordum ben adalet olmayacağını ama bu kadar da olmazdı yani. Çok uğraştık, didindik ama başaramadık. İnşallah, Kemal Kılıçdaroğlu gelirse adaleti bulacağımıza inanıyorum” dedi.

“ÇOCUKLAR BABASIZ KALDIĞI İLE KALACAK”

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soma`nın adaleti, Kılıçdaroğlu başa gelirse gelecek. Başka şansımız yok yani. Gelmezse, ölen öldüğü ile kalacak. Giden gittiği ile, çocuklar babasız kaldığı ile kalacak. Babasız çocuk büyütmek çok zor. Umarım değişir, gerçekten inanıyorum. Kılıçdaroğlu gelirse adalet var. Değilse yok, bitti. Bu iktidar değişmediği sürece 301 kişi de ölür, 501 kişi de. Adaletsizlik olduğu sürece.”

“CENAZELER MADENDEN ÇIKMADA PARA VERECEĞİZ DEDİLER”

Kaya, Amasra maden faciasında da adaletin gelmesi için iktidarın değişmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizde nasıl yaptılarsa, madenden işçiler çıkmadan para muhabbeti yaptılar. Yani ailelere şu kadar para vereceğiz. Alın parayı, susun… Bizde de aynı. Şu kadar para verdik. Ailelere şu kadar yapıyorlar ya. İçeride cenaze varken bunu yapmayın. Hiçbir tutuklu beklemesinler, adaletsizlik Kılıçdaroğlu gelirse bitecek” diye konuştu.  

TAŞERON İŞÇİLER: “KILIÇDAROĞLU`NA GÜVENİYORUZ”

Kadroya alınmayan taşeron Karayolları işçileri de mitinge katıldı. İşçilerden biri, “Hükümetin verdiği bir söz vardı. Kamuda taşeronu kaldıracağız diyorlardı ama maalesef taşeronu kaldırmadı. 10 senedir çalışıyoruz, halen verilen sözler tutulmadı. Artık umudumuz Kemal Kılıçdaroğlu gelecek ve sorunlar bitecek. Kılıçdaroğlu`na güveniyoruz” dedi. İşçi, Kılıçdaroğlu`na özel çiçek ve mektup verdiklerini de dile getirdi.

“ÇEKEN BİLİR, ÇEKMEYEN BİLEMEZ”

Mitinge katılan yaşlı yurttaş da Kılıçdaroğlu`na ıslık çalarak destek oldu. Yurttaş Kılıçdaroğlu`nu Cumhurbaşkanı yapmak istediklerini ifade ederek, eşinden kalan emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığını söyledi. Yurttaş, aldığı maaşı parmakları ile göstererek, “5 bin 600 lira. Öyle bir şeyler alıyorum” dedi. Yurttaş bayramda torunlarını harçlık veremediğini kaydederek, “Çeken bilir, çekmeyen bilemez” diye vurguladı.

“ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ İÇİN İŞ İSTİYORUM”

İşsiz yurttaş da Kılıçdaroğlu`ndan talebini şöyle açıkladı:

“Kızımın geleceği adına önce bir iş istiyorum. Gelecek güzel günlerin bizimle olmasını istiyorum. İşsiz, üniversite mezunuyum. Her gittiğim yerden ret yiyorum. Yaklaşık bir yıldır çaba gösteriyorum iş bulabilmek için. Ama bir yıldır iş bulamıyorum. İstediğim alan ve mevkide. Çocuğum ile ben geçim sağlamak mecburiyetindeyim. Çocuğum ve ben olduğum için sadece iş istiyorum, başka bir şey değil. Çocuğumun geleceğini kurtarabilmek için adaletli ve hukuklu bir sistemde iş istiyorum.”

Babasından kalan yetim maaşı ile geçinmeye çalışan yurttaş ise “1700 lira alıyorum. Geçinemiyorum. (Emekli maaşı) 6-7 bin lira olsa iyi olur yani” dedi. Yurttaş eşi en son Kurban Bayramı`nda et yediğini açıklayarak, “Ne yapayım, bayramdan bayrama yiyorum” diye vurguladı.

Zamlardan şikayet eden yurttaş ise “Türkiye her yerinden zengin. Neden zam yapılıyor. Artık bitsin. Fakir olduk. Üzülüyoruz, çocuklarımıza bir şey alamıyoruz” dedi.

“ASGARİ ÜCRETLE EVLENMEYİ HAYAL BİLE EDEMİYORUM”

Evlenmek istediğini ancak asgari ücretle bunun imkansız olduğunu aktaran yurttaş da “8 bin 500 lira asgari ücret. Bir bileziğin fiyatı 30 bin lira. Nasıl evleneceğim? Bizim önderlerimiz bunlar, niye bize yol açmıyorlar. Benim Kılıçdaroğlu`ndan tek isteğim, bunların hepsinin hesabını sorsun” diye konuştu. Ev almayı hayal bile edemediğini vurgulayan yurttaş, “Hayalini bile kuramıyorum, kuramıyorum. 1,5 milyon bir ev” diye yakındı.

Yurttaş düğün masraflarının 500 bin lira tuttuğunu kaydederek, “20 yıl, 20 yıl daha çalışsam. Geleceğim 45 yaşına. Ben o saatten sonra evlenmem zaten” dedi.

“CİZRE OPERASYONLARININ HEPSİNE GİRDİM”

Uzman çavuş olarak 5 yıl görev yaptığını ancak hakkı olmasına rağmen memurluk hakkının elinden alındığını ileri süren yurttaş da “2016 yılında 7 yıl davası çıktı. Şu an arkadaşlarım ile ben mağdurum. 10 bin kişiye yakın uzman çavuş mağdur. Ben arkadaşlarım ile beraber savaştım. Cizre operasyonlarının hepsine girdim. Çocukluktan beri sevdiğim arkadaşımı şehit verdim. Cizre operasyonunda şehidi getirdim köyüme. Aynı uçakta geldik biz. Şu an bana yapılan yanlışlığa bak” diye konuştu.

“TORPİL İÇİN DAYIM YOK, DEMOKRASİ İÇİN DEDEM VAR”

“Torpil için dayım yok. Ama demokrasi için dedem var” yazılı pankartı hazırlayan ve tiyatrocu olmak isteyen genç ise “Kemal dedemize güveniyoruz, şu andaki dayılara değil” dedi. Genç, “Manisa`da bile siyaset tiyatroya bulaşmış. Torpil tiyatroya bulaşmış durumda. Oyunculuk seçmeleri için dayının olması gerekiyor, saçma bir şekilde. Yetenek değil dayın olduğu sürece rahat girebiliyorsun. Ama ben böyle değil, yetenekle girmek istiyorum” diye vurguladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA