28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ESKİ İTO YÖNETİCİLERİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI… PINAR SAİP: “SAVCILIĞA ŞİKÂYET EDEN REKTÖR, CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI VE AK PARTİ`DEN ADAY OLDU”


Önceki dönem İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, aralarında kendisinin de olduğu 19 Barış Akademisyeni`ni ihraç eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü hakkında soruşturma açmak suçlamasıyla oda yöneticilerine dava açılmasına tepki gösterdi. Duruşma öncesinde İstanbul Adliyesi önünde konuşan Saip, “Hülagü, savcılığa verdiği metinden sonra kendisi kısa sürede Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olmuş, şu anda AK Parti`den de milletvekili adayıdır. Yani bu şekilde davranarak kendisi mesleki kariyerinde değil ama siyasi kariyerinde büyük yükselmeler kaydetmiştir” dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2023 Salı 11:28   Okunma : 363

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Önceki dönem İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, aralarında kendisinin de olduğu 19 Barış Akademisyeni`ni ihraç eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü hakkında soruşturma açmak suçlamasıyla oda yöneticilerine dava açılmasına tepki gösterdi. Duruşma öncesinde İstanbul Adliyesi önünde konuşan Saip, “Hülagü, savcılığa verdiği metinden sonra kendisi kısa sürede Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olmuş, şu anda AK Parti`den de milletvekili adayıdır. Yani bu şekilde davranarak kendisi mesleki kariyerinde değil ama siyasi kariyerinde büyük yükselmeler kaydetmiştir” dedi.

İTO`da önceki dönem yönetim kurulu üyelerinin de olduğu 19 Barış Akademisyeni`ni akademiden ihraç eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü hakkında soruşturma açmak suçlamasıyla açılan dava, bugün Çağlayan`da bulunan İstanbul Adliyesi`ndeki 27. Asliye Ceza Mahkemesi`nde başladı. İTO yöneticileri, duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yaptı.

“MESLEK ODALARININ BÖYLESİ BİR HAKKI ASLA ELİNDEN ALINAMAZ”

İTO Başkanı Nergis Erdoğan, oda yöneticilerinin disiplin soruşturması görevini yerine getirdiği için yargılanacağını vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi:

“Tabip odalarının görevleri arasında, meslektaşların hak ve menfaatlerini korumak, halk sağlığını korumanın yanı sıra meslektaşlar arası münasebetleri düzenlemek de yer almaktadır. Hiçbir meslektaş, diğeri hakkında onur kırıcı, zemmedici sözler edemez. Meslektaşını uğradığı haksız fiiller karşısında savunmak zorundadır. Burada bugün görülen davada, Saadettin Hülagü ismindeki meslektaşımız, bir başka meslektaşımızı haksız bir fiil karşısında korumadığı gibi tam tersine bu haksız fiilin cezalandırıldığı kurulun içinde ve hatta başında yer almıştır. Tabip Odası, bununla ilgili görevini yaptığı için soruşturulmaktadır. Oysa Tabip odasının bu hakkı, kesinlikle elinden alınamaz. Çünkü bu hak bize kanunla, Türk Tabipleri Birliği yasasıyla, Deontoloji Tüzüğü`yle ve hekimlik meslek etiği kurallarıyla verilmiştir. 20 yıldır süren bu haksız, hukuksuz uygulamaların bu ilki değildir elbette ama sonuncusu olduğuna inanıyoruz. Meslek odalarının böylesi bir hakkı asla elinden alınamaz. Böyle bir hakka saldırıda bulunulması, meslek etiğine son derece aykırı olup aynı zamanda bir kanuni suçtur. Bundan böyle hiçbir şekilde böylesi hukuksuz uygulamaları kabul etmeyeceğimizi, tabip odasının elinden bu yetkisinin alınamayacağını hepinizin önünde ifade ediyorum. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğimizi ifade ediyorum.”

“MESLEKTAŞLARIMIZIN ATILDIĞI ÜNİVERSİTELERDE SORUMLULAR REKTÖRLERDİR”

Pınar Saip de tabip odalarının görevinin, meslektaşlarına deontolojik açıdan yanlış yapanların soruşturulmasını sağlamak, halk sağlığı ve mesleki iyi hekimlik değerlerini korumak olduğunu belirtti. Saip, şunları söyledi:

“Ocak 2016 tarihinde ‘Bu suça ortak olmayacağız` metnine imza atan akademisyenler, meslektaşlarımız bazı üniversitelerden atılmış, bazılarında ise hiçbir soruşturmaya uğramamıştır. Meslektaşlarımızın atıldığı üniversitelerde sorumlular, o dönemin yöneticileri yani rektörlerdir. Bu konuda ilk müdahaleyi Kocaeli Üniversitesi Rektörü yapmıştır. Hemen kendilerini YÖK`e bildirmiş, suçlu olarak da ilan etmiş, yememiş içmemiş ve o günkü Kocaeli Üniversitesi`nde bu metne imza atan 5 meslektaşımızın ihraç edilmesine neden olmuştur. İhraç edilmek; işsiz kalmak, aç kalmak, kamuoyu önünde sizin pozisyonunuzu küçük düşürmek demektir. Bütün bunlara imza atan Hülagü, maalesef daha sonra bu konuyu biz yönetim olarak deontolojiye uygun davranmadığı için, soruşturma açtığımız için hemen bizi savcılığa şikâyet etmiş durumda. Sanki yetkilerimizi kötüye kullanmışız gibi savcılığa bize bildirmiş durumda.

“ÜNİVERSİTELERİNDEN ATILAN AKADEMİSYENLERİMİZ BERAAT ETTİ”

Oysa Hülagü, bu savcılığa verdiği metinden sonra kendisi kısa sürede Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olmuş, şu anda AK Parti`den de milletvekili adayıdır. Yani bu şekilde davranarak kendisi mesleki kariyerinde değil ama siyasi kariyerinde büyük yükselmeler kaydetmiştir. Bu haksız yere mesleklerinden, üniversitelerinden atılan akademisyenlerimiz şu anda hepsi beraat etmiştir. Bunları bu hâlde tutan, buna neden olan üniversite yöneticilerinin de yargılandığı bir gün gelecektir ve bugün çok yakındır. Hepimizi ben bugünkü davadan da beraat edeceğimize gerek kalmadığını söyleyeceklerini biliyorum. Çünkü yargımızın az da olsa güvenilir hakimleri olduğuna inanıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA