29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

VAHAP SEÇER, TURİZM İŞLETMECİLERİYLE BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği`nin (MERTİD) organize ettiği etkinliğe katılarak sektördeki iş insanlarıyla bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Seçer, turizm sektörünün devlet desteği alması gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Ben sadece turizm sektörüne ilişkin değil, Mersin ile ilgili her konuda yapabildiklerimi yapıyorum. Ancak bazı konularda da çaresiz kalabiliyoruz. Türkiye`de muazzam bir siyasi kaos var. Ben çok daha güzel işler yapmak istiyorum. Adaletli davranılırsa işlerimi yapabileceğim” dedi. 

 

Tarih : 3 Mayıs 2023 Çarşamba 10:08   Okunma : 447

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği`nin (MERTİD) organize ettiği etkinliğe katılarak sektördeki iş insanlarıyla bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Seçer, turizm sektörünün devlet desteği alması gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Ben sadece turizm sektörüne ilişkin değil, Mersin ile ilgili her konuda yapabildiklerimi yapıyorum. Ancak bazı konularda da çaresiz kalabiliyoruz. Türkiye`de muazzam bir siyasi kaos var. Ben çok daha güzel işler yapmak istiyorum. Adaletli davranılırsa işlerimi yapabileceğim” dedi. 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi`ne bağlı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü olduğunu hatırlatarak, “Şube müdürlüğümüzün sizlerle iletişimi ve imkanlarımız çerçevesinde zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sadece o birimimiz değil dolaylı birçok birimle yaptığımız çalışmalar, projeler aslında turizme katkı sunabiliyor. Örneğin en son EMITT fuarına katıldık. Orada yaptığımız Mersin`i tanıtma çalışmaları Antalya`nın kat be kat ilerisinde.  Birçok çalışmadan çok değerli ve çok da takdir topluyor. 2 yıldır orada birinci oluyoruz”  diye konuştu.

“GAZİ ÇİFTLİĞİ`NE İNSANLAR AKIN AKIN GİDİYOR”

Yıllardır kapalı olan Gazi Çiftliği`ni turizme kazandırdıklarını kaydeden Başkan Seçer, “Bu kadar çok sayıda insan gidiyorsa, biz oraya bir yatırım yapıp orayı gül gibi yapmışsak Gazi Çiftliği`ne turizmci olarak gitmeniz lazım. İnsanlar oraya akın akın gidiyor. Bu turizme katkı demektir” dedi.

“KORUMA KURULLARI`NDA PROJELER GEÇMİYOR”

Tarihi Kent Merkezi için 4 yıldır uğraştıklarını belirten Başkan Seçer, “2020 yılı ihale bedeli 4 buçuk milyon liraydı, şu anda 30 milyon lira. 4.9 hektar. Bunlar çalışılıyor. Koruma Kurulları`nda projeler geçmiyor. Mersin Koruma Kurulu Adana`da. Bakanlığa bir teklifi yapalım, bir Koruma Kurulu da buraya oluşturalım. Çünkü evraklarımız gidiyor, 2 senede gelmiyor” diye konuştu.

Projenin onaylandığını ancak gelmediğini sözlerine ekleyen Seçer, “Bunu siyasete malzeme yaptılar. Koruma Kurulu`nda geciktirdiler bu projeyi. Bunlar memleketin gerçeği. Kent merkezine bir düzen gelsin diye uğraşıyorum. Kırmızı Lacivert`i yıkıp yeniden bina dikmeyeceğim. Orayı kent meydanı yapacağım” dedi.

Metro`nun da eninde sonunda yapılacağını vurgulayan Seçer, “Metro eninde sonunda olacak. Türkiye`de bu siyasi kavga bitecek ve metro bu kente gelecek” dedi.

“BİRİNİN ELİMİZDEN TUTMASINDAN VAZGEÇTİK ADALET OLSA ÇOK DAHA FAZLASINI YAPARIM”

Sektör temsilcilerinin Darısekisi Örnek Köy`ünü de görmeleri gerektiğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“İyi bir destinasyon. Çok da güzel. Çok emek verildi. Yoktan var edilmiş bir yer. Daha onlarcası yapılabilir, yapmaya da gayret ediyoruz. Birinin elimizden tutmasından vazgeçtik, önümüzü temizlese, adaletli olsa çok daha fazlasını yaparım. Orası gönüllülük esasına göre yapıldı. Belediyemiz destek oldu, Kadın Kooperatifimiz yaptı. Pırıl pırıl ettik. Mersin halkına yaptık. Bunlar baktığınız zaman yerel turizme önemli katkılar.” 

Kasaplar Çarşısı`nın bir an önce faaliyete girmesi ve kent meydanının canlanması gerektiğini belirten Seçer, İstiklal Caddesi`nin son halinin de görülmesi gerektiğini söyledi. Seçer, “Turizm illa otel yapmak, turizm bölgeleri ilan etmek mi?  Evladiyelik bir sokak yaptık. Doğalgazını getirdik, elektriğini alta aldık, yağmur suyu sistemlerini yaptık. Bunu 4 yıl gibi kısa sürede yaptık” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarla Yumuktepe`yi tertemiz bir hale getirdiklerini de söyleyen Seçer, “Eskiden bu bölgede, Tarsus`ta, Mersin`de kullanılan huğ evi aslına uygun şekilde yapıyoruz. Etrafını temizliyoruz, çeviriyoruz. Yine orada arkeolojik çalışma yapılan yer 2. etap devam edecek. Bunlar önemli çalışmalar” dedi.

Eski Gülnar Oteli`ni ‘Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`na dönüştürdüklerini ve 6 Şubat depreminde yıkılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi`ni de buraya taşıdıklarını aktaran Seçer, geçtiğimiz hafta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile eşi Nazan Savaş ile de orada bir araya geldiklerini anlattı.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ VE KENTE SAĞLAYACAĞI KATKIYI BİLİYORUZ”

Büyükşehir olarak her alanda olduğu gibi turizmde de birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Seçer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Turizm sektörünün önemini ve kente sağlayacağı katkıyı biliyoruz. Sadece ciro anlamında değil, istihdam anlamında çok önemlisiniz. İstihdam demek bir kentin sosyal sorunlarını çözebilecek en önemli unsur demek. Ekmek, iş demek. Turist; marka kente, huzur bulacağı yere gelir. Tarih göreceği, konferans yapacağı, deniz göreceği yere gelir.” 

İZOL: “KARGICIK`IN EN BÜYÜK MİMARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ”

MERTİD Başkanı Hamit İzol ise Büyükşehir`in de paydaşı olduğu Kargıcık Turizm Merkezi ile ilgili bilgilendirme yaparak, şunları söyledi:

“Orası Mersin turizminin önünü açacak bir proje. Genel anlamda herkesin çok önem verdiği, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da başından beri önem verdiği bir proje. 3 yıldır da bunun üzerinde çalışıyoruz. Daha yeni bitirdik, 1 yıl içinde yapılması gereken işler var. Başkanımıza turizme verdiği destekten ve önemden dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten tam turizmci bir Başkanımız var.”

KIŞ: “MERSİN ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP AMA KURUMSAL KİMLİĞE ULAŞAMAMIŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış da turizm alanında da çok ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekerek, “Mersin bölgesel olarak baktığımızda çok önemli bir potansiyele sahip ama bir kurumsal kimliğe ulaşamamış. Turizm Bakanlarımız oldu, turizmle ilgilenen vekillerimiz oldu ama nedense sorunlar hep yerinde saydı. 14 Mayıs`ta Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı seçilmesi ve TBMM`nde Millet İttifakı olarak çoğunluğu sağlayacak milletvekili sayısıyla iktidara geldiğimizde, sizler ve Mersin adına bütün sorunlar çözülecek. Sizlerle birlikte bu yolda ilerleyeceğimi belirtmek istiyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA