14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

SEYİT TORUN`UN GÖRÜŞTÜĞÜ ORDULU POLİS EMEKLİSİ: “BU HÜKÜMET BİZİ YOK SAYIYOR. VÜCUDUMDA 19 KURŞUN YARASI VAR. BİZE SAHİP ÇIKILSIN”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun`un Ordu`nun Ünye ilçesinde görüştüğü polis emeklisi bir yurttaş, yaşadıkları sorunlarını anlatırken “Bu hükümet bizi yok sayıyor. İlkokul, ortaokul, lise mezunu polis emeklilerine 3600 vermediler. Vücudumda 19 kurşun yarası var. Bize sahip çıkılsın. Yapamayacaklarsa orada niye oturuyorlar” dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 11:19   Okunma : 442

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun`un Ordu`nun Ünye ilçesinde görüştüğü polis emeklisi bir yurttaş, yaşadıkları sorunlarını anlatırken “Bu hükümet bizi yok sayıyor. İlkokul, ortaokul, lise mezunu polis emeklilerine 3600 vermediler. Vücudumda 19 kurşun yarası var. Bize sahip çıkılsın. Yapamayacaklarsa orada niye oturuyorlar” dedi.

Seyit Torun, seçim çalışmaları kapsamında Ünye`de vatandaşlarla bir arayan geldi. Torun, ziyareti sırasında polis emekli bir yurttaşla da sohbet etti. Yurttaş, polis emeklilerinin yaşadığı sorunları Torun`a şöyle anlattı:

“VÜCUDUMDA 19 KURŞUN YARASI VAR”

“İlkokul, ortaokul ve lise mezunu polis ve emeklileri… Mezarlıklara gitsin bu hükümetin bu üyeleri, baksınlar; yüksekokul mezunları mı dolu? İlkokul, ortaokul ve lise mezunlarıyla bu ülke buraya geldi. Bizi yok saydılar. Bize 3600 ek gösterge vermediler. Asgari ücret 8 bin 500 lira, benim maaşım 9 bin 300 lira. Vücudumda 19 tane kurşun yarası var. Kafamdan ayağımın ucuna kadar. Bize reva görülen maaş bu. Bizi bu hükümet yok sayıyor.

“YAPAMAYACAKLARSA NİYE ORADA OTURUYORLAR”

O evinde yatarken beni hanımım, evde 3-5 kere kanlar içinde karşıladı. Ben bu durumda iken, hayatımı bu vaziyette kazanıp bugünlere gelmişken devletimizin demiyorum, devletimizi idare eden idarecilerin bizlere verdiği değer bu. Bize sahip çıkılsın. 110 bin kişiyiz. Her gün 3-5`imiz ölüyor. Bir kısmımız intihar ediyor, bir kısmımız kanserle, veremle hastalıktan ölüyor. Devletimizin hiç mi bütçesi yok? 110 bin tane emekli; ilkokul, ortaokul, lise polis memuruna sahip çıkacak kadar mı bütçesi yok? Ama sıfırlamalara gelince vardı. Bize sahip çıkılsın lütfen. Neden biz oy veriyoruz o zaman? Eğer bunları düzeltmeyeceklerse Meclis`te ne işleri var? Eğer bunları yapamayacaklarsa orada niye oturuyorlar? 50-100 bin lira aylığı niye alıyorlar?

“KAYNAKLAR ÇETELERDEN ALINACAK, HAK EDENE VERİLECEK”

Seyit Torun, polis emeklisi yurttaşa söyle karşılık verdi:

“Biz; hak, hukuk ve adalet diyoruz. Bu ülkede senin ‘gazin-benim gazim, senin şehidin-benim şehidim` olamaz. Bunu lafta söylemiyoruz. İnşallah bu adaleti sağlayacağız. Sizler, bu ülke için kan döktünüz, ter döktünüz. Elbette ki emeklilik hatanızda da refahınızın iyi olması lazım. En azından kimseye muhtaç olmadan huzur içinde yaşamamız lazım. İstiyoruz ki herkes hakkını alsın. O Beşli Çetelere verilen paralardan, haksız kazanç elde edenlerden, bu ülkenin kaynaklarını sömürenlerden bu kaynaklar alınacak ve hak edene verilecek. Bu kaynaklar hepimize fazlasıyla yeter, yeter ki adaletli olalım.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA