15 Mayıs 2024 Çarşamba

22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:56   MUSTAFA ADIGÜZEL: “TÜRKİYE`DEKİ 5,5 MİLYON ÇİFTÇİNİN YARISININ TARLASINDA İPOTEK BULUNUYOR. ÜRETİM YAPABİLECEK HALLERİ KALMADI”   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   12:13   YILMAZ TUNÇ: "ÖMER KERKEZ`İ TEBRİK EDİYOR, GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM"   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
     
   

VELİ AĞBABA, MALATYA`DA NAKLİYECİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ: “BURASI MUZ CUMHURİYETİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA. MAALESEF BİR BAŞIBOŞLUK DEVAM EDİYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, deprem bölgesi Malatya`da nakliyecilerin sorunlarını dinledi. Malatyalı nakliyeciler, kente dışarıdan gelip eşya taşıyan firmalardan yakındı. Ağbaba, “Vergiyi veren, emeği veren, kayıtlı olan buradaki esnaf ama bu işi yapan, dışarıdan gelen, ne olduğu belli olmayan insanlar. Çoğunun plakası ve kaydı yok. Burası maalesef muz cumhuriyetine dönüşmüş durumda. Maalesef bir başıboşluk devam ediyor" dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 18:15   Okunma : 526

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, deprem bölgesi Malatya`da nakliyecilerin sorunlarını dinledi. Malatyalı nakliyeciler, kente dışarıdan gelip eşya taşıyan firmalardan yakındı. Ağbaba, “Vergiyi veren, emeği veren, kayıtlı olan buradaki esnaf ama bu işi yapan, dışarıdan gelen, ne olduğu belli olmayan insanlar. Çoğunun plakası ve kaydı yok. Burası maalesef muz cumhuriyetine dönüşmüş durumda. Maalesef bir başıboşluk devam ediyor" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün Malatya`nın Bostancı Mahallesi`nde nakliyecileri ziyaret etti.

"DIŞARIDAN GELEN FİRMALAR 30 BİN TL`YE EV TAŞIYOR"

Ağbaba`ya Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadıkları sorunları anlatan nakliyeciler, kentte kendilerinin iş yapamadığını, dışardan gelen firmaların çalıştığını söyledi. Nakliyeciler, kendileri devletin belirlediği fiyattan eşya taşırken dışarıdan gelen firmaların 30 bin liraya ev eşyası taşıdığını belirtti.

"DEPREMDEN ETKİLENEN ESNAF İŞ YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Veli Ağbaba ise şunları söyledi:

"Tabii burada, Malatya`da yaşayan ve depremden etkilenen değil, depremden etkilenmeyen ve dışarıdan gelen insanlar iş yapıyor. Sizler de depremi yaşadınız, etkilendiniz, evleriniz ve iş yerleriniz yıkıldı. Dolayısıyla sizlerde depremzedesiniz. Hem depremden etkilendiniz hem de hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Depremden etkilenmeyen, dışarıdan gelen insanlar gelip burada iş yapıyor. Taşımacılık yapan Malatya esnafı birbirini tanıdığı için fırsatçılık yapmaya utanır, ama dışarıdan gelen esnaf vurdu kaçtı yapıyor. Hırsızlık olayları da artmış durumda. Birisi geliyor, `Burası benim evim` diyor ve taşıyor. Ev taşındıktan sonra parkeler, elektrik kabloları sökülüyor. Bunun nedeni, kayıtlı esnafın iş yapmamasıdır.

"BAZI FIRSATÇILAR, DIŞARIDAN GELEREK DÜKKAN AÇIYORLAR, ARABALARININ ARKASINDA EŞYA SATIYORLAR"

Kayıtsız esnafın iş yapması doğru değil. Malatya`da depremde iş yeri yıkılan insanlar tezgah açtılar, çadırın içerisinde hizmet veriyorlar ama onlardan çok, dışardan gelen dürümcüsü, arabasıyla gelen ayakkabıcı ve elbisecisi var. Bunların Malatya`ya ve Malatya ekonomisine faydaları yok. Bununla ilgili ciddi bir tedbir alınmalıdır. Malatya esnafının dükkanları yıkıldı, eşyaları enkaz altında kaldı. Bu insanlar bunları yaşarken bazı fırsatçılar, dışarıdan gelerek dükkan açıyorlar, arabalarının arkasında eşya satıyorlar. Bu, doğru bir şey değil."

"MALATYA`DA BİR BAŞIBOŞLUK VAR"

Ev eşyası taşıyan firmaların sorunlarıyla yetkililerin ilgilenmesi gerektiğini dile getiren Ağbaba, "Vergiyi veren, emeği veren, kayıtlı olan buradaki esnaf ama bu işi yapan, dışarıdan gelen, ne olduğu belli olmayan insanlar. Çoğunun plakası ve kaydı yok. Burası maalesef muz cumhuriyetine dönüşmüş durumda. Maalesef bir başıboşluk devam ediyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA