1 Mayıs 2024 Çarşamba

22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”   16:33   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN HALK KART NİSAN AYI TUTARLARI HESAPLARDA   16:29   VAHAP SEÇER`DEN ‘1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ` MESAJI   16:20   AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKASI KÖKSAL: “BORCUMUZ 1 MİLYAR 574 MİLYON 884 BİN 596 TL"   16:14   CHP GENEL BAŞKANI: "İŞÇİLER TAKSİM`E YÜRÜYORSA CHP OLARAK ONLARLA BİRLİKTE OLACAĞIZ” (2)   16:07   İMAMOĞLU`NDAN ‘1 MAYIS` MESAJI: “İŞÇİMİZİN, EMEKÇİMİZİN, EMEKLİMİZİN DERTLERİYLE DERTLENECEĞİZ”  
 
     
   

Seçer, Saint Paul Kilisesi’ndeki Özel Ayini İzledi


Mersin’in medeniyetlerin, kültürlerin, dinlerin buluştuğu bir şehir olduğunu belirten CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, “Mersin’de camiyi, kiliseyi, sinagogu ve cemevini görürsünüz. Mersin böyle müstesna bir kent. Ben de böyle bir kenti yönetmeye talibim. Eğer belediye başkanı olursam, bütün hemşehrilerimi dostça kucaklayacağım. Hangi dinden, hangi etnik kökenden olursa olsun herkes belediye başkanı Vahap Seçer’in kanatları altında olacak” dedi.

 

Tarih : 27 Ocak 2019 Pazar 23:50   Okunma : 947

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Tarsus Saint Paul Kilise Müzesi’nde düzenlenen özel ayini izledi.

Kültür Bakanlığı’ndan alınan özel izinle tarihi kilisede düzenlenen ayini Vatikan Büyükelçisi Paul Russell ile Anadolu EpiskoposuPaoloBizzetti yönetti.

Farklı ülkelerden konuk gençlerin yanı sıra Mersin, Tarsus ve Hatay’dan Hıristiyan vatandaşların katıldığı ayinde dualar ve ilahiler okundu.

Ayini izleyen CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, ayinin ardından kürsüye davet edildi. Kilise cemaatini ve yurtdışından gelen konukları selamlayan Vahap Seçer,  sözlerine Mersin ve ülkemiz için huzur ve barış dileyerek başladı.

Saint Paul Kilisesi’nin geçmiş yıllarda bakımsız halde olduğunu, ibadete tamamen kapalı olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Bugün bu cemaat burada Kültür Bakanlığı’nın özel izniyle ayin yapabiliyor. Elbette bu da bir gelişmedir. Ama ben isterim ki burası Hıristiyan vatandaşların kimseden izin almadan ayin yapabildiği bir yer olsun” dedi.

Mersin’in medeniyetlerin, kültürlerin, dinlerin buluştuğu bir şehir olduğunu belirten Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’in mezarlığında bütün dinlerden mezarları görürsünüz. Mersin’de camiyi, kiliseyi, sinagogu ve cemevini görürsünüz. Mersin böyle müstesna bir kent. Ben de böyle bir kenti yönetmeye talibim. Eğer belediye başkanı olursam, size bu mabette yemin ederim ki bütün hemşehrilerimi dostça kucaklayacağım. Hangi dinden, hangi etnik kökenden olursa olsun herkes belediye başkanı Vahap Seçer’in kanatları altında olacak.”

Paylaş :
Etiketler :  Mersin’in medeniyetlerin, kültürlerin, dinlerin buluştuğu bir şehir olduğunu belirten CHP Büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA