29 Nisan 2024 Pazartesi

14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"  
 
     
   

VAHAP SEÇER: “BEN ÜLKEMDE HUZUR İSTİYORUM. KILIÇDAROĞLU`NUN TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN 13. CUMHURBAŞKANI OLMASINI ARZU EDİYORUM”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) tarafından CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer`e destek için düzenlenen programa katıldı. Başkan Seçer, “Aklımızı kullanacağız, vicdanımıza sesleneceğiz. Ben ülkemde huzur istiyorum. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti`nin 13. Cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum” dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2023 Cumartesi 17:15   Okunma : 433

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) tarafından CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer`e destek için düzenlenen programa katıldı. Başkan Seçer, “Aklımızı kullanacağız, vicdanımıza sesleneceğiz. Ben ülkemde huzur istiyorum. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti`nin 13. Cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum” dedi.

Başkan Seçer, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer`e destek vermek ve yaptığı hizmetler adına kendisine teşekkür etmek için MESOB tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı`nda düzenlenen programa katıldı. Programda; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer, Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı, meslek odaları başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Meclis üyeleri yer aldı. 

Esnafın çok büyük bir aile olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Mersin`de de bu ailenin bir evladı olan Talat Dinçer`in yarın yapılacak seçimlerde, CHP`nin Mersin Milletvekili olarak millet iradesinin yansıdığı parlamentoda yer almak için seçimlere katılacağını söyledi.

Türkiye`de herkesin siyasette yer alması gerektiğini belirten Seçer, şöyle devam etti:

“BEN ÜLKEMDE HUZUR İSTİYORUM”

“Siyaset; herkesin, her kesimin temsil edilmesi gereken bir yer. Talat Dinçer de birçok yanlışlara rağmen hayatta kalmaya direnen esnafın hakkını savunacak bir arkadaşımızdır. Belediye Başkanı`nız olarak benim rengim belli; ben CHP`nin belediye başkanıyım. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Türkiye Cumhuriyeti`nin 13. Cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum. Aklımızı kullanacağız, vicdanımıza sesleneceğiz. Ben ülkemde huzur istiyorum. 

“YETER Kİ SANDIĞA YANSITTIĞIMIZ İRADEMİZ SANDIKTAN AYNI ŞEKİLDE ÇIKSIN”

Söz milletin. Biz de ona saygılıyız. Yeter ki sandığa yansıttığımız irademiz sandıktan aynı şekilde çıksın. Bunu da hep beraber sağlayacağız. Her şey ülkemiz, milletimiz ve Mersinimiz için olsun. Siyaset seçkinlerin, gelir düzeyi çok yüksek, çok eğitimli, her şeyin en iyisini bildiğini iddia eden, kendinden başka kimseyi beğenmeyen, burnunun ucunu göremeyen, oturduğu, yaşadığı saltanat içerisindeki mekanların dışında insanların bir lokma ekmek için gece gündüz çalıştıklarının farkında olmayanların yeri değil. Herkesin, her kesimin temsil edilmesi gereken bir yer. Bu nedenle Mersin gibi Türkiye`nin özeti olan bir kentte bir Ahi`nin çıkıp parlamentoya gitmesi sadece Mersin`deki 70 bine ulaşan esnafın değil, 85 milyonun yaşadığı ülkemizdeki aileleriyle geçimini sağlayan, birçok yanlışlara rağmen hayatta kalmaya direnen esnafın hakkını savunacak bir arkadaşımız Talat Dinçer.”

Kendisinin milletvekili olduğu dönemde de CHP milletvekilleri olarak esnafın yaşadığı soruların çözümü için TBMM çatısı altında mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Seçer, şunları söyledi:

“İnşallah bu dönem de Talat Dinçer kardeşimiz parlamentoda sizleri temsil edecek. Ama bir fark olacak. O zaman biz muhalefet sıralarında oturuyorduk, kendisi iktidar sıralarında oturacak. Yani icra makamında olacak, yaptırım gücü olacak ve sizlerin sorunlarının çözümü için her türlü gayreti gösterecek. Bundan eminim. Çünkü bir alaylı, tabanından geliyor, esnafın sorununu biliyor, herkesin sorunlarından haberdar ama bunun bir başına yapamaz. Buna sizlere destek olması lazım.”

Geçen 4 yıl içerisinde birçok sıkıntıyı esnafla birlikte yaşadıklarını hatırlatan Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“Karşılıklı anlayış içerisinde birbirimize yardımcı olmaya çalıştığımızı düşünüyorum. Çünkü hep olumlu yaklaştık. Dedik ki; ‘Bu kentte esnafımız ekonominin lokomotifi olduğu gibi aslında toplumunda sigortası, esnaf yaşamın ta kendisi.` Esnaftan kötü çıkmaz, Ahi`den kötü bir adam çıkmaz. Zaten o camia onu dışlar. Ahilik Anadolu`da yüzlerce yıllık bir kültür. Ahilik, ‘Yalan söyle, insanları kandır, kötü ol` demiyor. Ahilik ‘Paylaş, yardım sever ol, sakın ola hak yeme` diyor. Siz böyle bir kültürden geldiğiniz için göreve geldiğim günden bu yana esnafımızı çok önemsediğim gibi birçok konuda sizlerin yardımını da gördüm. Allah sizlerden razı olsun.

“HİÇBİR SİYASİ BİZ HİÇBİR DÖNEMDE TOPLUMUN BELİRLİ KESİMLERİNE HAKARET ETMEDİ”

Türkiye farklı bir atmosferde seçime gidiyor. Normal bir süreç değil. Türkiye hiçbir zaman bu kadar anormal bir duruma gelmedi. Hiç bu kadar siyasiler birbirine sinkaf etmedi. Hiçbir siyasi hele hele Cumhurbaşkanı, hele hele Başbakan hiçbir dönemde toplumun belirli kesimlerine hakaret etmedi. Biz rahmetli Demirel`den, Ecevit`ten, Erbakan`dan, Türkeş`ten böyle hakaretamiz sözler duymadık. Şimdi tablo çok farklı. İktidara bir şey söyleme; yandık. Yiyorsun kalayı, yiyorsun küfrü. Liyakat, bilgi ve beceri sahibi gençler, bürokratlar; şu an hepsi devre dışı. Atama bakanlarla, emir ve talimatlar doğrultusunda imza atan bürokratlarla bu ülkeyi heba etmeyelim. Söz milletin.”

Esnaf birliğinin önemine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer de görevde oldukları süre boyunca Mersin`in hak ettiği değeri alabilmesi için ilgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarına işaret ederek, “Bugün sıkıştılar, 20 yıl geçmiş ‘Tamam esnafı da 7200`e indireceğiz` diyorlar. Bu CHP`nin sıkıştırmasıyla oldu. Emekli maaşları CHP`nin sıkıştırmasıyla oldu. EYT; CHP`nin sıkıştırmasıyla, ‘Ben yapacağım` demesiyle oldu. Bizim esnaf yine içinde yok. Ama inşallah bunların hepsini iktidar olduğumuzda çözeceğiz. Sizlerin adına çözeceğiz” diye konuştu. 

Dinçer, CHP`nin esnafı rahatlatacak projeler hayata geçireceğini sözlerine ekledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA