26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Adil Aktay’dan Yerel Seçimlere İlişkin Açıklama


CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Hem büyükşehir belediyesini hem de ilçe belediyelerini kazanmak üzere daha güçlü bir çalışmaya hazırlandıklarını vurgulayan Aktay, “Ekonomiyi canlandırmaya geliyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2019 Cuma 10:21   Okunma : 1006

CHP İl Başkanı Adil Aktay, Kanal 33’te canlı yayınlanan Günebakış programında Duygu Canovalı’nın sorulanı yanıtladı. 19 Şubat’a kadar aday belirleme süreci nedeniyle yoğun bir mesai içinde olduğunu anlatan Aktay, “19 Şubat’a kadar seçime hazırlık açısından yapılacak çok şey var. Ondan sonra hep birlikte daha çok sokakta olacağız. Aday adaylarımızla birlikte örgütlerimiz yansıtacak o canlılığı” dedi. Bu süreçte fırsat buldukça partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in programlarına katıldığını, 19 Şubat’tan sonra daha yoğun bir şekilde Seçer’le birlikte olacağını belirten Aktay, "Bizim inancımız, umudumuz, CHP’nin önce büyükşehir belediye başkanlığını kazanması. Bu bizim idealimizdir. Bu ideal neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. İkincisi mümkün olduğunca çok ilçede belediye başkanlığını kazanmak. Bu hedefi koyduk önümüze” diye konuştu.

'SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI'

Sandık güvenliği konusunda da gerekli görevlendirme ve hazırlıkların yapıldığını belirten CHP İl Başkanı Adil Aktay, bu konuda eğitimlerin planlandığını, 1 Şubat günü başlayacağını aktardı.

Aktay, aday belirleme sürecinin büyük oranda geride kaldığını, açıklanmayan ilçe adaylarının da büyük ihtimalle 2 Şubat’ta gerçekleşecek PM toplantıda belirleneceğini söyledi. Bundan sonra il ve ilçe örgütleriyle adaylar ve aday adaylarının el ele vererek daha güçlü bir çalışmaya başlatacağını belirten Aktay, “Şu anda tek amacım var CHP’nin içindeki birlik beraberliği sağlamak, varsa kırgınlıkları gidermek, bir araya getirmek ve hedefe kilitlemek. Hedef nedir? CHP’nin yerelde, büyükşehir ve ilçelerde iktidara gelmesi, iktidara geldikten sonra da halkçı belediyecilik kriterlerine göre bu kentin yönetilmesidir. Biz kişisel bir kavga içinde değiliz” ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİ'LİNİN DE, HDP’LİNİN DE OYUNA TALİBİZ’

HDP’nin Mersin’de aday çıkarmayacağı yönündeki haberleri de değerlendiren Aktay, şunları söyledi: “Öcüleştirme, bu demokrasiye, Mersin’e ve Türkiye’ye yapılan en büyük kötülüktür. Biz ayrı gözle bakmıyoruz. Biz birleştirmeye çalışıyoruz CHP olarak. Ama maalesef hem çıkış şekli hem sonraki söylemleriyle AKP ve MHP (Cumhur İttifakı), Türkiye’yi kutuplaştırmaya çalışıyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Hangi renkten olursa olsun herkes kardeştir. Biz hepsinin oyuna talibiz. HDP’li seçmenin de, İYİ Partili seçmenin de, SP’li seçmenin de, MHP’nin de, AK Partili seçmenin de, diğer partilere oy veren seçmenin de… Amacımız, Türkiye’de yoğun bir şekilde yaşanan ekonomik krizde yerel yönetim anlayışımızla ve projemizle Mersin’e nefes aldırmak. Biz buna odaklandık.”

'EKONOMİYİ CANLANDIRMAYA GELİYORUZ’

CHP İl Başkanı Adil Aktay, insana ve doğaya saygılı, kentin ekonomisini canlandıracak projelerle seçmenin karşısına çıkacaklarını belirterek, “Maalesef şu ana kadar Mersin’de hayata geçirilen belediyecilik anlayışında en büyük sorun, ekonominin esas alınmamasıdır. Ekonomiyi canlandırırsanız bir çok sorun çözülür. İşsizlik çözülür; huzur, güven gelir. Buna katkı sağlayacağız. Genel anlamda anlayışımız bu. Bunun dışında elbette klasik belediyecilik hizmetlerine yönelik projeler hazırlanıyor. Bir İzmir örneği var, Seferihisar örneği var, Nilüfer Belediyesi örneği var. Bu bizim halkçı belediyecilik anlayışımız. Bu belediyecilik anlayışının Mersin’de hayata geçmesi amacımız. Elbette seçmen huzuru, refahı seçer. Martın sonu bahar” dedi

Paylaş :
Etiketler :  adil aktay, mersin, chp, 31 mart, yerel seçim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA