10 Haziran 2024 Pazartesi

13:06   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NDEN KURBAN DOLANDıRıCıLARıNA KARŞı YYARı   12:50   BENNY GANTZ İSRAIL`IN SAVAŞ KABINESI`NDEN İSTIFA ETTI...    12:42   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı KOCA`YA: "AŞı YAPTıRıLMAYARAK BULAŞıCı HASTALıKLARA KARŞı KORUMASıZ BıRAKıLAN ÇOCUKLAR IÇIN BIR EYLEM PLANı VAR MıDıR?"   11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   23:01   FRANSA ERKEN SEÇME GIDIYOR... MACRON AP SEÇIMLERINDE AŞıRı SAĞıN YÜKSELMESININ ARDıNDAN MECLISI FESHETTI   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   17:45   YKS`NIN ÜÇÜNCÜ VE SON OTURUMU YDT SONA ERDI   16:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN SUDA TASARRUF ÇAĞRıSı    16:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN VEFAT EDEN PROF. MEHTAP UYSAL IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   15:14   ÖZGÜR ÖZEL: TOPRAKLARıMıZı TOPLA, TÜFEKLE ZAPT EDEMEYENLER IPOTEKLE KAZANMAYA GAYRET GÖSTERIYORLAR   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: "KAVGA ETMEKSE EMEKLILER, EMEKÇILER, YOKSULLAR, IŞSIZLER IÇIN KAVGANıN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞIZ"   14:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, YKS`YE GIREN ÖĞRENCILERE SU DAĞıTTı   13:07   ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU: BUĞDAY ÜRETICILERI IÇIN TEKIRDAĞ`DA BÜYÜK MITING DÜZENLENECEK   12:15   MERSIN`DE “YOL YAPıM VE ULAŞıM ÇALıŞTAYı” DÜZENLENDI  
 
     
   

Mersin’de Okullara Altı Bin Paket Bakliyat Dağıtılacak


Geleceğin Gıdası sloganıyla bu yıl tüm dünyada kutlanılacak olan 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü etkinlikleri kapsamında, Mersin’de okullara 6 in paket bakliyat dağıtılacak

 

Tarih : 8 Şubat 2019 Cuma 16:22   Okunma : 1150

Türkiye’nin yoğun çabalarıyla Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2016 yılının ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edilmesinin ardından, 10 Şubat tarihi de ‘Dünya Bakliyat Yılı’ olarak ilan edildi. Bu çerçevede, tüm dünya 10 Şubat 2019’da Dünya Bakliyat Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Bu yılki sloganı ‘Geleceğin Gıdası’ olarak belirlenen bakliyatın gerek toprak verimliliği gerekse insan sağlığı açısından önemi, başta Türkiye olmak üzere dünyada bir haftaya varan kutlamalar ve çeşitli etkinliklerle bir kez daha gündeme getirilecek.
Türkiye’deki kutlamalar, bu yıl da Mersin’de yapılacak. 9 Şubat Cumartesi günü bir otelde gerçekleştirilecek kutlamalarda, bakliyat ürünlerinden yapılan yemekler tanıtılacak. Dünya Bakliyat Federasyonu Başkanı Hüseyin Arslan’ın da yer alacağı etkinlik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Ticaret Borsası (MTB) işbirliğinde gerçekleştirilecek.

"11 ŞUBAT PAZARTESİ TOROLSAR'DA DAĞITIM BAŞLAYACAK"
Bu kutlamanın ardından önümüzdeki hafta bir başka etkinliğe daha imza atılacak. Bu çerçevede, MTSO ve MTB tarafından öğrencilere bakliyat dağıtımı yapılacak.
MTSO’dan yapılan açıklamaya göre, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü kapsamında Mersin’de, insan sağlığı açısından çok önemli bir besin kaynağı olan bakliyat ürünlerinin çocuklar tarafından daha çok tüketilmesini sağlamak amacıyla okullarda bakliyat tanıtımı gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle düzenlenecek etkinlik kapsamında, 500 gramlık paketler halinde hazırlanan 6 bin paket bakliyat ürünü ile bakliyat tanıtım broşürü, ilkokul seviyesinde il genelindeki 9 okuldaki tüm öğrencilere ulaştırılacak. Ayrıca, sınıf öğretmenleri tarafından derslerde bakliyat ürünlerinin faydaları konusunda öğrencilere bilgi aktarılacak.
Bir taraftan çocuklar arasında giderek artan obeziteye karşı mücadele ederken, diğer taraftan çocukları bakliyatla tanıştırıp, sevdirerek gelecek kuşaklarda bakliyat tüketimini artırmayı hedefleyen projenin lansmanı, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun da katılımıyla 11 Şubat 2019 Pazartesi günü merkez Toroslar ilçesi Halkkent İlkokulu’nda yapılacak. Etkinlikte, protokol üyeleri çocuklara bakliyat paketi dağıtırken, çocuklar için çeşitli etkinlikler ve pişirilmiş bakliyat ürünlerinin dağıtımı gerçekleştirilecek. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA