29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASININ TUTUKLU SANIĞI EKİCİ: “ÖRGÜT KAMPLARINDA ÇOK SAYIDA FOTOĞRAFIM OLDUĞU SÖYLENMİŞ. NEREDE BENİM BU FOTOĞRAFLARIM? GÖSTERİN KABUL EDECEĞİM”


10 Ekim Ankara Gar katliamı davasının duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Tutuklu sanık Erman Ekici, “Örgüt kamplarında çok sayıda fotoğrafım olduğu söylenmiş. Nerede benim bu fotoğraflarım? Gösterin kabul edeceğim” dedi. Duruşma, 8 Eylül`e ertelendi.

 

Tarih : 15 Haziran 2023 Perşembe 16:15   Okunma : 422

GÜRKAN DEMİRTAŞ

10 Ekim Ankara Gar katliamı davasının duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Tutuklu sanık Erman Ekici, “Örgüt kamplarında çok sayıda fotoğrafım olduğu söylenmiş. Nerede benim bu fotoğraflarım? Gösterin kabul edeceğim” dedi. Duruşma, 8 Eylül`e ertelendi.

Ankara Gar Katliamı davasının duruşması bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklardan bir kısmı SEGBİS ile katıldı. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşmayı izledi.

“ÖRGÜT KAMPLARINDA ÇOK SAYIDA FOTOĞRAFIM OLDUĞU SÖYLENMİŞ. NEREDE BENİM BU FOTOĞRAFLARIM”

Önceki duruşmada, “insanlığa karşı suç işleme” gerekçesiyle yargılanan tutuklu Erman Ekici`den; firari sanıklar yönünden devam eden dava ve ana davanın birleştirilmesi ile birlikte “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan yeni düzenlenen iddianame hakkında savunma yapması istenmişti. Fakat Ekici, avukatı duruşmada hazır bulunmadığı için savunmasını yapamamıştı. Savunmasını bugün yapan Ekici şunları söyledi:

“Daha önce Hacı Ali Durmaz`a sordunuz. O benimle ilgili ifadeleri kabul etmedi. Yine sorabilirsiniz. Murat Dayan`ın beyanları yer almış. Murat Dayan`ın dinlenilmesini istiyorum. Mehmet Fatih Alıcı`nın iddiaları yer alıyor. O da dinlenilmedi. Dosyaları Yargıtay tarafından bozulan kişileri tanıyorum diye yargılanıyorum. Örgüt kamplarında çok sayıda fotoğrafım olduğu söylenmiş. Nerede benim bu fotoğraflarım? Gösterin kabul edeceğim.

Bu iddianamede hiçbir şey Ankara dosyasıyla ilgili değil. Yunus Durmaz`ı tanıdığımı zaten ben söyledim. Yunus Durmaz beni bu kadar tanırken niye Ebu Talha, Erman Ekici`dir demedi? Neden Kasım Güler`in, Ömer Yetek`in ifadelerine itibar etmediniz? Bir tane kağıdın içerisinde Ebu Talha geçiyor diye hakkımda anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsten iddianame hazırladınız. Asacaksanız asın, kesecekseniz kesin, sekiz sene oldu artık. Ama bunun yarın Allah`ın huzurundaki yargısı olacak.”

“TÜRKİYE`DE CUMHURİYET SAVCILIĞI MAKAMININ LAĞVEDİLMESİ GEREKİYOR. EKONOMİK OLARAK KÜLFET OLUYOR”

Ekici`nin avukatı Heyam Fidan da şu savunmayı yaptı:

“Türkiye`de Cumhuriyet Savcılığı makamının lağvedilmesi gerekiyor. Ekonomik olarak külfet oluyor. 7 yıldır hiç mi bir bilginiz yok bu dosya hakkında. Ülkede ekonomik kriz var külfet oluşturuyor. CİMER`e de şikayette bulundum.

İddianamede Usama bin Ladin`in ölümüne üzüntü duyulan bir şiir okudu... Şimdi bu ülkede Müslüman olmak zor sayın başkan. Bu ülkede Deniz Gezmiş, Mahir Çayan kimisi asıldı kimisi kurşuna dizildi. Bunların ölüm yıldönümlerinde de şiirler okunur. Amerika`ya karşı mücadele eden bir Müslümanın ölümüne üzüldüğünü belirtmek neden suç?”

Müdahil avukatları ise daha önce de heyet tarafından reddedilen olay anının üç boyutlu canlandırılmasının yapılmasını ve bu şekilde tahribatın belirlenmesini, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü`ndeki yetkililer hakkında yapılan suç duyurusunun akıbetinin sorulmasını, Gaziantep ve Adıyaman ile ilgili müfettiş raporları varsa, bu raporların ve eklerinin istenmesini, MİT ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı`na firari sanıkların akıbetinin sorulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından; katılan avukatlarının taleplerini reddederek, firari sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının devamına, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Eylül`e erteledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA