1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

SOL PARTİ: "REJİMİN AYAKTA KALMASINDA TOPLUMSAL MUHALEFETİN VE SOLUN YETERİNCE ÖRGÜTLÜ OLMAMASI CİDDİ BİR FAKTÖRDÜR. SEÇİMİN ÇAĞRISI TOPLUMSAL MÜCADELEYE VE SOL`ADIR”


SOL Parti Parti Meclisi`nin seçim sonrası değerlendirme toplantısının ardından; “Ülkeyi felaketten felakete sürükleyen iktidarın, 21 yılın sonunda her şeye rağmen ayakta kalmış olmasında kişisel ihtirasların, koltuk pazarlıklarına kilitlenmiş iktidar oyunlarının azımsanmayacak bir payı olmuştur. Rejimin ayakta kalmasında toplumsal muhalefetin ve solun yeterince örgütlü olmaması da ciddi bir faktördür. Bu anlamda seçimin çağrısı toplumsal mücadeleye ve SOL`adır. SOL Parti bu gerçekliğin farkında olarak eleştirel inşa sürecini gerçekleştirecektir” açıklaması yapıldı.

 

Tarih : 16 Haziran 2023 Cuma 13:51   Okunma : 326

SOL Parti Parti Meclisi`nin seçim sonrası değerlendirme toplantısının ardından; “Ülkeyi felaketten felakete sürükleyen iktidarın, 21 yılın sonunda her şeye rağmen ayakta kalmış olmasında kişisel ihtirasların, koltuk pazarlıklarına kilitlenmiş iktidar oyunlarının azımsanmayacak bir payı olmuştur. Rejimin ayakta kalmasında toplumsal muhalefetin ve solun yeterince örgütlü olmaması da ciddi bir faktördür. Bu anlamda seçimin çağrısı toplumsal mücadeleye ve SOL`adır. SOL Parti bu gerçekliğin farkında olarak eleştirel inşa sürecini gerçekleştirecektir” açıklaması yapıldı.

SOL Parti Parti Meclisi, 11 Haziran`da yapılan seçim değerlendirme toplantısına ilişkin bugün yazılı açılama yaptı. ‘Başka Bir Siyaset ve Mücadele İçin Çağrı` başlıklı açıklama şöyle:

“TOPLUMSAL MÜCADELE İÇİN ELEŞTİREL İNŞA”

“Türkiye`nin geleceği için hayati bir önemde olan seçimlerde gerici rejimin yenilgiye uğratılması başarılamadı. Muhalefet blokunun eksik ve yanlışları böyle bir sonucun ortaya çıkmasında belirleyici oldu. Toplumsal muhalefetin örgütsüzlüğü de bir başka faktör olarak öne çıktı.

Toplumun taleplerinin taşıyıcısı olacak bir muhalefet çizgisini güçlendirmeyi ön plana alan SOL Parti, bu görevi yeterince başaramamış olmanın doğurduğu sorumluluğun bilincindedir. SOL Parti, bu bilinçle örgütün tüm kademelerinde ve bu ihtiyacı hisseden herkese açık tartışmalarla eleştirel inşa sürecini birinci görev olarak önüne koymuştur.

SOL Parti, sorumluluk bilinciyle toplumun başka bir siyaset çağrısına FORUM`larla bir araya gelerek birlikte yanıt vermek için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Bunun için ülkemizin tüm emekçilerini ve ezilenlerini; gençlerini ve kadınlarını, ilerici yurtsever insanlarımızı başka bir siyaset ve kazanacak farklı bir yolu yaratmak için eksikliklerimizi de birlikte konuşmaya, birlikte yürümeye çağırıyoruz.

“BU ZORBA ZİHNİYETLE ÜLKE YÖNETİLEMEZ”

Seçim sonuçları siyasal İslamcı rejim için bir “pirus zaferi” olmuştur. Devletin baskı aygıtlarıyla birlikte ekonomik imkanları tek adam lehine kullanmasına; her tür yalan ve hilenin sınırsızca devreye sokulmasına rağmen tek adam rejimi toplumun yarısının rızasını alamamıştır. Erdoğan ilk kez bir referandumu kaybetmiş, Partisi hiç de azımsanmayacak bir oy kaybına uğramıştır. Bu anlamda sonuçlar ülkenin bu zorba zihniyetle yönetilmeyeceğinin açık kanıtlarından birisi olmuştur.

“SAĞCILIK YARIŞI VE KİŞİSEL HIRSLARLA ÖRÜLÜ İKTİDAR OYUNLARI KAYBETTİRDİ”

CHP`nin merkezinde olduğu Millet İttifakı sermayenin neoliberal sömürü düzenine bağlılık etrafında şekillenmiş ve sağcılığa demir atmış politikaları ile toplumun değişim talebinin taşıyıcısı olamamıştır. Ülkeyi felaketten felakete sürükleyen iktidarın, 21 yılın sonunda her şeye rağmen ayakta kalmış olmasında kişisel ihtirasların, koltuk pazarlıklarına kilitlenmiş iktidar oyunlarının azımsanmayacak bir payı olmuştur.

“SEÇİMİN ÇAĞRISI SOLA VE TOPLUMSAL MÜCADELEYE”

SOL Parti, seçim sürecinde siyasal İslamcı faşizme karşı emekçi halkın çıkarlarını ön plana alarak mücadele etmiştir. Toplumsal taleplerin taşıyıcısı olacak bir mücadele çizgisini geliştirmek için çalışmıştır. Rejimin ayakta kalmasında toplumsal muhalefetin ve solun yeterince örgütlü olmaması da ciddi bir faktördür. Emekçi yoksul insanların sağın gerici ve milliyetçi hegemonyası altında kalmaya devam etmesi de bunun bir sonucudur. Seçim sonuçları da ekonomik-sosyal kriz altında ezilen, gericiliğe ve baskıya karşı özgürlük ve barış isteyen toplumun değişim taleplerini yükseltecek bir toplumsal muhalefet ihtiyacını teyit etmiştir. Bu anlamda seçimin çağrısı toplumsal mücadeleye ve SOL`adır. SOL Parti bu gerçekliğin farkında olarak eleştirel inşa sürecini gerçekleştirecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA