29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TÜM BİRİMLERİYLE KURBAN BAYRAMI`NA HAZIR


Yaklaşan Kurban Bayramı`nı vatandaşların huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile Mersin`i bayrama hazırladı.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 15:56   Okunma : 410

Yaklaşan Kurban Bayramı`nı vatandaşların huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile Mersin`i bayrama hazırladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Mersinlilerin bayramlarını en güzel şekilde geçirebilmesi için çalışmalarını tamamlayan ekipler, bayram süresince de vatandaşlardan gelecek istek, talep ve şikayetler doğrultusunda 7/24 çalışmalarını sürdürecek. Mersinliler bayramı, kent genelinde yürütülen temizlik, dezenfeksiyon ve kent estetiği çalışmalarıyla karşılayacak. 

18 MOBİL KESİM ÜNİTESİ VE 5 MEZBAHADA ÜCRETSİZ KESİM YAPILACAK

Mersinlilerin sağlıklı ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesmeleri için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Tarımsal Hizmetler Dairesi, 5 mezbaha ve 18 mobil kesim ünitesi kullanıma hazır hale getirdi. Vatandaşlar, kurbanlarını güvenli ortamda, ücretsiz ve hijyenik şartlarda kestirebilecek. Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut`ta bulunan toplam 5 mezbahada Kurban Bayramı`nın ilk 2 günü ücretsiz bir şekilde kurbanlıklar kestirilebilecek. 

Akdeniz`de 1, Aydıncık`ta 1, Bozyazı`da 1, Erdemli`de 2, Gülnar`da 1, Mezitli`de 1, Mut`ta 1, Silifke`de 1, Tarsus`ta 6, Yenişehir`de 1, Toroslar`da 1 ve Yakaköy`de 1 noktada olmak üzere toplam 18 mobil kesim ünitesi hizmet verecek. Mobil kesim üniteleri de Kurban Bayramı`nın ilk günü hizmet verirken, Tarsus 1, Tarsus 3 ve Yakaköy mobil kesim üniteleri, yoğunluğu önlemek adına bayramın 2`nci günü de hizmet verecek. Vatandaşlar ayrıntılı bilgi için Alo 185`e ulaşabilecek. 

BAYRAM BOYUNCA TEMİZLİK VE İLAÇLAMA İŞLEMLERİ ANLIK OLARAK YAPILACAK

Mezbaha ve mobil kesim ünitelerinin bulunduğu yerlerin steril kalması için dezenfeksiyon çalışmaları yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, ilaçlama çalışması da yapıyor. Kurban kesim alanlarında haşere oluşumunun önüne geçmek için ilaçlama çalışmaları yürütecek olan ekipler, bayram süresince ve sonrasında da aynı işlemleri gerçekleştirecek. Ekipler, kurban kesilen yerlerde yapacağı anlık temizlik çalışmaları ile de oluşan atıkları kısa sürede kaldırıp, görüntü ve koku kirliliğinin önüne geçmiş olacak.

Park, bahçe ve refüj gibi alanlarda yapılan kent estetiği çalışmalarıyla Mersin, bayramı rengarenk karşılayacak. Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, bu alanlarda yaptıkları mevsime uygun çiçek dikimlerinin yanı sıra, gerçekleştirdiği budama ve bakım çalışmalarıyla, Mersinlilerin bayramlarını ferah ortamlarda geçirmelerini sağlayacak.

BAYRAM BOYUNCA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını huzurlu, rahat ve sorunsuz şekilde yapabilmeleri için çalışacak. Kurban Bayramı`nda vatandaşların dost ve akrabalarıyla bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla; 28 Haziran 2023 Çarşamba gününden itibaren tüm bayram süresi boyunca, Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat uygulaması devam edecek.

Vatandaşların ibadetlerini hijyenik bir ortamda yapabilmesi için çalışan Büyükşehir Belediyesi, kutsal alanları ve mezarlıkları temizliyor. Vatandaşların bayram boyunca yapacakları mezarlık ziyaretleri ve ibadethane kullanımları için çalışmalar yürüten Mezarlık İşleri Dairesi ekipleri, temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, çalışmalar kapsamında mezarlıklar, cami, kilise ve cemevinde temizlik ve bakım çalışması yapıyor. Özellikle yaş almış vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri adına, mezarlıklar içinde ring seferleri düzenlenecek.

MEZARLIK ZİYARETLERİ İÇİN ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK

Mersin Büyükşehir, Kurban Bayramı`nda Arife, 1. ve 2. günü mezarlıklara ücretsiz ulaşım da sağlayarak vatandaşların kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmeleri için kolaylık sağlayacak. Mezarlık servisleri kapsamında Tarsus`ta Merkez, Eshab-ı Kehf ve Sucular Mezarlığı`na servis hizmeti sunulacak. Makam Cami`nden 07.00-16.00 arası her saat başı kalkacak olan servis Merkez Mezarlık, Üçgen Çarşı, Halk Eğitim, Cengiz Topel, Cetvel Köprüsü, Büyük Carrefour, Tuğralı Kavşak, Eshab-ı Kehf`ten geçerek Sucular Mezarlığı`na gidecek. Sucular Mezarlığı`ndan ise saat 08.00-17.00 arası her saat başı servis kalkacak.

Bir diğer servis ise Çiftlikköy Mezarlığı`na olacak. Mersin Üniversitesi`nin girişinden saat 08.00-17.00 arası her yarım saatte bir kalkacak olan servisler, vatandaşların Çiftlikköy Mezarlığı`na ulaşımını sağlayacak. Aynı şekilde Çiftlikköy Mezarlığı`ndan da 08.15`te hareket edecek olan servis her yarım saatte bir kalkarken son servis 17.15`te hareket edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Güneykent Mezarlığı`na da servis hizmeti veriyor. Servisin gidiş güzergahı Makine İkmal, Toros Devlet Hastanesi, İstasyon, Taş Bina, İstiklal Caddesi, Çankaya, Akbelen Bulvarı, Akbelen Mezarlığı ve Güneykent Mezarlığı şeklinde. Servisler, Makine İkmal`den 1 saatte bir olmak üzere sabah 08.00`den akşam 16.00`ya kadar hizmet verecek. Güneykent Mezarlığı`ndan ise yine her 1 saatte bir olmak üzere sabah 08.00`den akşam 17.00`ye kadar hizmet verecek.

İTFAİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA OLACAK 

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca mesai yapacak olan birimlerin başında geliyor. İtfaiye ekipleri, Kurban Bayramı süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi olaylara karşı 7/24 görevinin başında olacak. Her türlü acil duruma karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı da hazırlıklı olacak.

MESKİ Genel Müdürlüğü, kesintisiz ve kaliteli içme suyu temini sağlamaya bayram boyunca da durmaksızın devam edecek. Kayıp-kaçakla mücadeleyi de aralıksız sürdüren MESKİ, tümilçelerdeki çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirecek. MESKİ`nin yağmursuyu TİM`leri ise, olası yağışlara karşı 7/24 hazırda bekleyecek.

ALO 185 VE TEKSİN 7/24 HİZMET VERECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ulaşmanın en kısa ve hızlı yollarından biri olan Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi, vatandaşların tüm istek ve taleplerine yanıt verebilmek adına daha yoğun bir tempoyla çalışacak. Bayram boyunca gelecek olan öneri, talep, istek ve şikayetleri alacak olan Alo 185 Teksin, vatandaşların sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için bir telefon kadar yakın olacak.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA