29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

KARSLI KURBAN SATICISI: "HAYVANIMIZ AVRUPA YAKASINA GEÇECEKTİ, HÜKÜMET BİZE YASAK KOYDU”


Karslı kurban satıcısı Tahir Kaya, "Hayvanımız Avrupa yakasına geçecekti, hükümet bize yasak koydu. Biz de mecburen kurbanımızı buraya getirdik. Burada da fiyatlar düşük, masrafımızı çıkartamıyoruz. Bakalım sonuç nereye varacak. Yani başımızdaki şahıslar, mevcut hükümet ve Tarım Bakanı`nın hatası bize göre, biz bu kadar biliyoruz. Avrupa yakasına tüm yandaşlar hayvanlarını geçiriyor. 300-400 tosun geçirene hiçbir şey yok. Biz geçirince kamyon başına 63 bin lira, artı pazarda da kaymakamlık ve belediyeler ayrı bir ceza kesiyor" dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 16:46   Okunma : 385

TACETTİN DURMUŞ

Karslı kurban satıcısı Tahir Kaya, "Hayvanımız Avrupa yakasına geçecekti, hükümet bize yasak koydu. Biz de mecburen kurbanımızı buraya getirdik. Burada da fiyatlar düşük, masrafımızı çıkartamıyoruz. Bakalım sonuç nereye varacak. Yani başımızdaki şahıslar, mevcut hükümet ve Tarım Bakanı`nın hatası bize göre, biz bu kadar biliyoruz. Avrupa yakasına tüm yandaşlar hayvanlarını geçiriyor. 300-400 tosun geçirene hiçbir şey yok. Biz geçirince kamyon başına 63 bin lira, artı pazarda da kaymakamlık ve belediyeler ayrı bir ceza kesiyor" dedi.

Büyük ve küçükbaş hayvancılığın merkezi Kars`ta, Kurban Bayramı`na sayılı günler kala kurban pazarlarında beklenen hareketlilik yaşanmıyor. Kars hayvan pazarında küçükbaş hayvan fiyatları 4 bin 500 ile 7 bin 500, büyükbaş hayvan fiyatları ise 35 bin lira ile 80 bin lira arasında değişiyor.

"HAYVANIMIZ AVRUPA YAKASINA GEÇECEKTİ, HÜKÜMET BİZE YASAK KOYDU"

Karslı kurban satıcısı Tahir Koca, şunları söyledi:

"Şu anda satışımız yok. Hayvanımız Avrupa yakasına geçecekti, hükümet bize yasak koydu. Biz de mecburen kurbanımızı buraya getirdik. Burada da fiyatlar düşük, masrafımızı çıkartamıyoruz. Bakalım sonuç nereye varacak. Yani başımızdaki şahıslar, mevcut hükümet ve Tarım Bakanı`nın hatası bize göre, biz bu kadar biliyoruz. Avrupa yakasına tüm yandaşlar hayvanlarını geçiriyor. 300-400 tosun geçirene hiçbir şey yok. Biz geçirince kamyon başına 63 bin lira, artı pazarda da kaymakamlık ve belediyeler ayrı bir ceza kesiyor. Biz, mecbur kalıp malımızı geri getiriyoruz. 3 gündür buradayım, 3 tanesini sattım. Fiyatlar 4-5 bin liradan başlıyor, alan da yok. Ama Avrupa yakasında olsaydım hayvanımızı rahatlıkla satabilirdik. Ayrıca çevremiz oradadır. Ben, 1983 yılından beri, 40 yıldır kurbancılık yapıyorum. 7-8 yıldan beridir bu yasa koyulmuş. Bu nedenle hep zarar ediyoruz. Mecburen bu işi bırakacağız. Avrupa yakasına hükümetin yandaşları götürüyor. Ben de bu hükümetten yana olduğum halde götüremiyorum. Sistem, yanlış sistemdir."

"EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ KURBAN ALAMIYOR"

Emekli ve asgari ücretlinin kurban alamadığını söyleyen Emrah Şirin ise şöyle konuştu:

"Piyasa şu anda çok durgun. Haliyle fiyatlar çok yüksek. Emekli ve asgari ücretli kurban alamıyor. Biz de onları haksız bulmuyoruz. Geçtiğimiz yıl bir düve 8-10 bin lira idi. Ama şimdi 35-40 bin lira olmuş. Vatandaş kurban kesemeyecek. Biz geçen yıl tek kestik, bu yıl kendimize ortak arıyoruz. Bir çuval yem 400 lira, samanın kilosu 3,5 lira olmuş. Burada kime sorsanız maliyetlerin yüksek olmasından şikayet eder. Keşke bu hayvan yine 10 bin lira olsaydı da satabilseydik. Geçtiğimiz yıl 60 tane sattım, bu yıl 4 tane var, satamıyorum. Yeterli dönsün, borcumuz harcımız var. Sabah hayvan pazarına inek götürdüm, satamadım."

KARS KURBAN PAZARININ ŞAMPİYONU 80 BİN LİRAYA ALICISINI BEKLİYOR

Kurban Bayramı`na sayılı günler kala, Kars`taki kurban pazarında sahibinin ‘Şampiyon` adını verdiği 650 kiloluk boğa 80 bin liraya alıcını bekliyor. Şampiyon`un sahibi Feyyaz Şirin, en güzel ve kilolu kurbanlıklar İstanbul`a gönderildiği için şu anda Kars`taki en favori kurbanlık boğanın kendisine ait olduğunu söyledi. Feyyaz Şirin, "Şu anda Kars kurban pazarının şampiyonu benim boğam. Canlı kilo 650`dir. Şu an meydanda başka bir boğa yok. Fiyatı da uygundur, 80 bin liradır. Müşterilerimizi bekliyoruz. Bayrama kadar buradayız. Alıcı çıkmazsa bayramdan sonra fiyatı 100 bin liradır. Soran çok ama düşük fiyata satmak istemiyorum. Olanların hepsi batıya taşındı" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA