29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CEVDET AKAY: “5 KİŞİLİK BİR AİLENİN BAYRAMLA İLGİLİ ZARURİ HARCAMALARININ TUTARI 7 BİN 628 LİRA. ASGARİ ÜCRETLE YAŞAYAN HALKIMIZIN RAHATLIKLA BAYRAMI KARŞILAMASI MÜMKÜN DEĞİL”


CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay 5 kişilik bir ailenin bayram alışverişi tutarını hesapladı. Akay, “3 çocuk, anne ve babadan oluşan 5 kişilik bir çekirdek aileden bahsediyorum. Bayramla ilgili zaruri harcamalarının tutarı 7 bin 628 lira. Bütün bu asgari ücretle yaşayan halkımızın rahatlıkla bayramı karşılaması için mümkün değil. Asgari ücretliler bu bayramı gerçekten sevinçle karşılayamayacaklar, acıyla karşılayacaklar. Bu hayat standartlarında bu yaşam koşullarında aldıkları ücret bayramı rahat geçirmeleri için yeterli değil” dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 18:39   Okunma : 327

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay 5 kişilik bir ailenin bayram alışverişi tutarını hesapladı. Akay, “3 çocuk, anne ve babadan oluşan 5 kişilik bir çekirdek aileden bahsediyorum. Bayramla ilgili zaruri harcamalarının tutarı 7 bin 628 lira. Bütün bu asgari ücretle yaşayan halkımızın rahatlıkla bayramı karşılaması için mümkün değil. Asgari ücretliler bu bayramı gerçekten sevinçle karşılayamayacaklar, acıyla karşılayacaklar. Bu hayat standartlarında bu yaşam koşullarında aldıkları ücret bayramı rahat geçirmeleri için yeterli değil” dedi.

Asgari ücretli çekirdek bir ailenin zaruri bayram harcamalarını hesaplayan CHP Karabük Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, şunları söyledi:

“ASGARİ ÜCRETLİLER BU BAYRAMI GERÇEKTEN SEVİNÇLE KARŞILAYAMAYACAKLAR”

“Asgari ücretliler bu bayramı gerçekten sevinçle karşılayamayacaklar, acıyla karşılayacaklar. Bu hayat standartlarında bu yaşam koşullarında aldıkları ücret bayramı rahat geçirmeleri için yeterli değil. Sadece mutfak harcamalarını ve bayramda zaruri giyim kuşamla ilgili harcamaların maliyetinin 7 bin 628 lira olduğunu hesapladık. 3 çocuk, anne ve babadan oluşan 5 kişilik bir çekirdek aileden bahsediyorum. Bayramla ilgili zaruri harcamalarının tutarı 7 bin 628 lira. Bütün bu asgari ücretle yaşayan halkımızın rahatlıkla bayramı karşılaması için mümkün değil. Acıyla ve hüzünle karşılama sebepleri de bu. Asgari ücret tespit yönetmeliğinin 4`üncü maddesinde asgari ücret şöyle tanımlanmış; bir işçinin bir günlük zaruri harcamalarının yani yeme, içme, konut, sağlık, ulaşım ve kültürle ilgili harcamalardan bahsediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da bu mümkün olmuyor.

“ASGARİ ÜCRETLİ NE EVİNİN KİRASINI ÖDEYEBİLİYOR NE FATURALARINI ÖDEYEBİLİYOR”

Asgari ücretli ne evinin kirasını ödeyebiliyor ne faturalarını ödeyebiliyor ne de rahat rahat bayramı karşılayacak şekliyle koltuğa yaslanıp çocuklarıyla beraber bayramı rahatça geçirebiliyor. Kaygı duyuyorlar. Eskiden bayramı sevinçle karşılarken şimdi hüzünle karşılamak zorunda kalıyorlar. Bu işin müsebbipleri de koltuklarında rahat rahat oturup bayramı huzur içinde geçirecekler.”

Akay`ın 5 kişilik bir aile için hesapladığı bayram alışverişi listesi şöyle:

Mutfak:

Karışık Bayram Şekeri 1 Kg: 150 lira, 572 gr Bayram çikolatası: 290 lira, 1 Litre kolonya: 90 lira, 1 Kg fıstıklı baklava: 390 lira, su böreği 1 kg: 215 lira, elma 1 Kg: 25 lira, erik 1 Kg: 50 lira, armut 1 Kg: 30 lira kayısı 1 Kg: 25 lira, muz 1 Kg: 60 lira, Toplam: bin 325 lira

Giyim:

Baba: Gömlek: 350 lira, klasik ayakkabı: 600 lira, pantolon: 900 lira

Anne: Tunik: 400 lira, pantolon: 330 lira, ayakkabı: 350 lira

Çocuk 1: Tişört: 120 lira, pantolon: 280 lira, çocuk ayakkabı: 500 lira

Çocuk 2: Tişört: 120 lira, pantolon: 280 lira, çocuk ayakkabı: 500 lira

Yetişkin Çocuk: Gömlek: 374 lira, pantolon: 450 lira, spor ayakkabı: 749 lira

Toplam Harcama: 7 bin 628 lira

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA