29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

SELÇUK ÖZDAĞ DEVA PARTİSİ`NİN ORTAK GRUBA KATILMAMA KARARINI DEĞERLENDİRDİ: “BİZ SAADET PARTİSİ İLE GRUP KURMAK İSTİYORUZ, GRUP KURDUKTAN SONRA DEVA PARTİSİ YENİDEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPAR. TEKRAR SAĞDUYUDA BULUŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”


DEVA Partisi`nin Meclis`te kurulması planlanan üç partili ortak gruba katılmama kararı almasının ardından gözler, Saadet Partisi ve Gelecek Parti`sine çevrildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, gelinen noktayla ilgili “Sayın Babacan genel başkanımızı arayarak ‘birleşmeyle ilgili bir irade beyanının olmadığını, ortak bir grup kurmak adına ortak bir çatı parti kurmanın doğru olmadığını, olamayacağını parti yetkili organlarının bu şekilde beyan ettiğini` söylediler. ‘Süreç kapandı` demek doğru değil. Tekrar sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum. Biz Saadet Partisi ile grup kurmak istiyoruz. Grup kurduktan sonra DEVA Partisi yeniden durum değerlendirmesi yapar” dedi.

 

Tarih : 24 Haziran 2023 Cumartesi 10:33   Okunma : 363

DİLAN KUTLU 

 

DEVA Partisi`nin Meclis`te kurulması planlanan üç partili ortak gruba katılmama kararı almasının ardından gözler, Saadet Partisi ve Gelecek Parti`sine çevrildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, gelinen noktayla ilgili “Sayın Babacan genel başkanımızı arayarak ‘birleşmeyle ilgili bir irade beyanının olmadığını, ortak bir grup kurmak adına ortak bir çatı parti kurmanın doğru olmadığını, olamayacağını parti yetkili organlarının bu şekilde beyan ettiğini` söylediler. ‘Süreç kapandı` demek doğru değil. Tekrar sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum. Biz Saadet Partisi ile grup kurmak istiyoruz. Grup kurduktan sonra DEVA Partisi yeniden durum değerlendirmesi yapar” dedi.

DEVA Partisi`nin Meclis`te kurulması planlanan üç partili ortak gruba katılmama kararı almasının ardından gözler, iki partiye çevrildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, ANKA Haber Ajansı`na şu değerlendirmeleri yaptı:

“MUHALEFETİN 4 GRUBU OLSUN İSTEDİK: Biz 38 milletvekili, Demokrat Parti, Gelecek ve Saadet Partisi, Demokrat Parti`nin milletvekilleri olarak CHP listelerinden seçime girmiştik. Burada 38 milletvekili çıkmıştı. Grup kurmanın şartı 20 milletvekili. Bununla ilgili çalışmalar yapalım dedik. Muhalefetin 4 grubu olsun istedik. Milletimizin çok ciddi problemleri var, meclis kürsüsünden bunları dile getirelim istedik. Basın toplantıları yapıyoruz ama grup kurmanın başka imkanları var. Muhalefet edecektik, muhalefetle beraber birlikte çalışacaktık…

DEMOKRAT PARTİ İMTİNA ETTİ: Biz önce DEVA ile bir birleşme yapalım dedik. Birlikte iki partiyi bir araya getirelim dedik ve orada bir eş genel başkanlık teklif ettik. Bununla birlikte de tek parti olarak güçlü bir merkez parti oluşturalım dedik ama bu teklifimiz makes bulmadı DEVA partisi tarafından. Ardından onlara ‘nasıl olacağını siz söyleyin. Bir teklif getirin bize` dedik. Onlar herhangi bir teklifle gelmediler. Hatta 4 parti olalım dedik ama Demokrat Parti imtina etti. 3 parti beraberce bir çatı parti kurarak, yine Gelecek, Saadet, DEVA kalsın. Bazı milletvekilleri Gelecek, Saadet, DEVA`da çalışmalarına devam etsinler ama bizim kuracağımız grupla beraber o grubun imkanlarından onlar da istifade etsinler istedik. Neden? Çünkü iktidarı denetleyen bir mekanizma kalmadı Türkiye`de. Böyle bir ortamda burada bir grup kurarak daha fazla sesimizi duyuralım istedik.

BABACAN, ÇATI PARTİ KURMANIN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİ: DEVA Partisi dün itibariyle Sayın Babacan genel başkanımızı arayarak ‘partinin yetkili kurullarında görüşüldüğünü, birleşmeyle ilgili bir irade beyanının olmadığını, ortak bir grup kurmak adına ortak bir çatı parti kurmanın doğru olmadığını, olamayacağını parti yetkili organlarının bu şekilde beyan ettiğini` söylediler. ‘Birleşelim…`  Bir teklifle gelmiyorlar. Gelmelerini, bekliyoruz. Biz bir teklifte bulunuyoruz o teklife sıcak bakmıyorlar. Öbür tarafta ‘gelin çatı parti kuralım` istedik.

HALA ‘ŞÖYLE OLUR, BÖYLE OLUR` DEMENİN YOLU YOKTUR: Ben yine DEVA partililerin sağduyulu olacaklarını düşünüyorum. Mutlaka biz çözüm önerisiyle gelmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi`nin görüşmeleri devam ediyor. Bir grup kuralım istiyoruz. Eğer grup kuramazsak 10 milletvekili grup imkanlarından faydalanmayacak. Burada grup kurma imkanı varken hala ‘şöyle olur, böyle olur` demenin yolu yoktur.

ŞİMDİLİK BAŞARAMADIK: Dokuz ay sonra belediye başkanlığı seçimleri var. Geçmişe bakarak o aynada kendimizi seyrederek millet adına bir sıkıntı yaşatmamak adında ‘beraberce nasıl belediye başkanlığı seçimlerine girerizin` bir başlangıcıydı bu. Ama bunu şimdilik başaramadık. Ama başaramamak yarınlarda başaramamak manasına gelmez. Yine partililerle görüşmeye devam edeceğiz.

‘SÜREÇ KAPANDI` DEMEK DOĞRU DEĞİL: ‘Süreç kapandı` demek doğru değil. DEVA Partisi yetkililerinin, il başkanlarının, parti yönetim kurulu üyelerinin, genel başkanlarının bunu tamamen kaldırmalarının mümkün olmadığını düşünüyorum. Değerlendirecekler tekrar sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum.

SAADET PARTİSİ İLE GRUP KURMAK İSTİYORUZ: Zaman akıyor. Vatandaşın bize vermiş olduğu bir vazife var. Biz Saadet Partisi ile grup kurmak istiyoruz. Grup kurduktan sonra DEVA Partisi yeniden durum değerlendirmesi yapar. Yine beraber oluruz. Bu çalışmalara devam etmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Çünkü 9 ay sonra Belediye Başkanlığı seçiminde, bazı yerlerde isimlerle, bazı yerlerde partilerle bazı yerlerde iki partiyle, bazı yerlerde 7 parti ile iş birliği yaparak Türkiye`ye yeniden umut vermemiz lazım. Aksi takdirde muhalefet etmeye talip olacak kimseyi bulamayız.”  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA