29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP OSMANİYE MİLLETVEKİLİ KAYA, DEPREM GÜNÜNÜ ANLATIRKEN GÖZ YAŞINI TUTAMADI: HİÇ UNUTAMIYORUM BEN, O İNSANLARIN BİR EKMEK, BİR PEYNİR, BİR SU MÜCADELESİNİ


CHP`nin depremzede milletvekillerinden Osmaniye Milletvekili Asu Kaya; 6 Şubat günü Osmaniye Tabip Odası Başkanı olarak izlenimlerini, “O çabayı hiç unutamıyorum ben. O insanların bir ekmek, bir peynir, bir su mücadelesi” sözleri ile aktardı.

 

Tarih : 29 Haziran 2023 Perşembe 11:48   Okunma : 544

TAMER ARDA ERŞİN

CHP`nin depremzede milletvekillerinden Osmaniye Milletvekili Asu Kaya; 6 Şubat günü Osmaniye Tabip Odası Başkanı olarak izlenimlerini, “O çabayı hiç unutamıyorum ben. O insanların bir ekmek, bir peynir, bir su mücadelesi” sözleri ile aktardı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, yıkımın yaşandığı illerden birisi de Osmaniye`ydi. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya da deprem döneminde Osmaniye Tabip Odası Başkanı olarak görev yapıyordu. Depremde evi hasar gören ve ailesi ile birlikte güçlüklü kurtulan Kaya; bir yandan ailesini güvenli bir yere götürmek için , bir yandan da hekim olarak yurttaşlara yardım etmek için çaba harcadı. Kaya, o günleri ve depremzedelerin bayramı nasıl geçireceğini ANKA Haber Ajansı`na gözyaşları içinde anlattı.

“Enkazlarla baş başaydık, yalnızdık” diyen Kaya, apartman sitelerinde kendi çabalarıyla insanları kurtarmaya çalıştıklarını aktararak, “Tabii insan gücü nafileydi” dedi.

“HEPSİ TANIDIĞIM İNSANLARDI”

Kaya, bir günden fazla bir süre boyunca insanların aç ve susuz kaldığını söyleyerek; yardımların ulaşmaya başladığı ilk anları aktarırken gözyaşlarını tutamadı.

İnsanlara sınırlı sayıda ekmek ve su verirken kendisini çok kötü hissettiğini belirtti ve “(Yurttaşlara) ‘Siz evde beş kişisiniz. Size üç ekmek yeter. Bir üçgen peynir yeter. Size üç su vereyim. Birlikte için` demek çok zordu. Hepsi tanıdığım ve bildiğim insanlardı. Bu trajik kısmı hayatımda hiç unutmayacağım. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi geldi. Nispeten temel yaşam gereçlerine erişimimiz sağlandı. Fakat, şimdi geldiğimiz noktada depremden sonra bana göre unutulan bir Osmaniye var. Bu 11 il içinde Osmaniye`nin pek sesi duyurulamadı. Sözü de çok edilmedi” dedi.

“BİR EKMEK, BİR PEYDİR, BİR SU MÜCADELESİ”

Kaya, “O çabayı hiç unutamıyorum ben. O insanların bir ekmek, bir peynir, bir su mücadelesi” diye konuştu. Kaya, şunları belirtti:

“İnce bir el gördüm. Belli ki 16-18 yaşlarında bir genç kızın eliydi. Gördüm ki hayatta değil. Sonrasında o enkazdan indim ben. Baktım, benim birey olarak yapabileceğim hiçbir şey yok. Orada bir canlı artık kalmamış anladım ki. Sonrasında da anladım ki, biz artık kalan canlılar için mücadele etmeliyiz. Olan oldu. O saatten sonra canlı kalan komşularımla, komşularımla hemhal olmaya çalıştım.

Kaya, şu anda Osmaniye`de “kayıplardan sonra yaprak kıpırdamadığını” söyleyerek, “Acil yıkım` denilen bir bina ‘ağır hasara` dönmüş. Sahadan bunu duyuyorsunuz. İnsanlar acil yıkım denilen az hasarlıya dönmüş. Ağır yıkım denilen az hasarlıya döndürülmüş. Bunların hepsiyle ilgili önümüzdeki günlerde daha detaylı şekilde çalışacağız” dedi.

“İLK SAATLERİ HERKESİN ZİHNİNDE HALEN ÇOK TAZE”

Kaya, deprem bölgelerindeki bayramın önceki bayramlar gibi olmayacağını belirterek, “Çünkü kayıplarımız halen içimizde. Atamamış durumdayız. Onları unutabilmiş değiliz. Unutabilmek mümkün değil. İlk günün, ilk saatleri herkesin zihninde halen çok taze.  Dolayısıyla bu bayram Osmaniye`de hüzünlü olacak. Yıkıntıların içinde, mezarlıklarda olacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA