2 Mayıs 2024 Perşembe

18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:27   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: “İSTANBUL`DA YAŞANANLAR ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ”   12:20   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "TÜRKİYE`DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   11:53   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... “EMEKÇİLERİ TAKSİM`E SOKMAMAK ANAYASA`YI ÇİĞNEMEKTİR"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"  
 
     
   

ÇAYELİ BELEDİYE MECLİSİ`NDE İMAR PLANI REVİZYONU GÖRÜŞÜLÜRKEN AKP`Lİ 5 ÜYE SALONU TERK ETTİ... MHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTÇİ: “DOLAYLI YOLDAN CHP`YE ÇALIŞIYORLAR”


Rize`nin Çayeli ilçesine doğal gaz vermek için yapılacak imar planı revizyonu ile ilgili Çayeli Belediye Meclisi`nde görüşme yapıldığı sırada AK Partili 5 meclis üyesi salonu terk etti. Çayeli Belediyesi`nin MHP`li başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Onlar istiyorlar ki biz sinirlenelim, bağıralım, çağıralım, hakaret edelim, birileri de bundan nemalansın. Bizim kavgamızdan CHP faydalanıyor. Kimin faydalandığı ortada. Cumhur İttifakı`nın kavgasından kim sebeplenir? CHP sebeplenir. Demek ki dolaylı yoldan CHP`ye çalışıyorlar” dedi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2023 Pazar 12:40   Okunma : 367

GENÇAĞA KARAFAZLI 

Rize`nin Çayeli ilçesine doğal gaz vermek için yapılacak imar planı revizyonu ile ilgili Çayeli Belediye Meclisi`nde görüşme yapıldığı sırada AKP`li 5 meclis üyesi salonu terk etti. Çayeli Belediyesi`nin MHP`li başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Onlar istiyorlar ki biz sinirlenelim, bağıralım, çağıralım, hakaret edelim, birileri de bundan nemalansın. Bizim kavgamızdan CHP faydalanıyor. Kimin faydalandığı ortada. Cumhur İttifakı`nın kavgasından kim sebeplenir? CHP sebeplenir. Demek ki dolaylı yoldan CHP`ye çalışıyorlar” dedi.

Çayeli Belediye Meclisi, gündemdeki maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi başkanlığında toplandı. İlçeye doğal gaz arzı için imar planında yapılacak revizyonla ile ilgili komisyon raporu okunurken AKP`li 5 meclis üyesi salonu terk etti. Başkan İsmail Hakkı Çiftçi, yaşanan durum karşısında oturumu cuma gününe erteledi.

"DEMEK Kİ DOLAYLI YOLDAN CHP`YE ÇALIŞIYORLAR"

Çayeli Belediyesi`nin MHP`li başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, geçen cuma günü yapılan oturumda şunları söyledi:

"Sokakta şöyle konuşuluyor; ‘Planı neden bütün olarak getiriyorlar. Parça parça getirsinler, biz de onu onaylarız`. Biz de ‘tamam` dedik, planı parça parça oylamak için teklif getirdik. Şimdi yaşadığımız durum ortada burada. Çayeli Belediyesi, Çayeli halkı için el kaldırması gereken arkadaşlarımız salonu terk ettiler, oylamaya katılmayacaklar. Tabii burada takdir Çayeli halkına ait. Onlar istiyorlar ki biz sinirlenelim, bağıralım, çağıralım, hakaret edelim, birileri de bundan nemalansın. Bizim kavgamızdan CHP faydalanıyor. Kimin faydalandığı ortada. Cumhur İttifakı`nın kavgasından kim sebeplenir? CHP sebeplenir. Demek ki dolaylı yoldan CHP`ye çalışıyorlar. Bir milletvekilini de CHP`ye kaptırmalarından veya ona tepsiyle sunmalarından anlıyoruz. Ama sonra ne diyorlar; ‘Aman ha MHP`ye oy vermeyin. CHP`ye verilmiş gibi sayılır`. Ancak sonuç itibarıyla ittifakın, yani burada sade iki partinin bir ittifakı var, kendi içerisinde uzlaşamaz, anlaşamaz, sürekli kavga eder görürse ne yapar vatandaş? Derki ‘İkiniz de gidin, gelsin burayı CHP yönetsin` der. Bu da vatandaşın takdiri tabii biz de buna bir şey diyemeyiz.

Doğal gazla ilgili, önümüzdeki yıllarda, 8 ay sonra zaten bir seçim var, herhâlde onu düşünerek yapılıyor. 8 ay sonra ne olacak? Şimdi biz belediyeyiz, biz kıyametin koptuğunu görsek bile elimizdeki ağacı dikmek zorundayız. Geldik, zaten bir sene belediyeyi tanıyana kadar bir şey yapamadık. Şimdi 8 ay kaldı; 2 sene pandemi, bir de sel felaketi, hiçbir şey yapmadan çekip gidelim. Olmaz ki yahu. Biz, elimizdeki fidan dahi olsa bu fidanı dikmek için bir çaba içine olup gayretle çalışacağız. Gönül arzu eder, Cumhur İttifakı`nın birlik beraberliği içerisinde ilçemize hizmet edelim. Biz de yaşananları milletin taktirine bırakıyoruz, doğru veya eğri.

“BU PLAN, DOĞRU BİR PLAN DEĞİL. KİMİN YAPTIĞI DA BELLİ DEĞİL, KARAR DA YOK”

Bakın, AK Partili bir milletvekilli, AK Partili bürokratlara gidin deyin ki AKSA`ya söyleyin; Çayeli`nde plan falan istemesin, plan isteyip de vatandaşla bizi karşı karşıya getirmesin. Ben bunu size dedim, ben sizden plan da istemiyorum, bunu dedim. Plan kusurlu, eksik, yanlışları var, biz buna inanıyoruz şu anda. Sizin bir sorumluluğunuz olmadığı için 2016`da yapıldı plan, onaylandı. 2019`da seçim oldu, şimdi imarda sorunlarla karşılaşan biziz. Bizim çözemediğimizi mahkeme çözsün. Planın zaten doğru olmadığını söylüyoruz. Planın hatta geçerli olmadığını da biliyoruz. Ancak bu planı kimin yaptığı da belli değil. Asıl evrakı imzalamış komisyon yok, karar yok. Başkana götürmüşler vermişler, başkan da onu imzalamış, başkan imzalayınca oluyor zaten. Şimdi siz diyorsunuz mükemmel bir plan var, 2016`da yapılmıştır, bundan daha iyisi Şam`da baklava börek, tamam ona bir şey demem ama ben yaşadığım sorunlardan dolayı planın kusurlu olduğunu söylüyorum. Düzelmez, o ayrı. Bu doğal gazla ilgili konu onu da dedim; siz çözün. İşte dedik ki ‘Gidin, AKSA Doğalgaz`a söyleyin, çözün. Şimdi bu parça parça gelsin. Teklifi siz tarafından geldi, daha bir ince mercek altına alalım, burada bir şey kaçıyor mu, nedir` dedim ya tamam öyle istiyorsan öyle yapalım, parça parça müdürümüz açıklasın, ben ne anlarım parça parça nedir diye yani.

“ONUN KAFASINDA 40 TANE TİLKİ VAR. O TİLKİLERLE KUYRUKLARI BİRBİRİNE DEĞDİRMEDEN GELDİ, BELEDİYEYİ BİZDEN ALDI, ŞİMDİ PLANIDA ALACAK”

Değerli arkadaşlar; AKSA Enerji`ye gidin deyin, ‘Kardeşim, bizi Çayeli Belediyesi sıkıştırıyor, illa plan yapacağım. Onun zaten kafasına arkadaşlar 40 tane tilki var. Efendime söyleyeyim; bir şekilde o tilkilerle kuyrukları birbirine değdirmeden geldi, belediyeyi bizden aldı, şimdi planı da alacak elimizden. Gidin deyin, bunu çözecek olan arkadaşlar sizsiniz, her şeyi bizden beklemeyin. Gidin deyin ki ‘Planı karıştırmayın, mevcut yollardan götürün, belediye de bizi plandan dolayı neden sıkıştırıyor`. Bunu siz çözün, bunu ben çözemedim. Bakanlık sizin bakanlığınız, müteahhit sizin müteahhittiniz, şimdi Güneysu`da Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Habur`dan yukarı yapın` dese AKSA yok mu diyecek? Yani ayet miydi bu? Ben bunu bilmiyor muyum? Ama bana ‘yok` diyor. Siz de gidin Hayati Yazıcı`ya dedirtin, ona da ‘yok` demez.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HAKKIMDA 2 KEZ SORUŞTURMA İZNİ VERDİ, SAVCIYA İFADE VERDİM”  

Arkadaşlar; iki defa, yine bu imar konularında bizle alakalı değil, bizden önceki döneme ait konularla ilgili iki defa İçişleri Bakanlığı benimle ilgili soruşturma izni verdi. Gittik, adliyeye konuyu anlattık. Şimdi burada sorumluluk bize ait. Bak, sizin herhangi birinizi, 4,5 milyar, kaç defa muhakkik geldi, Sayıştaycı geldi, Danıştaycı geldi, herhangi birinizi çağırıp adliyeye, savcılığa… İbrahim Bey gitti, ben gittim. Ama bizim anlattığımızdan darılmayacaksınız. ‘Başkan niye böyle diyor?` Ya ne diyeyim. Vatandaşı kandıracak halimiz yok. Planlamaya sizin ömrünüz, belki de bizim de yetmez, o nedenle rahat olun.

Para vermek istiyorsanız dışarıda yaptırırız onu. Zaten Rıza Çakır (eski Çayeli Belediye Başkanı) döneminde İller Bankası bu planı aldı yapıyordu, İller Bankası`nın elinden bu planı alıp şahıslara verdiler. Mühendisi kim planın, belli değil arkadaşlar. Planı yapanla plan tadilatı yapan, bu ülkede aynı adam ya. Şimdi detaya ineceğim, konuşuyor sonra diyorsunuz; öyledir, böyledir. Planı yapanlar plan tadilatı yapıp milletin parasını alan adam aynı kişi ama ortada kim yaptığı belli değil. İller Bankası bu planı yapmış olsaydı ki yetki İller Bankası`na verilmişti arkadaşlar, yetki İller Bankası`na verildi ama alındı. Burada plan karnesi yeterli olmayan birisine verildi ama o bile ortada yok yani şimdi. Şu anda ortada yok ama fiilen kimin yaptığını bilmiyoruz.”

“YAPILAN PLAN HUKUKSUZDUR”

Başkan Çiftçi`nin bu sözlerinin ardından MHP`li bir üye, “Şu anda mevcut planının bakanlık sisteminde kimin tarafından yapıldığı kayıt altına alınmamış. Dolayısıyla bu planı kimin yaptığı belli değil. Bunu bakanlıkla yazıştık, dolayısıyla bakanlık da ne yapacağını bilmiyor. Şu anda plancımız var, belediyemizin planlama yetkisi var" dedi. AKP`li bir üye ise “O zaman bu hukuksuzdur” diye konuşurken MHP`li bir başka üye ise “Evet, yapılan plan hukuksuzdur” diye cevap verdi.

“EN KÖTÜ PLAN PLANSIZLIKTAN İYİDİR AMA SİZ BANA GÜLÜYORSUNUZ”

Başkan Çiftçi, tekrar söz alarak, “Bakın, siz beni hiç dinlemiyorsunuz. Ben diyorum ki size, en kötü plan plansızlıktan iyidir. Bunu size 4 yıldır anlatıyoruz ki siz bize 4 yıldır yetki mi verdiniz, şimdi de gülüyorsunuz. Bu plan yeterli bir plan değil yeterli değil deyince ne anlıyorsunuz? Benim sayısal çoğunluğum yok, ne edeyim? Yeni bir plan için karar alamıyoruz, bunun için de gülmenin bir anlamı yok, bunun sorumlusu sizsiniz. Belediye daha büyük sorumluluklar altına girmesin diye plan yapıyoruz” dedi.

Yapılan oylamada AKP`den iki üye ret, bir üye çekimser oy kullandı. Böylece İmar planı revizyonu Çayeli Belediye Meclisi`nden AKP ve MHP`li üyelerin oylarıyla geçmiş oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA