28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ZEYNEL EMRE, TRT`NİN TARAFLI YAYIN YAPTIĞI GEREKÇESİYLE AYM`YE BAŞVURDU: “HEPİMİZİN VERGİSİYLE YAYIN YAPAN BİR KURULUŞUN BÖYLE DAVRANMAYA HAKKI YOK”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaparak Anayasa`yı sistemli biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Emre, “Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 12:57   Okunma : 329

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaparak Anayasa`yı sistemli biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Emre, “Hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, TRT`nin taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle  Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) bireysel başvuru yaptı. Başvurunun ardından Yüksek Mahkeme önünde açıklama yapan Emre, şunları söyledi:  

“Bugün Anayasa Mahkemesi`ne bir başvuruda bulunduk. Başvurumuz Türkiye`de en başta Cumhuriyet Halk Partisi`ne oy veren milyonlarca yurttaşımızın sonra da bu ülkede yaşayan herkesin, 85 milyonun hakkını hukukunu savunmak, demokrasiyi korumak ve savunmak, siyasi partilerin hakkını savunmak için yaptığımız bir başvuru. Biliyorsunuz; seçim dönemlerinde biz birçok alandan haksızlığa ve hukuksuzluğa itiraz ediyoruz. Siyasi partiler, siyasi partilerin hakları, varlığı, korunması demokrasinin olmazsa olmazıdır. Burada propaganda açısından eşit şartlarda propagandalarını yapabilmeleri gerçekleşen seçimlerin adil ve tarafsız bir şekilde sonuçlanmasının da enstrümanlarından biridir. Biz, uzunca bir süredir TRT`nin devletin televizyonu olduğunu, bütün partilere eşit mesafede davranması gerektiğini, 85 milyonun vergisiyle faaliyet yapan bir kurum olduğunu söyledik. Defalarca AK Parti`nin grup toplantılarını bütünüyle verdiğini, Cumhuriyet Halk Partisi`nden sadece bir saatlik konuşmanın üçer, beşer dakikasını verdiğini, diğer siyasi partiler açısından muhalefet ve iktidar farkı gözeterek yayın politikası yaptığını, yine MHP`nin grup toplantılarının tamamını verdiğini, diğer muhalif partilerin ise CHP dışındaki partiler açısından da bizimle paralellik gösterecek şekilde yayınlar yaptığını gördük. Bu süre içerisinde hiçbir şekilde CHP Genel Başkanı`nın, milletvekillerinin programa davet edilmediğini gördük.

“BU HUKUKSUZLUĞUN BİR ŞEKİLDE SON BULMASI LAZIM”

Buna karşı yine Cumhur İttifakı mensuplarının adeta kendi parti kanallarıymış gibi her zaman yayınlara çıkabildiğini, her zaman istediği açıklamalarda bulunabildiği bir alan olarak gördük. Bu hukuksuzluk karşısında bizzat TRT`ye başvuruda bulunduk. RTÜK`e başvuruda bulunduk. Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunduk, idari yargıya başvurduk. Her türlü başvuruyu yaptık ancak bir netice alamıyoruz. Bugün de Anayasa Mahkemesi`ne başvuruda bulunduk ve buradan bir hak ihlali kararı verilmesini bekliyoruz. Çünkü hepimizin vergisiyle yayın yapan bir kuruluşun böyle davranmaya hakkı yok. Bunu sadece bizler söylemiyoruz. Türkiye`deki seçimlerin güvenliğini izleyen AGİT gibi uluslararası kuruluşlar var. Onların seçim sonrası raporlarında da seçimin objektif bir şekilde gerçekleşmediği ya da propaganda açısından hakkaniyete uygun sonuçların bulunmadığını gözlüyoruz. Bu hukuksuzluğun bir şekilde son bulması lazım. Bu mücadeleyi biz sonuna kadar tüm Türkiye için yürüteceğiz.

“ANAYASA MAHKEMESİ`NDEN BU KONUDA HAKKANİYETE UYGUN BİR KARAR VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Burada biz sadece CHP`nin hakkını aramıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası`nın ikinci maddesinde en başta hukuk devleti olduğu ve demokratik bir ülke olduğu yazar.  Eğer Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nda yer aldığı şekilde ve bugün hükümette olanlar da o Anayasa`ya bağımlılıkla yemin ederek görev yapıyorsa; bunun gereğinin yerine gelmesi lazım. Buna herkesin tepki göstermesi lazım. Yine Anayasa`mızda yer alan seçme, seçilme hakkı, siyasi partilerin hakkına ilişkin hükümleri bir bütün olarak değerlendirdiğimizde açıkça Anayasa`nın sistemli bir şekilde ihlal edildiğini görüyoruz. Biz, Anayasa Mahkemesi`nden bu konuda hakkaniyete uygun bir karar verilmesini bekliyoruz. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçim dönemine kadarki süreçte bu işin düzelmesini bekliyoruz. Buradan tüm yurttaşlarımıza bir kez daha hatırlatayım. Türkiye`nin en çok oy alan ikinci partisi pozisyonunda CHP ve onun lideri Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra istisnai olarak kendisine bir kez TRT`de yer verildi. Onun dışında Türkiye`de herkesin vergisiyle yayın yapan TRT bir kez daha kendisini hiçbir şekilde, hiçbir programa dahil etmedi. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Bu adaletsizliğin son bulması lazım.”

“DAHA ÖNCE F-35`LER KONUSUNDA TÜRKİYE MİLYARLARCA DOLAR PARA VERDİ. BU PARA İADE EDİLECEK Mİ”

Emre, İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğine ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Türkiye, NATO üyesi. Dolayısıyla NATO üyesi olarak oradaki yerini biz önemsiyoruz. Türkiye`nin güvenliği açısından bu önemli. Şüphesiz ki dünya ile ilişkilerinin de düzelmesi, devletler arasındaki o popülist üslubunun da terkedilmesi, Türkiye`nin menfaatlerinin ön planda tutulması içinde bulunduğumuz coğrafyaya baktığımızda çok önemli. İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyelik başvurusuna karşı çıkmanın seçim döneminde bir vatanseverlik olarak sunulup seçim sonrasına gelindiğinde gülen yüzlerle el sıkışarak fotoğraf verilmesini kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. Türkiye`nin yararınaysa elbette bu yapılabilir ama işin doğrusu, yanlışından ziyade iktidarın özellikle Türkiye`nin dış politika menfaatlerini seçim dönemlerinde ilan ederek yönetmesini de kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Onay işlemi yapacağını beyan ederek somut olarak ne kazandı? F-16`lar konusunda ne kazandı? Daha önce F-35`ler konusunda Türkiye milyarlarca dolar para verdi. Bu para iade edilecek mi? AB`ye Türkiye girecek mi? Buna yönelik bir taahhüt var mı? Türkiye`nin ne gibi kazanımlarının olduğunu da iktidarın açıklaması gerekir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA