29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP`NİN, TÜRKİYE`DE VERGİ ADALETİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA GENEL GÖRÜŞME AÇILMASI ÖNERİSİ AKP VE MHP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP`nin vergi adaletinin sağlanması amacıyla genel görüşme açılmasına ilişkin önerisi TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Siz pırlantadan vergi almıyor, ekmekten vergi alıyorsunuz. Pırlantadan vergi almıyor, sudan vergi alıyorsunuz, çiftçinin mazotundan vergi alıyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 18:36   Okunma : 417

CHP`nin vergi adaletinin sağlanması amacıyla genel görüşme açılmasına ilişkin önerisi TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Siz pırlantadan vergi almıyor, ekmekten vergi alıyorsunuz. Pırlantadan vergi almıyor, sudan vergi alıyorsunuz, çiftçinin mazotundan vergi alıyorsunuz” dedi.

CHP, vergi adaletinin sağlanması için verdiği genel görüşme önergesinin öne alınarak TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde görüşülmesi için grup önerisi getirdi. CHP`nin önerisi AKP ve MHP`li milletvekilleri tarafından reddedildi.  Grup önerisiyle ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP`nin vergi politikasını eleştirerek, “Siz pırlantadan vergi almıyor, ekmekten vergi alıyorsunuz. Pırlantadan vergi almıyor, sudan vergi alıyorsunuz, çiftçinin mazotundan vergi alıyorsunuz. Dolayısıyla milletin cebine KDV, ÖTV, MTV ile el atıyorsunuz. Yurttaşlarımızın birçoğu işsiz, işsiz olanların cebinde ise para kalmıyor, tasarruf sahibi olamıyorlar. İşsiz gençleri ‘iş beğenmiyorlar` diye aşağılıyorsunuz. Zengini daha zengin yapmak için rasyonel zeminler yaratmaya çalışıyorsunuz” diye konuştu.

“Dolaylı vergileri artırmak çağ dışı bir uygulamadır. Bir insanlık suçudur” diyen Karabat, temel ihtiyaç ürünlerinden vergi alındığına dikkat çekti. Karabat, “Diyorsunuz ki ‘Gıdadaki vergiyi yüzde 1`de tuttuk`. Oysa akaryakıtta yaptığınız her zam aynı zamanda ekmeğe, çocuk bezine yaptığınız zamdır” dedi.

“IMF`DEN DAHA BETERSİNİZ”

Karabat, yeni uygulanan ve vergi artışına neden olan ekonomi politikasına ilişkin ise “Siz IMF`den daha betersiniz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM BİTTİKTEN SONRA 40 GÜN İÇİNDE POLİTİKA FAİZİNİN YÜZDE 45 ARTACAĞINA DAİR VAAT GÖRMEDİM”

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan da şunları söyledi:

“Seçimlerden çıkalı 45 gün oldu. Seçim önce bütün siyasi partiler iktidara geldiklerinde milletin sorunlarını ne şekilde çözeceklerine dair vaatlerde bulundular. Ben şimdi AK Parti`nin seçim öncesi ‘Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar` isimli seçim beyannamesine baktım, orada seçim bittikten sonra 40 gün içinde politika faizinin yüzde 75 artırılacağına dair bir vaat göremedim. 40 gün içinde akaryakıt fiyatlarının yüzde 35 bandında artırılacağını göremedim. MTV`nin 2 katına çıkarılacağının yazıldığına şahit olmadım. Harçların yüzde 50 artırılacağını görmedim. Yurtdışından getirilen telefonların kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkarılacağını görmedim.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da “Bu vergi artışları düşük gelirli vatandaşı daha fazla etkilemekte, yoksulluğun daha da artmasına sebep olmaktadır. Vergi adaletsizliği gelir dağılımındaki eşitsizliği büyütmekte ve toplumsal adaleti bozmaktadır. Bu durum ülkemizin en yoksul ilk 10 ülke arasına girmesine yol açmaktadır. Utanç verici durumdur” dedi.

“KÜRKTEN ALINAN VERGİ DE SIFIRLANDI”

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye`de pırlantadan vergi alınmazken, çiftçinin mazotundan vergi alındığını dile getirerek, “Biz Türkiye`deki vergi sisteminin genel olarak emekçilerden yana olmadığına inanıyoruz. Yoksullardan yana olmadığına inanıyoruz. Çiftçi ve üreticiden yana olmadığına inanıyoruz. Türkiye`deki vergi düzeni önemli olarak sermayeden yanadır… Türkiye`de traktörden alınan vergi yüzde 25, lüks yattan alınan vergi yüzde 0. Üreticiden yana olan bir ülke, pırlantadan vergi alır mı, almaz mı? Yoksuldan yana olan bir ülke pırlantadan vergi alması gerekir. Türkiye`de pırlantadan alınan ÖTV vergisi yüzde 0. Bu da yetmedi 2019`da zenginliğin alameti farikası olarak görülen kürkten alınan ÖTV de sıfırlandı” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından CHP`nin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA