6 Haziran 2024 Perşembe

11:44   YERINE KAYYUM ATANAN HAKKARI BELEDIYE BAŞKANı MEHMET SıDDıK AKıŞ`ıN DURUŞMASı BAŞLADı   11:25   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ÇÜRÜMÜŞ GEMINIZIN HURDASıYLA TÜRKIYE`YI HIÇBIR YERE GÖTÜREMEZSINIZ"   11:19   ANAYASA MAHKEMESI, SIYASETÇIYE SÖYLENEN "SATıLMıŞ SIYONIST" SÖZÜNÜ ``IFADE ÖZGÜRLÜĞÜ`` KAPSAMıNDA DEĞERLENDIRDI   11:16   UKRAYNA`DAN ITHAL EDILEN ETLERLE ILGILI IDDIALAR... CHP`LI ERHAN ADEM: "HALKıMıZıN SAĞLıĞıNı TEHLIKEYE ATAN BU SKANDALıN EN KıSA SÜREDE AYDıNLATıLMASı VE SORUMLULARıN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   10:23   İLIÇ ARAŞTıRMA KOMISYONU... ANAGOLD TEMSILCILERI: ``BILIRKIŞI RAPORU HATALı, JEORADAR MÜHENDISI SUÇLU``   09:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, “ÇEVRE HAFTASı” ETKINLIKLERINE KARAGEÇIT`TE BAŞLADı   06:43   CHP MYK SEÇIMDE PARTI ALEYHINE ÇALıŞANLARLA ILGILI BAŞVURULARı GÖRÜŞTÜ, TÜZÜK KURULTAYı VE CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ZIYARETI GÜNDEMDEYDI   01:40   DEM PARTI MILLETVEKILLERININ MECLIS`TEKI KAYYUM NÖBETI GECE YARıSı ITIBARıYLA SONA ERDI   01:02   DEM PARTILILER GENEL KURUL SALONU`NDA NÖBETE DEVAM EDIYOR...   15:48   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÜRETICIYE BIR MÜJDE DAHA   15:44   CHP TARSUS KADıN KOLLARı İLÇE BAŞKANı FIGEN ACıYIYEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJı   15:40   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:21   AKDENIZ’DEN KAYYUM İÇIN HAKKARI İLE DAYANıŞMA ÇAĞRıSı: HALKıN IRADESINI GERI VERIN!   15:04   YKS`YE GERI SAYıM BAŞLADı...    15:01   CHP HEYETI, HAKKARI`YE GELDI   14:43   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: “‘UYUTMA` ADı ALTıNDA HAYVANLARıN ÖLDÜRÜLMESINI KABUL ETMIYORUZ"   14:32   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL KAYYUM ATAMASıNA BIR KEZ DAHA TEPKI GÖSTERDI   13:29   TUNCER BAKıRHAN`DAN BAKAN YERLIKAYA`YA: "YA SOYLU GIBI `SUÇIŞLERI BAKANı` OLARAK ALGıLANACAKSıNıZ YA DA IŞINIZI HUKUKA GÖRE YAPACAKSıNıZ"   12:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KURS MERKEZLERI`NDE YKS ÖNCESI SON DENEME SıNAVı YAPıLDı   11:57   SILIFKE BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR  
 
     
   

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN: "ABD ELÇİLİK BİNASINA SAHİP ÇIKMIYORSA, BİZ BU KENTSEL MEKÂNDA HAFIZA NOKTASINA SAHİP ÇIKARIZ. SATMAYIN, KÜLTÜR YERLEŞKESİ YAPIN"


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABD`nin eski büyükelçilik binasının satışa çıkarılmasına ilişkin, “Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD, bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:15   Okunma : 256

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABD`nin eski büyükelçilik binasının satışa çıkarılmasına ilişkin, “Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD, bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 29 Ağustos 2022 tarihinden itibaren hizmetlerini Çukurambar`daki yeni binasında vermeye başlayan ABD Ankara Büyükelçiliği`nin eski binasının satışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Karakuş Candan satışına tepki gösterdi. Karakuş Candan, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl Atatürk Orman Çiftliği arazisinde hukuksuz olarak inşa edilen yeni yapılan binasına taşınan ABD, Ankara Büyükelçiliği`nin tarihi binasını satışa çıkardı. Bu binanın yapımına 1948`de yılında başlanmış ve 1957 yılında tamamlanmıştır. Bu yapı, başkentin planlamasında elçilikler bölgesinde yer alan bir yapıdır. Ankara planlamasının kentsel hafızasında önemli yer tutmaktadır. Birileri kendi tarihinden vazgeçiyor olabilir. Ama bizlerin de Ankara`nın tarihinden vazgeçeceğimizi sanmasınlar. ABD Büyükelçiliği artık orada olmayacaksa bile bu binanın satışı doğru değil. Elçilik artık orada olmayacaksa o bölgenin korunması gerekiyor. Hâlâ birçok insan ABD Büyükelçiliği dediği zaman aklına bu mekân geliyor. Bu bölge başkente kimliğini veren, Cumhuriyetin tüm ideolojisinin mekândan okunduğu Atatürk Bulvarı üzerindedir. Birçok büyükelçilik binası burada inşa edilmiştir.

“SATMAYIN KORUYUN, KÜLTÜR YERLEŞKESİ YAPIN”

Burası Türkiye siyasal tarihinin de önemli merkezlerinden biridir. Burası artık büyükelçilik olarak kullanılmayacaksa kamuoyunun hizmetine açılabilir. ABD Büyükelçiliği`nin tarihi binasının nasıl olduğu, hangi şartlara sahip olduğu hep merak konusu olmuştur. Neden bu bina halkın ziyaretine açılan bir bellek noktası, bir hafıza mekânı olmasın? Neden Türk Amerikan Derneği`nin ve kültürünün yerleşkesi olmasın? Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA