29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN: "ABD ELÇİLİK BİNASINA SAHİP ÇIKMIYORSA, BİZ BU KENTSEL MEKÂNDA HAFIZA NOKTASINA SAHİP ÇIKARIZ. SATMAYIN, KÜLTÜR YERLEŞKESİ YAPIN"


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABD`nin eski büyükelçilik binasının satışa çıkarılmasına ilişkin, “Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD, bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:15   Okunma : 247

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ABD`nin eski büyükelçilik binasının satışa çıkarılmasına ilişkin, “Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD, bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 29 Ağustos 2022 tarihinden itibaren hizmetlerini Çukurambar`daki yeni binasında vermeye başlayan ABD Ankara Büyükelçiliği`nin eski binasının satışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Karakuş Candan satışına tepki gösterdi. Karakuş Candan, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl Atatürk Orman Çiftliği arazisinde hukuksuz olarak inşa edilen yeni yapılan binasına taşınan ABD, Ankara Büyükelçiliği`nin tarihi binasını satışa çıkardı. Bu binanın yapımına 1948`de yılında başlanmış ve 1957 yılında tamamlanmıştır. Bu yapı, başkentin planlamasında elçilikler bölgesinde yer alan bir yapıdır. Ankara planlamasının kentsel hafızasında önemli yer tutmaktadır. Birileri kendi tarihinden vazgeçiyor olabilir. Ama bizlerin de Ankara`nın tarihinden vazgeçeceğimizi sanmasınlar. ABD Büyükelçiliği artık orada olmayacaksa bile bu binanın satışı doğru değil. Elçilik artık orada olmayacaksa o bölgenin korunması gerekiyor. Hâlâ birçok insan ABD Büyükelçiliği dediği zaman aklına bu mekân geliyor. Bu bölge başkente kimliğini veren, Cumhuriyetin tüm ideolojisinin mekândan okunduğu Atatürk Bulvarı üzerindedir. Birçok büyükelçilik binası burada inşa edilmiştir.

“SATMAYIN KORUYUN, KÜLTÜR YERLEŞKESİ YAPIN”

Burası Türkiye siyasal tarihinin de önemli merkezlerinden biridir. Burası artık büyükelçilik olarak kullanılmayacaksa kamuoyunun hizmetine açılabilir. ABD Büyükelçiliği`nin tarihi binasının nasıl olduğu, hangi şartlara sahip olduğu hep merak konusu olmuştur. Neden bu bina halkın ziyaretine açılan bir bellek noktası, bir hafıza mekânı olmasın? Neden Türk Amerikan Derneği`nin ve kültürünün yerleşkesi olmasın? Plan ve işlev değişikliğiyle kolektif belleği yok etmek istiyor olabilirler, ancak bizlerin de başkentin kimliğinden, tarihinden vazgeçeceğini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. ABD bir vagonda başlayan ve 66 yaşında olan elçilik binasına sahip çıkmıyorsa, Atatürk Orman Çiftliği`ndeki yapılarına ilişkin dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, biz bu kentsel mekânda hafıza noktasına sahip çıkarız. Satmayın koruyun, kültür yerleşkesi yapın.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA