30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI, TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı trafik zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, 2023 yılının ilk 6 ayında 28 bin 723 adet ticari araç denetlenerek kural ihlali yaptığı tespit edilen araçlara cezai işlem uygulandı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2023 Pazar 13:09   Okunma : 388

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı trafik zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, 2023 yılının ilk 6 ayında 28 bin 723 adet ticari araç denetlenerek kural ihlali yaptığı tespit edilen araçlara cezai işlem uygulandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı trafik zabıta ekipleri, vatandaşların toplu taşıma araçlarında sağlıklı ve rahat bir yolculuk gerçekleştirmesi için denetimlerine devam ediyor.

Yaz sıcaklarının artmasıyla Mersin`de birçok noktada denetim ve kontrol işlemlerini sıklaştıran Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde özellikle klimaların çalışıp çalışmadığını, emniyet kemeri, durak harici iniş ve biniş, sigara içilmesi, telefonla konuşma ile yolculara davranış gibi hususların kontrolünü yapıyor. Kentin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarını denetleyen ekipler, 2023 yılı ilk 6 ay içerisinde 28 bin 723 adet ticari araç denetleyerek kural ihlali tespit ettiği araçlara cezai işlem uyguladı. Son 2 ay içerisinde ise Toplu Taşıma Yönetmeliği`ne uymayan 140 araca cezai işlem uygulandı.

"VATANDAŞLARIMIZIN RAHAT ETMESİ İÇİN DENETİMLERİMİZİ SIK YAPIYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Şube Müdürü Uğur Kubat, şunları kaydetti:

"Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte klima denetimi ve tehlikeli taşıma üzerine denetimleri sıklaştırdık. Araç şoförlerini her konuda uyarıp bilgilendiriyoruz. Yolcularımızın daha rahat yolculuk yapabilmeleri ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları adına denetimlerimizi yapıyoruz.

Konforlu bir yolculuk için denetim sürecinde kılık- kıyafet, sigara, araç, aksesuar, yolcuya davranış ve konuşma şekli gibi pek çok noktaya dikkat ediliyor. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzluk yaşadığı esnada ‘Alo 185 Hattı` üzerinden 24 saat bizlere ulaşabilir. Şikayet geldiği andan itibaren ekiplerimiz gerekeni yapar.

Denetim ve kontrollerin asıl amacı, araç sahiplerine cezai yaptırım uygulamaktan ziyade Mersin halkının daha güvenli bir yolculuk yapabilmesi için ulaşım kalitesini artıran çalışmalardır. Büyükşehir Belediyesi olarak, kontrol ve denetimlerimiz hız kesmeden devam edecek."

"HEM FAYDALI HEM DE CAYDIRICI"

Büyükşehir`in yaptığı denetimleri faydalı bulduğunu ifade eden Nisan Aşnan, “Yazın ilk zamanlarında yolculuk esnasında şoförler klimaları açmıyordu. Şu an gidip geldiğimde genelde açık oluyor. Ancak şoförler çok fazla telefonla konuşup mesajlaşıyorlar. Bunları yaparken de yola dikkat etmiyorlar. Ya yavaş sürüyorlar ya da önüne gelen arabaları fark etmiyorlar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi`ne ait otobüslerde ulaşım imkanlarının daha konforlu biçimde gerçekleştiğini söyleyen vatandaşlardan Mesut Etiz, “Özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda klima, emniyet kemeri gibi konulara dikkat edilmeden keyfi davranılıyor. Ancak trafik polislerini gördüklerinde klimaları açıyorlar. Genelde yolculuk esnasında birbirleriyle yarış halindeler. Bu denetimlerle birlikte caydırıcılık biraz daha artabilir. Bu sayede yolcular da rahat bir nefes alabilir" diye konuştu.

"BELEDİYE UYGULAMALARI, YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARI GETİREREK ÖN PLANA ÇIKMASINI SAĞLIYOR"

Vatandaşların ulaşım esnasında rahat edebilmesi için denetimlerin gerekli olduğunu kaydeden Orhan Özak, “Vatandaşların rahatını düşünen belediye uygulamaları, yerel yönetimlerde başarı getirerek ön plana çıkmasını sağlıyor. Gerçekten güzel bir uygulama. Otobüsler çok kalabalık oluyor. Bazı araçlarda klimalar da çalışmıyor. Bu denetimlerle hiç değilse bunların önüne geçilir” dedi.

Dolmuş şoförlerinden Murat Aykaç ise denetimlerle ilgili, “O kadar çok sorunumuz var ki… Bu denetimler hem bizim için hem de vatandaş için çok faydalı oluyor. Onların bu denetimleriyle bizler de rahatlıyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA